PRODAJNA MJESTA

PRODAJNA MJESTA

Budući da su naši proizvodi za osjetljivu kožu, strogo odabiremo korištene sastojke i provodimo mnoge kliničke studije. Ovaj fokus na kvalitetu proizvoda može utjecati na njihove prodajne cijene. Štoviše, cijene proizvoda određuju naši distributeri i mogu varirati od jedne točke prodaje do druge.

Nažalost, zbog velikog broja zahtjeva, uzorke ne šaljemo. Uzorci su dostupni na našim prodajnim mjestima.

Nažalost, nemamo program lojalnosti.

RAZVOJ PROIZVODA

RAZVOJ PROIZVODA

Povjerenje naših potrošača nam je od vitalnog značaja. Kao takva, procjena sigurnosti naših proizvoda temelji se na tri vrste ispitivanja koje se provode s najvećom pažnjom.

Od pronalaska djelatnog sastojka do stavljanja gotovog proizvoda na tržište naše istraživanje uključuje, u prosjeku, tri godine. No taj proces može trajati i do 10 godina! Naša 72 stručnjaka koncipiraju i provode kliničke studije unutar tvrtke ili u partnerstvu s stručnjacima iz cijelog svijeta.

Uz podršku farmaceutskog laboratorija, temelja naše znanstvene etike, naš apsolutni prioritet je jamčiti sigurnost njege. Da bismo to učinili, radimo s timovima koje čine visokokvalificirani toksikolozi i koji provode rigorozno testiranje svih naših proizvoda u skladu s važećim europskim propisima, koji se ubrajaju među najstrože na svijetu.

Za svaki proizvod procjenjujemo sigurnost sirovina, kao i gotovog proizvoda. Prvo analiziramo sastav formule i izračunavamo margine sigurnosti za koncentraciju svakog sastojka. Zatim postavljamo predkliničke testove (in vitro), kliničke testove podnošljivosti (in vivo na zdravoj koži, a zatim na skupini kojoj je namijenjena), testove senzibilizacije i konačno testove podnošljivosti kože i/ili oka. Prilikom razvoja naših formula, ako naiđemo na bilo kakav problem tijekom ovih testova, proizvod se ne stavlja na tržište i počinje se ispočetka. Za Eau Thermale Avène, sigurnost dolazi prije svega. Svaki se proizvod stoga stavlja na tržište s apsolutnim jamstvom da je siguran u normalnim uvjetima uporabe.

Svaki proizvod sadrži broj serije u određenom formatu koji identificira njegovo podrijetlo. To nam omogućuje da provjerimo njegov datum proizvodnje, njegov sastav, itd. Ovi detalji nam omogućuju povlačenje serija ako je potrebno.

Grupacija Pierre Fabre Dermo-Cosmetics, čiji smo dio, provodi 750 do 1050 mikrobioloških, fizikalno-kemijskih, kliničkih studija kompatibilnosti i stabilnosti na svim svojim proizvodima svake godine. Provodimo 4 do 5 kliničkih ispitivanja podnošljivosti i učinkovitosti na svakoj od naših formula prije nego što ih odobrimo. Sustavno kontroliramo sastojke, pakiranje i proizvode na svakoj proizvedenoj seriji. Nakon plasiranja proizvoda na tržište, pratimo ih i dugoročno, s kliničkim studijama dostavljenim etičkim povjerenstvima. Konačno, redovito pregledavamo naše proizvode, u skladu s povratnim informacijama o kozmetičkoj opreznosti i kvaliteti, kao i znanstvenom i regulatornom napretku.

Ako postoji problem s proizvodom, potrebno je kontaktirati naš odjel za reklamacije zbog kvalitete, koji će zatražiti da se proizvod pošalje na testiranje Ako se pokaže da je proizvod neispravan, zamijenit ćemo ga s novim proizvodom. Kontaktiraj službu za korisnike.

