POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA GRUPE PIERRE FABRE

Zahvaljujemo što ste nas posjetili na našem web mjestu. Zaštita i sigurnost osobnih podataka naših kupaca i korisnika glavna je briga grupe Pierre Fabre.
Ova Politika zaštite privatnosti objašnjava koji se podaci prikupljaju kada posjetite i koristite naše web mjesto i kako se ti podaci obrađuju.

 

I. Tko smo mi?

Ovim web mjestom (u daljnjem tekstu "Web mjesto" ) upravlja tvrtka Pierre Fabre Dermo-Cosmetique, 45 Place Abel Gance 92 100 Boulogne (u daljnjem tekstu "Pierre Fabre" ili "Mi") koja je odgovorna za obradu osobnih podataka koji bi mogli biti prikupljeni od vas na web mjestu u svrhe opisane u nastavku.
Pozivamo vas da pažljivo pročitate ovu Politiku zaštite privatnosti kako biste saznali uvjete obrade vaših osobnih podataka kada posjetite naše web mjesto. Imajte na umu da je Pierre Fabre može ažurirati u bilo kojem trenutku. Datum posljednjeg ažuriranja bit će prikazan na ovoj stranici. Stoga vas pozivamo da je redovito pregledavate.

 

II. Informacije koje prikupljamo o vama

Ovisno o tome koje usluge koristite na našem web-mjestu i kako su konfigurirane postavke vašeg uređaja (posebno u pogledu kolačića i drugih programa za praćenje), u osobne podatke koji se tiču vas (u daljnjem tekstu "vaši Osobni podaci") koje prikuplja i obrađuje Pierre Fabre uključeni su:

Podaci koje ste dobrovoljno unijeli u obrazac (pretplata na newsletter, kontakt, sudjelovanje u promotivnom događaju (natjecanje, igre ili anketa)), kao što su:

vaše ime i prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, datum rođenja, spol, adresa i sve druge informacije o vama koje ste priopćili u sklopu svojeg zahtjeva (što može uključivati podatke o zdravstvenom stanju).

Podaci koje je generirao vaš preglednik, a koje automatski prikuplja naš poslužitelj pomoću "kolačića i drugih programa za praćenje":

Podaci specifični za posjećena web mjesta: naziv domene; datum, vrijeme i trajanje vašeg posjeta; stranice, videozapisi, oglasi na koje ste kliknuli.

Podaci koji su specifični za vas: vaša IP adresa (lokacija vaše mrežne ulazne točke; vrsta preglednika, operativni sustav).

Ne koristimo se automatski prikupljenim osobnim podacima kako bismo vas pokušali identificirati i ne povezujemo ih s gore navedenim osobnim podacima koje nam dajete. 

Osobne podatke o vama također možemo dobiti od trećih strana (npr. s profila na društvenim mrežama ako ste prijavljeni u svoj članski prostor s računom na društvenim medijima).

 

III. Svrhe obrade osobnih podataka

U nastavku ćete pronaći pregled svrha obrade vaših osobnih podataka u našem sustavu i razloge zašto nam je to potrebno.

Svrhe obradePravna osnova za obradu vaših osobnih podataka putem naših usluga
Za odgovore na vaša pitanja poslana e-poštom, kontakt formularom i chatomNaš legitimni interes
Želimo vam omogućiti da pronađete trgovinu ili prodajno mjesto najbliže vašoj lokaciji
Želimo provoditi statističke analize
Osim ako se protivite odjeljku u nastavku “Vaša prava” i “Kolačići”, želimo bolje razumjeti vaše preferencije analizirajući vaše ponašanje na našem web mjestu i nudeći proizvode ili usluge prilagođene vašim interesima
Želimo zadovoljiti vaše potrebe nudeći proizvode ili usluge prilagođenije vašim interesima
Želimo vam slati informacije o našim ponudama, novostima i događanjima (bilteni, pozivnice i druge publikacije)Vaš izričiti pristanak
Za obavještavanje nadležnih tijela o svim problemima u vezi s korištenjem naših proizvodaNaše zakonske obveze

 

Osobni podaci koji su nam bitni za ispunjavanje gore opisanih svrha označeni su zvjezdicom na različitim stranicama web mjesta na kojima se prikupljaju.

Ako odlučite ne ispuniti ova obvezna polja, možda nećemo moći obraditi vaše zahtjeve i/ili pružiti vam tražene proizvode i usluge. Ostali osobni podaci su isključivo opcionalni i omogućuju nam da vas bolje upoznamo i u skladu s tim poboljšamo našu komunikaciju i usluge.

