av_acne_adolescent_sourir_16x9
Sadržaj

Masna koža sklona nepravilnostima i aknama

ŠTO TREBAŠ ZNATI

6 milijuna

Francuza pogođeno je aknama¹

3

od 4 tinejdžera pogođeno je aknama²

Među starijima od 25 godina,

12% žena i 3% muškaraca² ima akne.

1.Société française de dermatologie - https://dermato-info.fr/

2. Haute Autorité de santé - https://www.has-sante.fr/jcms/c_2574402/fr/acne-quand-et-comment-la-traiter

Masna koža, miteseri, prištići... Akne su stanje kože s mnogo lica. Vrlo su česte i uglavnom pogađaju tinejdžere. Ali ne samo njih...

Akne su bolest folikula dlake, gdje se dlaka ukorjenjuje. U njenoj se bazi nalaze se žlijezde lojnice koje izlučuju sebum, masnu tekućinu čija je normalna funkcija zaštita kože i koja se neprestalno stvara. Ali u slučaju akni, ovaj dobro podmazani mehanizam nije ispravan. Prekomjerno lučenje sprječava kanal dlake da izbaci sebum. Time se potiče rast i razvoj bakterija. 

Koliko god bile česte, akne nas ne bi trebale natjerati da podcijenimo njihov utjecaj na kvalitetu života i samopouzdanje. Zašto? Zato što mijenjaju sliku tijela u ključnim razdobljima života i zato što pogađaju lice. 

To je i razlog broj jedan za posjetu dermatologu u Francuskoj. I to s pravom: jer čak i za blage simptome, intervencijom stručnjaka propisat će se najprikladnija terapija za tvoju situaciju, bilo da imaš samo masnu kožu ili teške akne. 

 

title

ZA BOLJE RAZUMIJEVANJE

Razumijevanje stanja svoje kože, za bolju brigu o njoj

av_acne_peau-grasse_jeune-femme_4x5 500x500

Masna koža

Sjajni izgled, proširene i vidljive pore, neujednačena tekstura kože... Ono što kožu čini masnom je višak sebuma, čiji su uzroci najčešće hormonski. Ovo pojačano lučenje sebuma javlja se na područjima gdje ima najviše žlijezda lojnica (lice, prsa, leđa). Glavna komplikacija masne kože je pojava mitesera, mikrocista ili prištića. Stoga zaslužuje svu tvoju pažnju i zahtijeva prilagođenu njegu.

Otkrij
av_acne_legere_femme_5x4 500x500

Koža sklona aknama

Akne su najčešća komplikacija viška sebuma. Koža sklona aknama je koža koja ima veliku sklonost razvoju mitesera i prištića. Ali stvari nisu tako jednostavne:

  • Jer ne postoji "jedan" već "mnogo" oblika akni;
  • Jer može utjecati na sve, ne samo na tinejdžere;
  • Jer postoji nekoliko stupnjeva težine i ozbiljnosti stanja Od uzroka do rituala njege, koje treba usvojiti kako bi smo ih se riješili akni, ovdje je sve što trebaš znati ovisno o obliku tvojih akni.
Otkrij
av_acne_adolescents-groupe_5x4 500x500

Živjeti s aknama

Život s aknama počinje savjetovanjem s liječnikom obiteljske medicine ili dermatologom. Zatim treba usvojiti ispravne navike u pogledu higijene, prehrane, šminke i zaštite od sunca. Oni će ti pomoći da se osjećaš bolje te postupno I strpljivo da se riješiš akni

Otkrij
av_cleanance_comedomed-cleansing-gel-400ml_1_post_3282770202854_3282770207774_hd

Cleanance

Cleanance je proširio svoj izbor proizvoda kako bi postao dermokozmetički izbor za masnu kožu sklonu nepravilnostima, pružajući specifično i cjelovito rješenje za svaki stadij akni. Naša misija je pružiti ti trajno olakšanje i vratiti ti samopouzdanje. Cleanance
Koja bi se rutina njege kože trebala usvojiti?

Koja bi se rutina njege kože trebala usvojiti?

Tvoja je koža dinamična i jedinstvena: odredi što joj stvarno treba uz pomoć naših stručnjaka i otkrij najprikladniju rutinu njege kože za sebe. 

Dijagnoza moje kože
Back to top