U skladu s važećim europskim propisima procjenjujemo svaki sastojak naših proizvoda, uzimajući u obzir njegova fizikalno-kemijska svojstva, njegov toksikološki profil, razinu izloženosti (lice, tijelo), vrijeme kontakta, ciljnu skupinu (osjetljiva koža, bebe, djeca, trudnice, stanje kože) kao i način pakiranja i primjene. Za svaku korištenu sirovinu, procjena sigurnosti rezultira studijom i sažetim dokumentom temeljenim na dostupnim podacima, eventualno dopunjenim nizom testova i analiza. To nam onda daje pozitivno ili negativno mišljenje o korištenju sastojaka ovisno o proizvodu. Strogo procjenjujemo potencijalni rizik od kancerogenih, mutagenih ili reproduktivno toksičnih (CMR) tvari. Zapravo, CMR klasificirane tvari obuhvaćene su iznimno strogim propisima u kozmetici.

Dva detalja na pakiranju kozmetičkog proizvoda omogućuju provjeru je li proizvod još valjan. Prvo, možete se pridržavati datuma isteka. Do tada jamčimo učinkovitost i stabilnost naših proizvoda. Navođenje ovog datuma je obavezno u Europi za proizvode za higijenu i njegu čiji je rok trajanja kraći od 30 mjeseci. Zatim, možete provjeriti PAO (razdoblje nakon otvaranja), simbolizirano otvorenom staklenkom koja sadrži broj i slovo M, za “mjesec”. Broj odgovara broju mjeseci koliko se proizvod može koristiti bez rizika nakon otvaranja. Vakuumirani proizvodi (bezzračni dozatori ili sterilna kozmetika) ne sadrže PAO jer se mogu koristiti koliko god želite unutar preporučenog roka od 3 godine.

Zbog našeg statusa zdravstvene tvrtke, odlučili smo razvijati vlastitu uslugu kozmetičke opreznosti unutar naših laboratorija već 25 godina, kako bismo osigurali sigurnost potrošača pri korištenju naših proizvoda nakon što su stavljeni na tržište u svim zemljama u kojima se prodaju. Ova međunarodna organizacija također se oslanja na vanjsko i neovisno vještačenje. Mreža stručnjaka prati i stalno ponovno procjenjuje sigurnost Eau Thermale Avène proizvoda, slijedeći stroge i priznate metodologije, prikuplja, potvrđuje i analizira potencijalne neželjene učinke povezane s korištenjem naših proizvoda i ističe bilo koji element koji bi mogao poboljšati proizvod. Dostupan na 33(0) 800 811 001 (besplatan broj), naš francuski tim ljekarnika odgovorit će na sva tvoja pitanja o podnošljivosti proizvoda. Ako je potrebno, provjera se provodi i s liječnikom ili dermatologom korisnika kako bi se otkrile moguće interakcije lijeka s drugim proizvodima.

Ideja za novi proizvod može doći od voditelja odjela za proizvodnju, iz potražnje potrošača ili čak studije koje pokazuju potrebu za tim. Zatim slijedimo precizan proces, od pisanja specifikacija preko kliničke studije o gotovom proizvodu, do odobravanja formule i ispitivanja stabilnosti na proizvodu u njegovoj ambalaži. Nakon što su svi koraci potvrđeni, plasiramo novi proizvod na tržište.

ISPITIVANJA

ISPITIVANJA

Ne pristajemo na kompromise po pitanju sigurnosti naših proizvoda i surađujemo s visokokvalificiranim toksikolozima kako bismo ih pažljivo procijenili.

Sve svoje proizvode testiramo pod dermatološkim i/ili oftalmološkim i/ili pedijatrijskim nadzorom kako biste bili sigurni da su učinkoviti i da ne izazivaju alergije ili netoleranciju. Kroz svoj razvoj svaki proizvod prolazi niz rigoroznih testova (bakteriologija, kompatibilnost pakiranja, podnošljivost, uporaba, itd.). Svaka tvrdnja na našem pakiranju podliježe kliničkim ispitivanjima kako bi se potvrdila njezina autentičnost.

Naši dermokozmetički proizvodi ne zaobilaze temeljna pravila medicinske i farmaceutske dosljednosti, što onemogućuje tvrditi išta što se nije dokazalo. Radi jamstva sigurnosti i neškodljivosti svih naših formula provodimo posebno strogo testiranje, čak i izvan europskih zahtjeva: predklinička in vitro ispitivanja, in vivo ispitivanja i klinička ispitivanja podnošljivosti : (test osjetljivosti i test podnošljivosti kože i/ili očiju pod dermatološkim i/ili oftalmološkim i/ili pedijatrijskim nadzorom).

