Proizvodi za njegu tijela

Proizvodi za njegu tijela

Brinuti o svom tijelu znači i brinuti se o svojoj koži! Naši dermokozmetički proizvodi za njegu tijela hidriraju i hrane kožu za trenutak umirenja. Priušti svojoj koži trenutak koji je važan, trenutak zadovoljstva.

Filtriraj proizvode
Filtriraj proizvode

21 Rezultat "Proizvodi za njegu tijela"

TVOJA KOŽA
TVOJA KOŽA

Epidermis sadrži 20 do 30 % vode. Neophodno je održavati ovu razinu hidracije ograničavanjem nesvjesnog gubitka vode.

 • 1 (current)
 • 2
 • 1 (current)
 • 2
SAZNAJ VIŠE
SAZNAJ VIŠE

Zašto je važno njegovati svoje tijelo i kožu?

Koža je važna zaštitna barijera za tijelo protiv vanjskih utjecaja (vjetar, ekstremne temperature, onečišćenje, itd.). Svaki poremećaj njezine ravnoteže može utjecati na zdravlje organizma.

Neka područja mogu imati posebne potrebe, jer se struktura kože razlikuje ovisno o dijelu tijela. Primjerice, struktura se razlikuje između ruku, stopala i trbuha.

Svakodnevno pranje omogućuje:

 • Uklanjanje prašine i prljavštine s kože, koji mogu uzrokovati probleme s kožom.
 • Uklanjanje znoja i uklanjanje neugodnog mirisa tijela.
 • Ograničavanje rizika od širenja klica i kontaminacije, uključujući dobru higijenu ruku.
 • Osvježavanje, punjenje energijom i opuštanje.

Drugo, proizvodi za njegu tijela pomažu:

 • Održavati zdravu kožu, primjerice, izbjegavajući neugodan osjećaj kao što su koža poput riblje ljuske, gruba područja kože ili gubitak čvrstoće;
 • Odgoditi starenje kože;
 • Tjelesnoj i mentalnoj dobrobiti.

Kako se brinuti o koži?

Za dugotrajno meku i podatnu kožu preporučujemo ovu rutinu njege tijela.

Njega kože pod tušem

Sama voda nije dovoljna za pranje tijela. Nečistoću treba ukloniti proizvodom za tuširanje kao što je dermatološki sindetili bilo kojim drugim gelom za tuširanje koji je nježan prema osjetljivoj koži. Time se sprječava rizik od suhoće i zatezanja prouzrokovanog uobičajenim sapunima.

Za izbjegavanje tih rizika pazi i da ne ispireš kožu prevrućom vodom. Time se oštećuje hidrolipidni sloj, masni sloj koji štiti kožu od okoline.

Nadalje, preporučujemo da odabereš tuširanje , a ne kupanje kako bi se ograničilo vrijeme kontakta s vodom iz slavine koja sadrži kamenac koji isušuje kožu i klor koji iritira epidermis.

Na kraju se nježno osuši tapkanjem ručnika umjesto snažnog trljanja.

Tjedni piling

Jednom ili dvaput tjedno upotrijebi piling za tijelo za uklanjanje mrtve kože i nečistoća. Koža će tada imati još više koristi od svojstava hidrirajuće kreme za tijelo.

Hidrirajući proizvodi za njega tijela

Svakodnevno hidriranje kože tijela, a posebno nakon pilinga, pomaže u održavanju hidrolipidnog sloja epidermisa koji se sastoji od vode i masti. Avène je za formulirao hidrirajuće kreme za tijelo kao i liniju posebno prilagođenu rukama, dijelu tijela koji je pretjerano izložen.

Ti proizvodi za njegu pomoći će ti da održiš sjaj kože, da je zaštitiš, spriječiš isušivanje i usporiš starenje.

Zaštita od sunca

Zaštita od sunca neophodna je za održavanje kože mladom i zdravom. Otkrij naše proizvode za zaštitu od sunca prilagođene različitim fototipovima i osjetljivostima kože. Češće nanošenje na posebno izložene dijelove tijela kao što su prsa, šake i ruke može spriječiti i ograničiti pojavu staračkih pjega.

Pripazi i na to da ostaneš u hladu tijekom razdoblja najveće izloženosti, obično između 12 i 15 sati.

Zimska zaštita

Zimi se obvezno prekrij toplom odjećom radi zaštite tijela od crvenila, zatezanja i svrbeža povezanih s intenzivnim temperaturnim promjenama.

Suh zrak u domovima zbog grijanja također je glavni uzrok suhoće kože zimi. Stoga ima smisla okrenuti se bogatijim proizvodima za njegu tijela, koji sadrže proizvod Cold Cream kremu, za hidraciju i zaštitu kože od vremenskih nepogoda.

Koji je proizvod za svaki tip kože?

Tekstura proizvoda za njegu tijela razlikuje se ovisno o tipu kože i problemima s kojima se susrećeš.

 • Suha koža i vrlo suha, zategnuta koža i koža koja se peruta u različitim jačinama, zahtijeva intenzivnu hidraciju u kombinaciji s dozom hranjenja. Krema za tuširanje, mlijeka i hranjivi balzami iz XeraCalm NUTRITION linije osigurat će tim tipovima kože sve lipide koji su im potrebni.
 • Osjetljiva koža pronaći će nježnost i ugodu u proizvodima za njegu tijela iz BODY linije.
 • Cicalfate+ proizvodi u obliku sprejeva, gelova i krema obnavljaju površinske slojeve iritirane kože.
 • Imaš ekcem na tijelu i osjećaš svrbež? LXeraCalm A.D linija pruža ti olakšanje i njegu uz Ulje za čišćenje, Vrlo bogati sindet za čišćenje, Kremu i Balzam za relipidaciju kao i Umirujući koncentrat.

Temperatura također može utjecati na izbor proizvoda za tijelo. Odaberi proizvode za njegu tijela bogate teksture, poput balzama kada je hladno, a ljeti lagane teksture, poput mlijeka ili krema koje koža brže upija.

Back to top