Proizvodi za njegu preosjetljive kože

Proizvodi za njegu preosjetljive kože

Preosjetljiva koža, krhka koža, alergije kože. Tvoja koža snažno reagira kada zapravo ne bi trebala. Pronađi utjehu i olakšanje zahvaljujući proizvodima posvećenim preosjetljivoj koži.

Filtriraj proizvode
Filtriraj proizvode

4 Rezultat "Proizvodi za njegu preosjetljive kože"

SAZNAJ VIŠE
SAZNAJ VIŠE

Prepoznavanje preosjetljive kože

Podložna određenim utjecajima, koža na licu postaje neugodna, pecka ili čak zateže? Lice ti je ponekad vruće i crveno? Koji su znakovi preosjetljive kože?  

Osim ovih prepoznatljivih simptoma, svaka preosjetljiva koža može različito reagirati.

Neke osobe mogu pokazivati i znakove suhe kože ili vrlo suhe kože. Drugi osjećaju peckanje na koži. Drugi doživljavaju alergijske reakcije ili ekcem.

No, nisu svi znakovi preosjetljive kože vidljivi, pa ti pregled kod dermatologa može pomoći da pouzdanije odrediš svoj problem.

Zašto mi se lice crveni?

Preosjetljiva koža lica ima prirodno oslabljenu kožnu barijeru i niži prag podnošljivosti.

Zbog toga je posebno ranjiva, osobito kada je izložena okolišnim ili hormonskim čimbenicima te u kontaktu s kemikalijama, mirisima i deterdžentima.

Klimatski uvjeti (ekstremne ili promjenjive temperature, vjetar, izloženost suncu) kao i kvaliteta zraka, posebno u urbanim područjima, prepoznati su kao potencijalna objašnjenja za preosjetljivu kožu lica.

Na zdravlje kože utječu i neki proizvodi: agresivni ili pretjerano mirisni kozmetički proizvodi, tvrda voda, topla voda tijekom kupki i tuširanja, klor iz bazena. Sve više i više kože razvija alergijske reakcije u kontaktu s ovim čimbenicima.

Međutim, stres također igra sve važniju ulogu u problemima s kožom. Postaje potencijalni okidač za preosjetljivu kožu, kao i hormonalne promjene tijekom menstrualnog ciklusa.

Jednostavnije rečeno, neka preosjetljiva koža reagira na brisanje, trljanje, ponovljeni i jaki pritisak. Tanka koža postaje još krhkija.

Preosjetljiva koža: što učiniti?

Prvi korak u ublažavanju preosjetljivosti kože bit će otkriti što uzrokuje probleme s kožom. Odvoji vrijeme i promatraj što uzrokuje zatezanje i crvenilo, a zatim ograniči kontakt s tim čimbenicima.

Drugo, predlažemo da usvojiš rutinu njege lica prilagođenu preosjetljivoj koži. Tijekom primjene svakako testiraj svaki proizvod za njegu jedan po jedan radi provjere podnosi li tvoja koža njegov sastav.

Eau Thermale Avène razvio je Tolérance CONTROL linija. Proizvedeni Sterile Cosmetics tehnologijom, Krema i Balzam odmah umiruju i trajno kontroliraju hiperreaktivnost kože.

Za početak rutine njege kože postoji nježan proizvod za čišćenje lica koje uzima u obzir preosjetljivu kožu. Tolérance Losion za čišćenje ima baršunastu teksturu koja nježno čisti i uklanja šminku. Uzima u obzir kožnu barijeru te sprječava zatezanje i iritaciju. Bez mirisa je i ne treba ga ispirati tako da koža ne mora doći u kontakt s vodom iz slavine. Voda iz slavine može sadržavati tvrdu vodu koja je oštra za osjetljivu kožu lica. To čini Tolérance Losion za čišćenje idealnim proizvodom za čišćenje preosjetljivog i suhog lica.

Nakon toga, termalna izvorska voda u spreju bit će ti saveznik za zajamčen osjećaj olakšanja! Otkrij neke umirujuće korake.

Još jedan bitan dnevni korak je hidracija minimalističkom kremom za lice.

Ako je, uz preosjetljivost, tvojoj koži potrebna intenzivna hidracija, Umirujuća maska za blistavost kože pružit će ti hidraciju u samo nekoliko trenutaka. Tjedno nanošenje, ili više ako je potrebno, brzo će rehidrirati i čak nadoknaditi suhoću kože.

Konačno, ako su kuperoza ili rozacea tvoja glavna briga, otkrij našu specifičnu Antirougeurs liniju.

Back to top