 

IV. Komunikacija i prijenos osobnih podataka

Dio smo međunarodne grupe Pierre Fabre i s vremena na vrijeme možemo otkriti vaše osobne podatke grupi Pierre Fabre u gore navedene svrhe.
Također možemo imenovati pružatelje usluga treće strane (koji će raditi u skladu s našim uputama) da nam pomognu u plasiranju informacija, proizvoda ili usluga, usmjeravanju i upravljanju našim poslovanjem ili upravljanju i poboljšanju našeg web mjesta. U takvim slučajevima te treće strane će možda morati pristupiti vašim osobnim podacima.
Ako se vaši osobni podaci prenose izvan EGP-a (Europskog gospodarskog prostora) drugim tvrtkama unutar grupe Pierre Fabre ili pružateljima usluga, poduzet ćemo korake kako bismo osigurali da vaši osobni podaci budu zaštićeni s istom razinom zaštite kao da su ostali unutar EGP-a, uključujući sklapanje ugovora o prijenosu podataka, na temelju standardnih ugovornih klauzula koje je odobrila Europska komisija kao ažurirane ili revidirane ili na neki drugi način prijenosnih mehanizama kao što su odluke o prikladnosti, obvezujuća korporativna pravila ili ugovori koje su odobrila tijela EU za zaštitu podataka, gdje je to primjenjivo.
Također možemo otkriti vaše osobne podatke trećim stranama kao dio bilo kakve stvarne ili potencijalne prodaje Pierre Fabre ili bilo koje imovine koja nam pripada ili je u vlasništvu povezanih društava, u kojem slučaju osobni podaci koje imamo o našim korisnicima mogu biti dio prenesena imovina.
Također ćemo odgovoriti na zahtjeve za informacijama ako to od nas zahtijeva zakon ili ako je takvo otkrivanje potrebno za zaštitu naših prava i/ili nas, u skladu sa sudskim nalogom, zahtjevom regulatora ili bilo kojim drugim pravnim ili administrativnim postupkom protiv nas.

 

V. E-marketing

Gdje je to dopušteno zakonom i podložno vašem pristanku gdje je potrebno, možemo komunicirati s vama elektroničkim putem kako bismo vam predstavili naše proizvode i usluge. Ako želite otkazati pretplatu kako više ne biste primali naše komunikacije, koristite poveznicu " odjava " u našim e-porukama ili pošaljite STOP SMS-om na navedeni broj ili nas kontaktirajte izravno na adresu "Kontaktiraj nas" i prestat ćemo vam slati poruke.

 

VI. Pohrana vaših osobnih podataka

Kao opće pravilo, vaše osobne podatke čuvamo samo onoliko koliko je potrebno za postizanje svrhe za koju su prikupljeni.
Vaše osobne podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je to nužno za upravljanje našim odnosom s vama.
Međutim, vaše ćemo osobne podatke zadržati u svrhu izravnog marketinga tri godine od datuma posljednje interakcije između nas ako niste kupac i sve dok s vama ostanemo u kontaktu putem naših promotivnih aktivnosti ako ste kupac, osim ako se ne protivite kada primite jednu od naših marketinških poruka.
IP adrese prikupljene u sigurnosne svrhe neće biti pohranjene dulje od 10 dana.
Naposljetku, prikupljeni dnevnici povezivanja čuvat će se, uz vaš pristanak, korištenjem kolačića i drugih programa za praćenje koji se koriste na našem web mjestu, u razdoblju od najviše trinaest (13) mjeseci u skladu s važećim zakonima i propisima. Za dodatne pojedinosti pogledajte odjeljak "Kolačići" u nastavku.
Možda ćemo morati zadržati vaše osobne podatke u arhivskom obliku nakon razdoblja navedenog u nastavku kako bismo ispunili svoje zakonske obveze ili, ako je potrebno, uzimajući u obzir primjenjivi rok zastare, kako bismo ostvarili jedno od svojih prava.

Nakon što vaši osobni podaci više ne budu potrebni za svrhe ili arhive za ispunjavanje naših zakonskih obveza ili zastare, osiguravamo da će biti potpuno uništeni ili anonimizirani.

 

VII. Vanjske poveznice

Web mjesto može sadržavati poveznice na stranice trećih strana. Budući da Pierre Fabre ne kontrolira niti je odgovoran za njihovu praksu zaštite podataka, potičemo vas da pregledate pravila ovih stranica trećih strana u pogledu zaštite podataka. Ova se politika odnosi isključivo na osobne podatke prikupljene putem naših web stranica ili tijekom naših aktivnosti.