Samo TriXera NUTRITION, Cicalfate, XeraCalm A.D i Dječje mlijeko SPF50+ 100 ml testirani su na dojenčadi i djeci.

Svoje proizvode prodajemo u Kini, gdje su testovi nametnuti od strane lokalnih regulativa. Neka od ovih ispitivanja provode laboratoriji ovlašteni od strane Kineske vlasti, a vrše se na životinjama, što su metode koje mi ne odobravamo. Cosmetics Europe, organizacija čiji smo član, kao i druga međunarodna strukovna udruženja kozmetičke industrije rade s Kineskim vlastima na ukidanju obveznih testiranja na životinjama i poticanju na korištenje alternativnih metoda, kako je to već slučaj u Europi. I vjerujemo da ćemo u suradnji s kineskom vladom moći promijeniti stvari nabolje.

Prema europskim kozmetičkim propisima (Uredba EC 1223/2009), proizvođači moraju koristiti metode alternativne testiranju na životinjama za testiranje novih sirovina i gotovih proizvoda. Pioniri smo u ovom pristupu i implementirali smo alternativni program i prije više godina zaustavili smo sva testiranja na životinjama.

Za procjenu sigurnosti naših kozmetičkih proizvoda bez korištenja životinja osmislili smo alternativni program: - razvoj supstitucijskih testova na kulturama stanica u našem laboratorija za kulture kože, otvorenom prije više od 20 godina, - metode implementacije dostupne na tržištu, - aktivno sudjelovanje u programima testiranja koje provode službenici francuskih i europskih organizacija. Također podržavamo razvoj alternativnih metoda za eksperimentiranje financijskim sudjelovanjem u istraživačkim programima vođenim zajednički od strane Europske komisije i Cosmetics Europe, europske organizacije kozmetičkih profesionalaca čiji smo član.

Nijedan proizvod za njegu kože koji nije posebno namijenjen trudnicama ne testira se na trudnicama. Korištenje naših proizvoda tijekom trudnoće i dojenja ovisi o njihovim formulacijama. U vezi s bilo kakvim upitom i zahtjevom moguće je obratiti nam se.

Svake godine u testiranju proizvoda sudjeluje 8000 dobrovoljaca, bilo da su zdravi ili ciljna grupa kojima je namijenjen proizvod. Za stavljanje na tržište svakog Pierre Fabre dermokozmetičkog proizvoda zapošljavamo između 300 i 1000 dobrovoljaca. Neki od ovih ispitivanja provode se u centrima za procjenu koji se nalaze u okolici Toulousea.

OSOBNI PODACI

OSOBNI PODACI

oOsobne podatke prikupljamo za određenu svrhu (na primjer, lojalnost, informacije, itd.) Kao opće pravilo, ne zadržavamo ih jednom kada je cilj postignut. Osim ako se tome ne usprotivite, čuvat ćemo podatke tri godine u marketinške svrhe. Ponekad moramo arhivirati podatke na dulje vrijeme kako bismo ispunili svoje zakonske obveze (npr. kozmetička skrb, kvalitetna usluga itd.). U svakom slučaju, kada nam osobni podaci više nisu potrebni, pobrinemo se da budu potpuno uništeni ili anonimizirani. Saznaj više o našim Pravilima privatnosti.

ODRŽIVI RAZVOJ

ODRŽIVI RAZVOJ

Dermatološki laboratoriji Avène predani su radnjama usmjerenim na osiguravanje kvalitete naših proizvoda uz zaštitu naših resursa.

Kako bismo ograničili plastični otpad, odlučili smo se za tehnologiju OPEN/STOP na našim sprejevima za zaštitu od sunca. Kome se nije dogodilo da je izgubio čep od kreme ili spreja za zaštitu od sunca? S našim Eau Thermale Avène sprejem to se više nikada neće dogoditi i Zemlja će ti reći hvala!

