Sadržaj

Priprema tvoje kože za sunce

Zašto je važno pripremiti kožu za sunce.

Priprema kože za sunce prije duljeg izlaganja suncu važan je korak za kožu koji prečesto zaboravljamo. Osobito je koristan za osobe svijetle puti, koje imaju alergije ili nepodnošljivosti na sunce, ili jednostavno ako želiš izbjeći sunčane opekline kad prvi put izađeš van. Koža koja dugo nije bila izložena suncu još je osjetljivija na prve UV zrake kojima se izloži. 

 

av_solaires_accessoires_vacances_1x1 577x596

 

Tri koraka za pripremu kože za sunce

av_solaires_exfolier_1x1 1620x1620

 

 

1. korak Piling

Piling nekoliko dana prije izlaganja suncu najbolji je način da dobro pocrnite: njime se rješava mrtvih stanica, a epidermis ima dovoljno prostora za proizvodnju dovoljno melanina i da tvoja preplanulost dulje traje. Još jedna prednost je što piling otvara začepljene pore i zaglađuje teksturu kože, dajući joj blistav sjaj.

 

2. korak Zaštita

Nakon što napraviš piling kože, ne zaboravi najvažniji korak: zaštiti se od sunčevih zraka dok si vani. Ne možemo to ponoviti dovoljno često: izlaganje suncu uvijek sa sobom nosi opasnosti, zbog čega je ključno zaštititi kožu odjećom, upotrebom kreme za zaštitu od sunca s visokim SPF-om i strogim pridržavanjem pravila izlaganja suncu koja su nam sada na dohvat ruke (bez sunca između 11 i 16 sati). To je jedini način da se ograniče rizici od oštećenja od sunca i starenja kože: opekline, sunčane pjege pa čak i rak kože. Zaštita kože najbolji je način za postizanje prirodne, postupne i dugotrajne preplanulosti.

av_solaires_hydrater_1x1 577x566
av_solaires_proteger_1x1 577x588

3. korak Hidracija

Za umirenje kože nakon izlaganja suncu i produljenje preplanulosti, ne zaboravi hidrirati kožu njegom poslije sunčanja. Sunce isušuje kožu i čini je debljom. To znači da je koža izložena suncu žedna koža. Potrebno ju je hidrirati i dubinski nahraniti. Krema će osigurati hranjive tvari za obnovu kožne barijere i ublažiti pregrijavanje koje se može dogoditi nakon izlaganja suncu.

Hrana također igra važnu ulogu. Šarolika prehrana dobro uravnoteženih namirnica bogatih antioksidansima pruža koži sve hranjive tvari koje su joj potrebne, pri čemu vitamini igraju ključnu ulogu za održavanje proizvodnje melanina tijekom ljeta.

PRIJATELJSKI ISTRUČNI SAVJETI

Solarij: pripazi na opasnost

Ako razmišljaš o odlasku u solarij zbog pripreme svoje kože za ljeto, sjeti se da te umjetne UV zrake uopće neće pripremiti za sunce. Sve što će učiniti jest iskoristiti sposobnost tvoje kože da se zaštiti od oštećenja od sunca. Sve što ćeš dobiti je dodatni rizik od raka kože i ubrzanog starenja kože zbog upotrebe štetnog UVA zračenja. Ako želiš biti preplanuli prije izlaska na sunce i ne želiš pokazivati svoju bijelu kožu prvih nekoliko dana na plaži, odaberi samotamnjenje.

 

Back to top