 

VII. Vaša prava

U skladu s važećim propisima, možete imati sljedeća prava u odnosu na svoje osobne podatke:

 • Na dobivanje kopije Vaših Osobnih podataka, informacije o tome kako se obrađuju i pravni temelj za to;
 • Na ispravak netočnih osobnih podataka (uključujući pravo na dopunu nepotpunih osobnih podataka);
 • Na brisanje vaših osobnih podataka pod uvjetom da vam to dopušta pravna osnova za prikupljanje podataka. Osim toga, u određenim slučajevima ovo se pravo može primijeniti samo kada podaci više nisu potrebni za postizanje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni;
 • Na ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka gdje:
  • Je točnost Osobnih podataka osporena;
  • Je obrada nezakonita, ali se protivite brisanju Vaših osobnih podataka;
  • Više ne trebamo vaše osobne podatke, ali su i dalje potrebni za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva;
 • Na zahtjev za prijenos vaših Osobnih podataka u strojno čitljivom formatu za treću stranu (ili za vas) ako se naša obrada temelji na vašem pristanku ili na izvršenju ugovora koji je sklopljen s vama;
 • Na dobivanje ili uvid u kopiju odgovarajućih mjera poduzetih za prijenos Vaših osobnih podataka u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju.
 • Na povlačenje privole za obradu Vaših Osobnih podataka (ako se takva obrada temelji na Vašoj privoli) ne dovodeći u pitanje zakonitost obrade temeljene na privoli prije njezinog povlačenja.
 • Na pružanje općih ili posebnih uputa o tome kako obraditi i koristiti vaše osobne podatke nakon vaše smrti.
 • Uz gore navedena prava, imate pravo usprotiviti se bilo kakvoj obradi vaših Osobnih podataka opravdanoj legitimnim interesom Pierre Fabrea, uključujući profiliranje (protiv vašeg pristanka ili za izvršenje ugovora s vama).

Također imate pravo podnijeti pritužbu svom lokalnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka
Kako biste ostvarili ova prava, kontaktirajte nas koristeći podatke za kontakt ispod, pod "Kontaktiraj nas" Imajte na umu da možemo zatražiti dokaz o identitetu i zadržavamo pravo naplate naknada ako je to dopušteno zakonom, na primjer ako je vaš zahtjev očito neutemeljen ili pretjeran. Pokušat ćemo odgovoriti na vaš zahtjev u primjenjivom roku.

 

IX. Kolačići

Kolačić je mala datoteka koja se može postaviti na tvrdi disk vašeg uređaja ili na poslužitelj web mjesta. Koristimo kolačiće kako bismo dobili neke od gore opisanih automatski prikupljenih informacija. Ne morate prihvatiti kolačić, a sami možete odabrati koji ćete kolačić prihvatiti tako da promijenite postavke u svom pregledniku da ne prihvaća kolačiće. Naravno, možete se usprotiviti njihovoj prisutnosti i odbiti ih ili ih izbrisati. Da biste to učinili, možete ih izbrisati sa svog uređaja konzultirajući stranicu za pomoć korištenog preglednika ili se suprotstaviti registraciji "kolačića" tako da onemogućite ovu funkciju u svojem pregledniku.

 

X. Vrste kolačića koje koristimo

Na našem web mjestu koristimo nekoliko vrsta kolačića u različite svrhe: ti su kolačići poznati kao strogo neophodni kolačići, kolačići za izvedbu, marketinški kolačići i funkcionalni kolačići. Neke kolačiće može osigurati treća strana za pružanje dodatne funkcionalnosti našem web mjestu, a navedeni su u nastavku.

 

 

XI. Brisanje kolačića

Ako odbijete kolačiće, nećemo stavljati više kolačića na vaš uređaj, osim gore navedenih kolačića (uključujući kolačić za pamćenje činjenice da ne želite da se kolačići postavljaju kada posjetite Web mjesto).
Međutim, imajte na umu da ako odlučite ukloniti ili odbiti određene kolačiće, to će utjecati na određene značajke ili usluge na našem web mjestu.

 

XII. Ažuriranja Politike zaštite privatnosti

Ovu Politiku zaštite privatnosti možemo izmijeniti u bilo kojem trenutku kako bismo uzeli u obzir promjene zakona i/ili naše prakse u vezi sa zaštitom osobnih podataka.

 

XIII. Kontakt podaci

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom Politikom zaštite privatnosti ili ako želite ostvariti neko od svojih prava, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka na sljedeću adresu: dpofr@pierre-fabre.com Zadnja izmjena: 01. veljače 2021.

Back to top