Zašto sport predstavlja rizike?

Kada se bavimo sportom na otvorenom, izloženi smo fenomenu refleksije sunčeve svjetlosti. Površine poput tla reflektiraju neke od sunčevih zraka. Što je površina svjetlija, to više svjetlosti reflektira. U žaru borbe veća je vjerojatnost da ćemo zaboraviti nanositi kremu za zaštitu od sunca svaka dva sata, a možda ćemo čak izgubiti i zaštitu koju već imamo zbog znojenja i kretanja.

Snijeg reflektira 85 % sunčevih zraka, pijesak 17 %, voda 5 %, a trava 3 %.

Sportovi na vodi

Jedrenje na dasci, surfanje, plivanje, skijanje na vodi, vožnja kajakom... Ljeti plaža nudi mnoštvo prilika za opuštanje i imaš pravo uživati u njima! Ali imaj na umu da pijesak i voda reflektiraju sunčeve zrake i čine te (još) osjetljivijima na UV zrake, posebno kada je sunce na vrhuncu između 11 i 16 sati. 

 

av_solaires_sport-aquatique_1x1 473x473
av_solaires_sport_hiver_1x1 473x473

Planinski sportovi

U planinama su rizici od sunca još veći zbog vrlo visoke razine zračenja. To je zbog nadmorske visine, prisutnosti snijega koji reflektira sunčevu svjetlost što povećava primljeno zračenje, kao i klime i okoliša.: Zbog vjetra, niskih temperatura i bijelih oblaka na visinama možeš pomisliti da sunce do vtebe niti ne dopire i da je tvoja koža sigurna. Međutim, istina je upravo suprotna!

PRIJATELJSKI I STRUČNI SAVJETI

Zaštiti se i uživaj

Za svaki sport na otvorenom važno je zaštititi se dobrim proizvodom za zaštitu od sunca koji ima visok zaštitni faktor i redovito ga nanositi. Potrebno je i pridržavati se uobičajenih pravila za izlaganje suncu s još većom pozornošću. Upotrebljavaj zaštitu od sunca koja odgovara tvom sportu – vodootporna za vodene sportove; vrlo visok SPF za planinske sportove – te da, naravno, odgovara tvom tipu kože. 

Zašto tijekom tjelesne aktivnosti upotrebljavati „poseban sportski“ proizvod za zaštitu od sunca?

Zašto tijekom tjelesne aktivnosti upotrebljavati „poseban sportski“ proizvod za zaštitu od sunca?

  • Tekstura je posebno osmišljena kako ne bi ostavljala masan završetak te kako bi koža ostala svježa i sposobna za disanje.
  • Fluidna formula olakšava nanošenje, čak i na područja s dlačicama.
  • Formula je izuzetno vodootporna, a ljubitelji sporta zadovoljni su otpornošću na znoj (93 %* ispitanika smatra da je proizvod otporan na vodu i znoj).
  • Praktičan format proizvoda Fluide Sport 50+ omogućuje ti da svoju zaštitu od sunca uvijek nosiš sa sobom.

Savjet: Budući da je formula iznimno vodootporna, možeš sigurno upotrebljavati i Avène termalnu izvorsku vodu u spreju za hlađenje tijekom sportskih aktivnosti.

Iz iste linije

RJEŠENJE ZA ZAŠTITU OSJETLJIVE KOŽE (U POKRETU)

Eau Thermale Avène proizvodi za njegu kože formulirani za zaštitu kože i poštivanje oceana

Sport fluid SPF 50+

Sport fluid SPF 50+

Štiti

Stik za osjetljiva područja SPF 50+

Stik za osjetljiva područja SPF 50+

Štiti

Back to top