av_votre-peau_cicatrisation_irritations_enfant_coude_16x9
Sadržaj

Zacjeljivanje ožiljaka i kožnih osipa: čudo obnavljanja kože

title

Što trebaš znati

3

zacjeljivanje ožiljaka odvija se u tri glavne faze.

100

milijuna ljudi razvija nove ožiljke svake godine.*

21 dan

je prosječno vrijeme potrebno da se koža obnovi.

*B.C. Brown a,b, S.P. McKenna v, K. Siddhi v, D.A. McGrouther a,b, A. Bayat a,b,*The hidden cost of skin scars: quality of life after skin scarring.

Kretati se kroz život znači dopustiti krhkom, ali snažnom omotaču, koji čini naša koža, da se suoči s opasnostima svakodnevnog života: nož koji isklizne dok kuhamo, pad na igralištu, „uradi sam“ projekt koji loše završi... Suočena s malim, ali i većim ozljedama, koža pokreće precizan mehanizam i jedno od najizuzetnijih svojstava ljudskog tkiva: zacjeljivanje ožiljaka.

Zacjeljivanje ožiljaka je proces obnavljanja kožnog tkiva u tri faze:
• Upalna faza u trajanju od 2 do 7 dana tijekom koje će se tvoja koža, koja djeluje crveno i vruće, braniti. Ako je upala prejaka, bit će nužna medicinska intervencija.
• Faza dubokog zacjeljivanja tijekom koje se dermalno tkivo obnavlja formiranjem mesnatih izdanaka bogatih žilama i stanicama.
• Konačno, nakon otprilike dva tjedna, počinje površinska faza koja se naziva „epidermalno preoblikovanje“ kada se epidermis zatvara oko rubova rane. Ta faza može trajati i do dvije godine od trenutka nastanka rane.

Osim rana koje pokreću ovaj zaštitni mehanizam, postoje i drugi ponavljajući oblici napada s kojima se tvoja koža susreće: kožni osipi različitih uzroka, ponavljanjima, mjestima i oblicima, a mogu se razlikovati od osobe do osobe. 

Kada je riječ o zacjeljivanju ožiljaka i kožnih osipa, postoji mnogo načina da pomogneš svojoj koži da se sama obnovi. Posvetiš li svojoj koži malo pažnje, njege i prije svega vremena, ona će se pobrinuti za ostalo. 

title

ZACJELJIVANJE KOŽE: OBJAŠNJENJE

Pomozi svojoj koži i tvoja će koža pomoći tebi

av_votre-peau_cicatrisation_genou_enfant_fille_4x5 473x473

Obnova

Tvog ožiljka: Kada je koža ozlijeđena, prirodni proces zacjeljivanja počinje automatski. Ako je početna rana bila duboka, zatvaranje rezultira brzim oporavkom epidermisa, ali izgled nije baš kao normalna koža: ostaje ožiljak. Ožiljak će se poboljšati, preoblikovati s vremenom, a može čak i potpuno nestati nekoliko mjeseci nakon što je nastao. U nekim rijetkim slučajevima može doći do ozbiljnijih problema s cijeljenjem. Usvajanje ispravnih navika za njegu ožiljaka od samog početka, može potaknuti kožu u ovom osjetljivom procesu "pravilnog zacjeljivanja ožiljaka", dobije najbolju priliku za brz, kvalitetan oporavak kože. Isto se odnosi na ožiljke od akni, tetovaže i ožiljke nakon operacija: bolje spriječiti nego liječiti.

Otkrij
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_4x5 473x473

Umiruje

iritacije: Nadražena koža je koža koja vapi za pomoć. Iritacija je prvi alarm koji signalizira upad stranog tijela: čestica, hrane, trenja... Iako je bezopasna, iritacija je izvor nelagode koji ometa tvoj svakodnevni život. Neki oblici iritacije pogađaju samo najmanju djecu. Tu su i razne vrste iritacije s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu. Kakav god oblik iritacije imaš, moraš ga shvatiti ozbiljno ako želiš njegovati svoju kožu i postići oporavak.

Otkrij
AV_Cicalfate-_Facebook_Post_Quarter2-2019_Repairing Protective Cream_3282770204667_2_High-resolution

Cicalfate+ Obnavljajuća zaštitna krema

Otkrila sam ovaj proizvod kada je moja kći bila vrlo mala i imala je veliku ogrebotinu na licu od pada. Od tada je sastavni dio prve pomoći kad smo na putu, jer liječi sve! To je čudo!!!

NENSI, 51

Otkrij proizvod
Back to top