Naše formule i pakiranja izrađujemo s pomoću najsuvremenijeg ekološkog dizajna, uz održavanje naših standarda kvalitete, sigurnosti i etičnosti. Kako bismo imali kontrolu nad našim otiskom u budućnosti, razvili smo politiku odgovorne nabave potpisivanjem dokumenta “10 obveza za odgovornu kupnju” . " Naša proizvodna jedinica posjeduje program energetske učinkovitosti koji značajno smanjuje našu emisiju CO2. 100% potrošnje električne energije je iz obnovljivih izvora energije Više od 90% svojeg proizvodnog otpada vraćamo dobrovoljnim i stalnim sortiranjem i recikliranjem. Konačno, dugoročno smanjujemo utjecaj naših proizvoda: naši sprejevi, aerosoli, aluminijske tube, plastične boce, staklene posude, kutije i upute mogu se reciklirati.

Udružili smo se s Pur Projet dobrotvornom organizacijom čiji je zadatak obnova morskog dna. Radimo na obnovi koraljnih grebena u Indoneziji, u što uključujemo i lokalno stanovništvo. Sudjelovanje u ovom intenzivnom humanom i ekološkom projektu ispunja nas ponosom!

Naša grupa, Pierre Fabre, dobila je certifikat AFAQ 26000 2012. s potvrđenom razinom. Ovaj dobrovoljni proces procjene, koji je razvio AFNOR Certification na ISO 26000 standardu, omogućuje organizacijama mjerenje njihove razine zrelosti i učinka u okvirima društvene odgovornosti. Ova potvrda bila je prva za jedan farmaceutski laboratorij i tvrtku s više od 10 000 zaposlenih.

Naša proizvodna jedinica nadograđuje 90% svog otpada kroz partnerstva s ekološkim tvrtkama. Također, kako se naš hidroterapijski centar, proizvodna jedinica i Centar za istraživanje vode nalaze na istoj lokaciji, doprinosimo lokalnom razvoju.

Solidarnost nam je u srcu i surađujemo s nizom organizacija. Dajemo im svoj znanstveni doprinos, svoju operativnu i financijsku podršku i alate za terapijsko obrazovanje. Ova partnerstva uključuju i ono koje već nekoliko godina njegujemo s Europskom zakladom za borbu protiv raka kože. Ovog puta cilj je pomoći u osvješćivanju, edukaciji i prevenciji raka kože kod djece.

SASTAV PROIZVODA

SASTAV PROIZVODA

Osiguravamo transparentne i znanstvene podatke o našim sastojcima, kako ne bi bilo nedoumica.

Brige povezane s kontroverznim sastojcima u središtu su naše pozornosti. Kozmetički sastojci doprinose učinkovitosti, očuvanju, teksturi, boji i mirisu proizvoda. Njihova priroda i postotak u formulama nisu odabrani nasumično, svaki sastojak igra svoju ulogu u formuli.

Mineralna ulja su sirovine koje se sastoje samo od ugljika i molekule vodika. Koriste se u kozmetici i u farmaceutskoj i prehrambenoj industriji, kao tvari za premazivanje i hermetičko pakiranje. Njihova glavna kvaliteta je da ostanu na površini kože, stvarajući zaštitni sloj bez prodiranja u slojeve kože. Čiste i hidriraju i omekšavaju suhu kožu, štiteći je od iritacije iz okoliša. Savršeno stabilni, ostaju učinkoviti tijekom vremena. Sve naše formule koje sadrže mineralna ulja zadovoljavaju stroge standarde kozmetičkih propisa i osiguravaju visoku razinu čistoće prema farmaceutskim standardima. Zahtijevamo da nam naši dobavljači dostave sirovine koje su proizvedene u skladu sa standardima propisanim Europskom farmakopejom. Na kraju, interno pratimo kvalitetu i doziranje. Bezopasnost ovih ulja nedavno je potvrdio Njemački savezni institut za procjenu rizika (BFR). Apsolutno su sigurni za zdravlje potrošača, a također su poznati po svojoj izvrsnoj podnošljivosti i zaštitnim hidrirajućim svojstvima.

Kriteriji za definiranje endokrinih disruptora, predložen 4. srpnja 2017. članicama Europske unije, odbacio je Europski parlament 4. listopada 2017. Do danas još uvijek ne postoji službeni popis endokrinih disruptora koji je propisala Europa. Ostajemo spremni uzeti u obzir promjene u znanstvenim spoznajama i Europskim kozmetičkim propisima, tako da možemo ponuditi formule koje jamče visoku razinu sigurnosti.

