Sadržaj

Umiri svoju kožu nakon izlaganja suncu

av_solaires_proteger_femme_enfant_plage_1x1 577x577

1. korak: Zaštitite kožu od sunca.

Nema smisla provoditi rutinu nakon izlaganja suncu ako smo tijekom izlaganja zaboravili na najvažniju stvar: zaštitu, naš moto. Ne možemo dovoljno puta ponoviti: izlaganje suncu uvijek sa sobom nosi opasnosti zbog čega je neophodno zaštititi kožu odjećom i kremom za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom.  To je jedini način da se ograniče rizici od oštećenja od sunca i starenja kože: opekline, sunčane pjege pa čak i rak kože.

2. korak: Dobro isperi kožu.

Sol i klor imaju znaju isušiti kožu, stoga je važno isprati se nakon odlaska s plaže ili bazena kako bismo se riješili ostataka klora, pijeska, soli i kreme za zaštitu od sunca s kože. Hidracija počinje tuširanjem: kako bi dubinski rehidrirali i nahranili kožu, kožu treba oprati pH neutralnim sindetom umjesto abrazivnim sapunom. Ne zaboravi temeljito isprati kosu kako bi se izbjegli kožni osipi te suhu kosu i vlasište.

 

av_solaires_rincer_douche_femme_plage_1x1 473x473

SUNCE

Kako odabrati njegu nakon sunčanja

Tekstura

Baš kao što biraš zaštitu od sunca, važno je odabrati i proizvode za njegu nakon sunčanja u skladu s tipom kože i željama. Što je zajedničko kremi za zaštitu od sunca i losionu nakon sunčanja? Oba sadrže antioksidativna i protuupalna svojstva za ublažavanje učinaka sunca na kožu.

Tipovi kože

Tip kože Proizvode za njegu nakon sunčanja treba birati prema tipu kože: je li osjetljiva, reaktivna ili masna. Bilo da je riječ o ulju, mlijeku ili kremi, na tebi je da odlučiš koja ti tekstura najbolje odgovara prema tvojim željama i potrebama tvoje kože. Ako je koža oštećena i peruta se, odaberi bogatu kremu za dubinsku njegu. Ako je koža već dobro hidrirana, može biti dovoljno mlijeko ili ulje.
 

 

PRIJATELJSKI I STRUČNI SAVJETI

Hidriramo (i) iznutra

Ne zaboravi piti i nakon izlaganja suncu. Odaberi vodu, hladne juhe i gazpacho umjesto slatkih i gaziranih pića, za koje je manje vjerojatno da će utažiti tvoju žeđ. Preporuča se piti prosječno 1,5 litara vode dnevno.

Ne treba podcijeniti ni ulogu koju hrana igra u oporavku kože nakon ljeta. Odabirom uravnotežene prehrane bogate voćem i povrćem, tijelu osiguravamo antioksidanse koji su potrebni koži za samoobnovu.

Back to top