Sadržaj

Poštujući oceane

Svake godine oko 25 000 tona kreme za zaštitu od sunca završi u oceanima ili 1 litra u sekundi*. Smatra se da UV filteri izravno utječu na oko 10 % svjetskih koralja**. Kako možemo zaštititi kožu od sunčevih zraka, a da ne ugrozimo morski ekosustav? Dermatološki laboratoriji Avène pokušavaju pronaći rješenje problema kroz svoju Skin Protect / Ocean Respect ekološki odgovoran pristup. 

Izvori:
* Zeleni križ
**ispitivanje Prirodoslovnog fakulteta Politehničkog sveučilišta Marche u Italiji

av_solaires_oceans_1x1 1620x1620
av_solaires_ingredients-toxiques_plastique_ocean_1x1  1620x1620

Svijest o utjecaju filtera za zaštitu od sunca

Diljem svijeta morska su staništa ugrožena industrijskim onečišćenjem i onečišćenjem iz kopnenih izvora, koji čine veliki dio zagađenja mora (zagađenje iz poljoprivrede, otpad od gnojiva, pesticidi, neobrađeni otpad i plastika itd.). Kozmetička industrija također postupno postaje svjesna utjecaja filtera za zaštitu od sunca na morski ekosustav i traži načine kako to riješiti.

Predanost bez utjecaja

Eau Thermale Avène razvija svoje proizvode za zaštitu od sunca s ciljem smanjenja njihovog utjecaja na okoliš Za Eau Thermale Avène to uključuje i snažnu predanost i konkretne odluke. U tu su svrhu Dermatološki laboratoriji Avène ispitali formule svojih proizvoda za zaštitu od sunca na dva ekosustava koji predstavljaju morsku bioraznolikost: koraljima te fitoplanktonu i zooplanktonu. 
 

av_solaires_coraux_1x1
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_phytoplancton_4x5_v2  2025x2880</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_ecosystème-marin-menace_4x5  2025x2880</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_zooplancton_4x5 2025x2880</span>

Skin Protect , Ocean Respect: Ekološki odgovoran pristup Eau Thermale Avène proizvoda

12 predanosti zaštite od sunca Eau Thermale Avène proizvoda

Minimalni broj filtera u proizvodima za zaštitu od sunca, bez silikona, za optimalnu biorazgradivost*. Izvori: *OECD Test 0301B

*Ispitivanje je proveo Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer (Oceanski opservatorij Banyuls-sur-Mer), partner Europskog centra za morsku bioraznolikost. Izvori: *OECD Test 0301B

Nema utjecaja na koralje, fitoplankton i zooplankton. Dokazano znanstvenim ispitivanjima na 3 reprezentativna morska modela koja predstavljaju morsku bioraznolikost.

Nema rizika od gubitka plastičnog čepa u prirodi.

Poštivanje, sigurnost i umirenje osjetljive kože.

Svi naši proizvodi sustavno u ispitani pod dermatološkom kontrolom kako bi se osigurala učinkovitost i podnošljivost kože.

Vrlo široka fotostabilna UVB-UVA zaštita, snažna antioksidativna snaga.

Kvantificirana in vivo procjena zaštitnog učinka za DNK.

S Pur Projetom, Eau Thermale Avène sudjeluje u obnovi koraljnih grebena i šuma mangrova, kao i recikliranju plastičnog otpada.

Podizanje svijesti o štetnosti izlaganja suncu i edukacija o fotozaštiti.

AV_Fond marin_Copyright_PUR Projet_1

Sprej SPF 50+

„Koristim ovaj proizvod već godinama svako ljeto i moja je osjetljiva koža zadovoljna. Sprej je praktičan, a tekstura i miris ugodni. Zaštitu od sunca koja poštuje kožu i okoliš – svaka preporuka!“

Jasna 29 godina
Back to top