Posvećeni očuvanju okoliša i prirodnih resursa Bains d'Avène
Za prirodu

Za prirodu

Posvećeni očuvanju okoliša i prirodnih resursa Bains d'Avène

Upravo u srcu regionalnog parka prirode Haut-Languedoc, na jugu Francuske, u netaknutom prirodnom okruženju, izvire ovaj dar prirode, Avène termalna izvorska voda. Sami sebi dugujemo razumijevanje ove izuzetne vode. Također moramo osigurati njezinu postojanost i čistoću, tako da i dalje bude sigurna za njegu osjetljive kože uz poštivanje okoliša.

av_instit-biodiversity-hdrvb 1202x460

 

Na izvoru Avène

Avène termalna izvorska voda nastaje na raskrižju mediteranske, planinske i kontinentalne klime, te u Oksitaniji, u regionalnom parku prirode Haut-Languedoc. Bogatstvo biološke raznolikosti i niska razina ljudske aktivnosti stvaraju zaštitni okoliš. Iz impluviuma, prirodnog područja za skupljanje kišnice, počinje spontan je i uzvišen proces gdje nakon više od 50 godina, duboko u srcu Dolomita, voda iz izvora Avène izlazi na površinu bogata svojim blagodatima, pri konstantnoj temperaturi, sastavu i protoku, na izvoru Sainte-Odile. 

AV_instit-biodiversity-impluvium-hd 1202x460

Očuvanje impluviuma Avène

Impluvium Avène pokriva 27 km². Ovo je mjesto gdje kišnica započinje svoje dugo putovanje i hrani rezervoar Avène termalne izvorske vode. Impluvium Avène ima bogatu biološku raznolikost, a 76% je čine šume. Osim aktivnosti koje smo pokrenuli u termalnom parku kako bismo ga očuvali, radimo s lokalnim dionicima na zajedničkom definiranju održivog plana upravljanja za ovo iznimno područje.

Otkrijte impluvium Avène

Otkrijte impluvium Avène

--

Rodno mjesto termalne izvorske vode, impluvium Avène, u srcu je zaštićenog okoliša i bioraznolikosti.

Saznaj više
Poznavanje i primjena Avène termalne izvorske vode

Poznavanje i primjena Avène termalne izvorske vode

--

Što ju bolje razumijemo, to ju bolje možemo sačuvati i mudro koristiti.

Saznaj više
av_instit-water-research-center-hdrvb

Centar za istraživanje vode 

Centar za istraživanje vode osigurava kontrolu i praćenje Avène termalne izvorske vode, razvija znanje o njenom nastanku i osigurava zaštitu njezinog impluviuma. Avène hidroterapijski centar jedini je francuski termalni centar i lječilište koje koristi znanje i iskustvo Laboratorija za istraživanje voda. Centar provodi prosječno 40000 kontrola godišnje kako bi jamčio kvalitetu Avène termalne izvorske vode. Akreditiran je od COFRAC-a prema standardu ISO/IEC 17025 za svoje aktivnosti uzorkovanja i fizikalno-kemijskih i mikrobioloških analiza. U odnosu na lokalne dionike, Centar za istraživanje voda provodi studije i istraživanja za održivo upravljanje resursima. Također promovira znanje o Avène termalnoj izvorskoj vodi kao i o vodama općenito kroz edukativne programe i projekte.

U srcu Bains d’Avène

av_instit-hydrotherapy-center-avene2-hdrvb-square 473x473

Više od 30 godina, na termalnoj lokaciji, dajemo pozitivan doprinos izazovima održivog razvoja kako bismo očuvali okoliš i resurse Bains d’Avène. S certifikatom ISO 14001, lokacija je odobren park utočišta za ptice, razumno zalijevanje i održivo upravljanje našim šumama. Provodimo akcije kako bismo smanjili naš utjecaj na okoliš, sudjelovali u gospodarskom i društvenom životu regije i poboljšali baštinu i bioraznolikost. 
 

Otkrij što radimo na termalnoj lokaciji

Očuvanje prirodnih resursa za očuvanje Avène termalne izvorske vode 

Znamo koliko je važno poštivanje ekosustava, biološke raznolikosti, tla i podzemlja za dobrobit Avène termalne izvorske vode. Vodimo računa o integraciji okolišnih i društvenih uloga u našem svakodnevnom djelovanju. Pročitaj razgovor sa našim stručnjacima i saznaj što radimo za očuvanje okoliša i prirodnih resursa Bains d’Avène.

Briga za održivi razvoj

Briga za održivi razvoj

--

Naši stručnjaci za DOP (Društveno odgovorno poslovanje), Sévérine Roullet-Furnemont i Sandrine Bessou Touya, znaju važnost ekosustava i tla za kvalitetu Avène termalne izvorske vode te važnost uzimanja u obzir pitanja održivog razvoja u upravljanju našim aktivnostima.

Saznaj više
Voda, čovjek i drveće

Voda, čovjek i drveće

--

Nicolas Kremer, inženjer poljoprivrede na ONF-u, objašnjava važnost šuma za ekosustave Bains d’Avène i što se poduzima za brigu o njima.

Saznaj više
Back to top