Njega za iritiranu kožu

Njega za iritiranu kožu

Crvene mrlje, crvena stražnjica i osip na vratu kod beba Za ublažavanje bebinog crvenila i svakodnevnih problema, otkrij cijelu liniju proizvoda za obnovu prikladnih za osjetljivu bebinu kožu.

Filtriraj proizvode
Filtriraj proizvode

6 Rezultat "Njega za iritiranu kožu"

SAZNAJ VIŠE
SAZNAJ VIŠE

Bebine crvene mrlje: prepoznavanje osipa

Crvene mrlje koje svrbe

Je li koža tvoje bebe suha do točke perutanja ili ljuštenja? Povrh toga, ima crvene mrlje koje jako svrbe i cure? Tvoje novorođenče vjerojatno pati od ekcema.  

Ovo stanje kože, poznato i kao atopijski dermatitis, pojavljuje se na obrazima i iza ušiju u prvih nekoliko mjeseci života, a zatim u kožnim naborima kod starije djece. Pojavljuje se s izbijanjem ekcema, popraćenim intenzivnim svrbežom i crvenilom, nakon čega slijede razdoblja zatišja. Tijekom izbijanja, tvoja će beba sigurno imati poremećaje spavanja.

Ovaj dermatitis uzrokovan je atopijom, stanjem sklonosti alergijama, često naslijeđenim iz obitelji. Pogađa više od jedne od deset beba i nije zarazan.

Za liječenje ekcema pedijatar ili dermatolog uputit će te na kreme na bazi kortikosteroida. Uz njih, emolijentne kreme pomažu umiriti nadraženu kožu bebe i poboljšavaju učinkovitost terapijskih tretmana.

Eau Thermale Avène formulirao je XeraCalm A.D liniju emolijentnih proizvoda za njegu kože za obnavljanje hidrolipidnog sloja kože i, prema tome, njezine barijerne funkcije te za ublažavanje svrbeža. Evo nekoliko prijedloga kako obnoviti kožnu floru tvog mališana i ne oštetiti hidrolipidni sloj kože:

Crvenilo u naborima kože

Ima li tvoj mališan crvene mrlje na pregibima vrata ili bedara? U toplom i vlažnom okruženju ovaj je simptom karakterističan za intertrigo. Ta bezopasna infekcija kože česta je kod beba s osjetljivom kožom i kod odraslih.

Najčešće je ovaj osip posljedica razmnožavanja gljivica (mikoza) pod djelovanjem topline i vlage. To može biti uzrokovano prekomjernim znojenjem kada je beba previše pokrivena, lošim sušenjem nakon kupanja ili nedovoljno čestim mijenjanjem pelena.

Za rješavanje ovih crvenih mrlja, trebaš se pozabaviti uzrocima intertriga i upotrijebiti njegu protiv iritacije. Ako osip potraje, obrati se svom pedijatru za savjet.

Izbjegavaj maceraciju:

  • Skini sloj odjeće s bebe kada je vruće.
  • Vrlo redovito mijenjaj bebi pelene.
  • Nakon što joj promijeniš pelenu ili je okupaš, osuši joj kožne nabore ručnikom.

Umiri i obnovi iritiranu kožu:

  • Rasprši Avène termalnu izvorsku vodu u spreju pri svakoj promjeni pelena za trenutačno umirenje, a zatim tapkanjem osuši kožu.
  • Nanesi Cicalfate+ Obnavljajuću zaštitnu kremu na crvenilo radi obnove kože i sprečavanja razmnožavanja bakterija.

Crvene mrlje i točkice na bebinoj guzi

Ako se crvene mrlje nalaze na bebinoj guzi i genitalijama, najvjerojatnije se radi o pelenskom osipu.

Osip je obično popraćen malim crvenim točkicama koje ponekad mogu krvariti. Ovaj se osip pojavljuje kada je bebina guza predugo u mokroj peleni ili kada niču zubići.

Liječnik će vjerojatno propisati hidrokortizon ili antifungalnu kremu koju možete nadopuniti kremom protiv iritacija, kao što je Cicalfate+ Obnavljajuća zaštitna krema. Možeš koristiti Avène termalnu izvorsku vodu u spreju zbog njezinih umirujućih svojstava nakon svake promjene pelena.

Ako crvene mrlje bebe počnu curiti ili krvariti, zamijeni kremu Cicalfate+ Obnavljajućim sprejom koji suši.

Isto tako, novorođenčetu češće mijenjaj pelene i ostavi stražnjicu bez pelene desetak minuta nekoliko puta dnevno.

Back to top