Nafta je prirodni materijal čijim pročišćavanjem dobivamo kozmetička i mineralna ulja farmaceutske kvalitete. Ispitivanja jamče da petrokemijski sastojci koje kupujemo imaju visoku razinu sigurnosti i blagotvorna svojstva za kožu (gustoća, tekstura, zaštita). Naš laboratorij također osigurava kvalitetu ovih sirovina interno, kao i kod naših dobavljača. Imamo dobro toksikološko iskustvo i gajimo temeljitu kozmetičku opreznost za ovu vrstu sastojka. Ove neutralne i inertne masne tvari imaju izvrsnu podnošljivost i nisu iritansi. Stoga je njihova uporaba savršeno prikladna za osjetljivu kožu.

Ako je sastojak ugrađen u formulu proizvoda u nanometrijskom obliku, pojam [NANO] naveden je iza naziva na popisu sastojaka na pakiranju. Nano čestice se naširoko koriste u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji. One su, primjerice, sastavni dio proizvoda za zaštitu od sunca već gotovo 20 godina. Zapravo, nanometrijski oblik sastojka osigurava dobro razmazivanje fotop

U našim pilinzima koristimo mikro zrnca celuloze. Plastične mikro kuglice zabranjene su zakonom o zaštiti okoliša poznatim kao Zakon o biološkoj raznolikosti, donesenim uslijed COP 21.

Svaki kozmetički proizvod podliježe sigurnosnim propisima. Kao proizvođač, odgovorni smo za njihovo stavljanje u promet te smo dužni jamčiti njihovu sigurnost. U skladu s farmaceutskim zahtjevima Pierre Fabre Grupe, čiji smo dio, naši proizvodi se proizvode i kontroliraju u skladu s najstrožim standardima. Sve naše formule razvijene su uz najveće poštovanje važećih propisa. Naši proizvodi imaju izvrsnu učinkovitost i rezultate podnošljivosti za sve tipove kože, uključujući preosjetljivu ili atopičnu kožu.

Sigurnost naših potrošača nam je apsolutni prioritet. Sukladno europskom zakonodavstvu, stručnjak toksikolog procjenjuje sigurnost svakog našeg proizvoda prije nego što se stavi na tržište. Procjena sigurnosti naših proizvoda temelji se na tri ispitivanja: ocjeni sigurnosti sirovina, procjeni sigurnosti gotovih proizvoda i kozmetičkoj opreznosti, koja se sastoji od praćenja podnošljivosti proizvoda na tržištu i prikupljanja svih informacija koje bi ih mogle poboljšati.

Titanijev dioksid je kozmetičko bojilo koje koristimo za izbjeljivanje nekih naših proizvoda. U nano obliku je i filter za zaštitu od sunca. Filteri za zaštitu od sunca pomažu u učinkovitoj zaštiti kože i, prije svega, pomažu u prevenciji raka kože. Do danas nema znanstvenih dokaza o njihovom riziku za zdravlje. Kontroverze u medijima bacile su sumnju na važnost zaštite od UV zraka: prema OMS-u iz 2017., jedan od tri slučaja raka bio je rak kože povezan s izloženošću suncu. Naše studije su pokazale da titanijev dioksid ne prodire značajno u kožu i ne predstavlja opasnost za udisanje. Dakle, siguran je, čak i kada se koristi u obliku spreja. Odlučili smo koristiti samo četiri filtera za zaštitu od sunca sa smanjenom koncentracijom kako bismo osigurali optimalnu zaštitu od sunca uz ograničenje utjecaja na morski okoliš. Također smo poboljšali biorazgradivost naših formula uklanjanjem silikona i filtera za zaštitu od sunca koji postaju topivi u vodi.

BHT (Butylated Hydroxytoluene) je antioksidans koji sprječava da masne spojeve u formuli užegnu. Na temelju dostupnih studija, stručni panel CIR (Cosmetic Ingredient Review) zaključio je da BHT ne uzrokuje značajnu iritaciju, senzibilizaciju ili fotosenzibilizaciju. Osim toga, budući da je koncentracija ovog sastojka vrlo slaba u kozmetičkim formulacijama (od 0,0002% do 0,5%), njegova uporaba ne predstavlja nikakav rizik.

