Sadržaj

Zaštitite svoju kožu od sunca

Sunčevo zračenje ima štetne učinke na kožu, u rasponu od točkastog kožnog osipa,sunčanih opeklina do ubrzanog starenja kože i raka kože. Izlaganje suncu primarni je uzrok raka kože i najteža posljedica zračenja. Međutim, treba uzeti u obzir i rizike od toplinskog udara, sunčanice, fotosenzibilizacije i alergija na sunce. Zbog svih ovih razloga preporuka je zaštititi kožu od sunca proizvodom za zaštitu od sunca koji filtrira UVA i UVB zrake koje su odgovorne za rak kože i prerano starenje kože. 

Zaštita od sunca za djecu

Budući da je njihova koža osjetljivija, a izlaganje suncu češće, djecu je nužno zaštititi od sunca odjećom i kremom za zaštitu od sunca. Isto tako, nikad nije prerano naučiti ih pravilima vezanim za izlaganja suncu i dobrim navikama kada su na otvorenome: sunčane opekline u djetinjstvu mogu biti uzrok raka kože godinama kasnije u odrasloj dobi.

Zaštita dječje kože

av_solaires_enfants_vulnerable_1x1 1620x1620

Vrlo je fluidno. Nakon što sam imala alergiju na sunce na gornjem dijelu stopala i ruku, pomoglo mi je obnoviti kožu bez ikakvih opeklina. Ovo vrlo lagano mlijeko pomoglo je ubrzati proces zacjeljivanja uz redovitu primjenu.

Ana, 44 godine

Umirenje nakon izlaganja suncu

Koža izložena suncu je krhka pa čak i oslabljena. Kako njegovati kožu nakon izlaganja suncu Potrebno je poduzeti nekoliko bitnih koraka koji imaju dvije svrhe: zaštitu kožu tijekom izlaganja suncu i hidraciju kože poslije izlaganja suncu.

Umiruje nakon vremena provedenog na suncu

Tablica formule Skin Protect

Laboratoriji Eau Thermale Avène već 30 godina uvode inovacije stvarajući sve učinkovitije i sigurnije proizvode za zaštitu od sunca za zaštitu svih vrsta osjetljive kože uz minimalan utjecaj na okoliš. Avène proizvodi za njegu i zaštitu od sunca formulirani su imajući na umu tri prioriteta: sigurnost, učinkovitost i optimalna podnošljivost, čak i za najosjetljiviju kožu.

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_stress-oxydatif_laboratoire_pipette_4x5</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_engagement-formulation_laborantine_microscope_4x5</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_tolerance-optimale_bebe_plage_4x5</span>

Štiti tvoju kožu zimi

Sunce sija cijele godine, čak i zimi. Dok se UVB zrake smanjuju u ovo doba godine i postaju manje opasne, to nije slučaj s UVA zrakama koje su odgovorne za starenje kože i neke melanome. Zbog toga je važno nastaviti štititi kožu od sunčevih zraka.

av_solaires_hivers_se-proteger_1x1
PRIJATELJSKI I STRUČNI SAVJETI

Za učinkovitu zaštitu od rizika koje uzrokuje sunce, dobra zaštita od sunca treba:
 

  • pružati minimalni SPF (faktor zaštite od sunca / faktor zaštite od UVB zraka) od 6
  • pružati minimalnu UVA zaštitu koja odgovara 1/3 SPF faktora navedenog na oznaci
  • pekrivati najduže UVA zrake: minimalna kritična valna duljina od 370 nm.

Zatim možete odabrati svoju zaštitu od sunca prema vašoj skupini fototipa, tipu kože i preferencijama.

Odabir prave zaštite od sunca

 

av_solaires_cancer-peau_homme_dos_1x1

Eau Thermale Avène posvećenost prevenciji raka

Jedan od tri raka koji se danas dijagnosticira je rak kože. Veza između pretjeranog izlaganja suncu od djetinjstva i kasnije u ovom porastu broja raka kože ne samo da je poznata, već je i dokazana. Kako bi obrazovali širu javnost o važnosti fotozaštite i rizicima izlaganja suncu, Deramtološki laboratoriji Avène posvećeni su prevenciji raka u partnerstvu s organizacijama kao što su Zaklada za borbu protiv raka kože i Euromelanoma.

Eau Thermale Avène posvećenost prevenciji raka

 

Termalna izvorska voda za pomoć u slučaju sunčanih opeklina 

Joj! Nisi nanijela dovoljno kreme za zaštitu od sunca i koža ti je pocrvenila? Brzo uzmi stvar u svoje ruke! Pronađi hladovinu ili obuci odjeću koja učinkovito štiti tvoju kožu. Potom osvježi kožu stavljanjem vlažnog ručnika, tuširanjem ili obilnim prskanjem kože termalnom izvorskom vodom.

Ponovi onoliko puta koliko je potrebno. Pij puno tekućinei nanesi obnavljajuću kremu ili gel za umirenje bolne kože. Ako se pojave mjehurići, posavjetuj se s liječnikom kako bi se izbjegao rizik od infekcije. 

av_sun care_intense protect 50-_social_18_post_3282770141214_hd 720x720

NAŠA RJEŠENJA ZA ZAŠTITU NAŠE BUDUĆNOSTI

Eau Thermale Avène proizvodi za njegu kože formulirani su za zaštitu kože i poštivanje oceana.

AV_SUNCARE_Brand-website_Lotion-50-Very-high-protection_100ml_Packshot_Product-page_600x725

Eau Thermale Avène – Cleanance tonirani SPF 50+

U posljednje vrijeme moja ramena i vrat loše reagiraju na sunce pa sam odlučila svoju kožu ponovno povjeriti proizvodima AVENE. Zaista sam zadovoljna! Lako se nanosi, tekstura savršena, a uz to nudi optimalnu zaštitu!! Ako imaš reaktivnu, netolerantnu kožu, ovo je stvarno stvoreno za tebe!

Kristina 46 godina

Back to top