Naši sastojci rigorozno zadovoljavaju europske kozmetičke propise prema važećim standardima. Oni se ažuriraju vrlo redovito, pet do šest puta godišnje, kako bismo uzeli u obzir napredak u znanosti. Za svaki proizvod svi korišteni sastojci navedeni su na pakiranju. Ovaj popis formula slijedi INCI međunarodni standard (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients).

Fenoksietanol je konzervans koji pomaže u osiguravanju trajnosti i datuma isteka naših proizvoda. Naša stručnost u pogledu ove tvari omogućuje nam da je sigurno koristimo. Prema stručnom povjerenstvu CIR-a (Cosmetic Ingredient Review), ovaj je sastojak siguran za uporabu u kozmetičkim proizvodima koji se primjenjuju na koži, za sve dobne skupine, uključujući bebe, osim za primjenu na stražnjici. Nije iritantan, senzibilizirajuć, fototoksičan ili mutagen. Prirodno se nalazi u zelenom čaju i cikoriji, na primjer.

Parabeni su prirodni konzervansi koji se također nalaze u voću i povrću (jagode, mrkva, luk). Postoje različite vrste parabena i u uporabi su godinama u kozmetičkim proizvodima za sprječavanje razvoja patogenih bakterija i gljivica. U kozmetici se koriste samo četiri: METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPYLPARABEN i BUTYLPARABEN. U formuli, svaka vrsta parabena smije biti 0,4% do maksimalno 0,8% u skladu s propisima EU. Imamo sveobuhvatne toksikološke podatke koji se ažuriraju zajedno sa znanstvenim napretkom u kemijskim procjenama. Naša stručnost u ovim tvarima omogućuje nam njihovu sigurnu upotrebu. Oni su vrlo učinkoviti i nisu jako alergeni. Međutim, kao odgovor na zabrinutost naših potrošača, uklanjamo ih dok se naše formulacije prerađuju.

Za osobe s preosjetljivom ili netolerantnom kožom koje žele u potpunosti izbjeći konzervanse, Sterile Cosmetics inovacija Pierre Fabre Grupe jedinstvena je alternativa u svjetskim okvirima. Proces proizvodnje proizvoda s ovim formulama eliminira potrebu za konzervansima zahvaljujući ekskluzivnom i savršeno hermetičkom sustavu zatvaranja.

U kozmetici je uloga antioksidansa zaštita formule proizvoda od oksidacije, a posebno sprječavanje užeglosti biljnih masti.

Omekšavajuća svojstva polietilen glikola omogućuju hidrirajuć učinak tretmana. Emulgator je to koji kremama daje teksturu i izvanrednu izdržljivost.

Želite da vaši proizvodi budu učinkoviti i sigurni sve dok ih koristite. Zbog toga obično trebamo dodavati konzervanse u formule, čime se sprječava kontaminacija i kvarenje proizvoda. Zahvaljujući tim konzervansima možemo jamčiti trajnost i rok trajanja naših proizvoda. Na primjer, upotreba konzervansa kao što su parabeni mnogo je manji rizik za zdravlje od potencijalne bakterijske kontaminacije.

Tekući parafin desetljećima se koristi u kozmetičkim proizvodima i pripada skupini mineralnih ulja. Prema njemačkom Saveznom institutu za procjenu rizika (BFR), dugotrajna uporaba kozmetičkih proizvoda koji sadrže mineralna ulja ne predstavlja nikakav zdravstveni rizik. Tekući parafin je inertan i nekomedogen spoj koji koža vrlo dobro podnosi. To je hidrirajuće sredstvo koje omekšava kožu i štiti je od utjecaja iz okoliša.

U kozmetičkim proizvodima silikoni (CIKLOPENTASILOKSAN, DIMETIKON, CIKLOMETIKON i dr.) imaju izvrsna senzorna svojstva: poboljšavaju opip (sklizak, gladak osjećaj) i završni osjećaj na koži (puder, sušenje, matiranje). Ovime se osobito potiče dugotrajna primjena tretmana. Međunarodni regulatorni organi smatraju silikone sigurnim sastojcima, među ostalima i Znanstveni odbor za sigurnost potrošača (SCCS). Kemijski su inertni materijali, koža ih dobro podnosi, nisu komedogeni, ne nadražuju i ne izazivaju alergije.