av_solaires_ville_femme_1x1 470x470

Opasnosti od sunca u gradu

Čim se u gradu pojave prve zrake sunca, terase kafića i vanjski prostori za sjedenje pune se ljudima. Međutim, ne razmišljamo uvijek o zaštiti kože, jer kremu za zaštitu od sunca povezujemo s plažom. Ali upravo u ovim prvim trenucima sunca, kada se koža tek pojavljuje nakon zime i nije pripremljena za sunce, rizik od sunčanih opeklina je najveći.

Čuvaj se UV zraka u gradu

U gradu su također UV zrake posvuda. Kad izađeš na ulicu, UV zrake lako dopiru do tvog lica, dekoltea i ruku. Kao što znašte, izlaganje suncu nosi svoje rizike. Sunčane opekline, sunčane pjege, starenje kože ili još gore melanom neke su od najozbiljnijih posljedica UV zraka za kožu.

Opasnosti pojačane onečišćenjem 

Pojava urbanog onečišćenja (ugljikov monoksid, ispušni plinovi vozila i teški metali) pogoršava štetno djelovanje sunca. Tim više što staklena pročelja gradskih zgrada jako reflektiraju sunčeve zrake. Dodatno, UVA zrake (koje prodiru dublje u kožu od UVB zraka) mogu proći čak i kroz prozore pa dopiru dotebe čak i kada si u automobilu ili u uredu. A što je vrijeme toplije, to se pore na koži više otvaraju i šire, čineći kožu sklonijom upijanju čestica onečišćenja. Upravo je baš to onečišćenje uvelike odgovorno za prerano starenje kože kao i sunčeve zrake.

Stres kao otegotna okolnost

Stres gradskog života može imati snažan utjecaj na kožu. Poput sunca i zagađenja, stres je čimbenik koji utječe na starenje kože. U kombinaciji s druga dva čimbenika, stres pogoršava kožu. Kako bismo izbjegli rizike koje za kožu predstavljaju javni prijevoz, posao i spavanje, važno je usvojiti zdrav način života i zaštititi kožu.

ZAŠTITITE SE ZA BOLJU PREPLANULOST

Nanošenje kreme za zaštitu od sunca ne znači da nećeš preplanuti – upravo suprotno! Sprječava sunčane opekline i druga oštećenja kože izazvana izlaganjem suncu i omogućuje ti da duže izgledaš dobro.

Dobre navike za zaštitu kože u gradu

Dobre navike za zaštitu kože u gradu

Mnoge dnevne kreme sada u svojoj formuli sadrže SPF filter. Ako to nije slučaj s tvojom hidrirajućom kremom, dodaj u svoju jutarnjoj rutinu zaštitu od sunca s najmanje SPF 20 kako bi se zaštitili od UV zraka, birajući pravu zaštitu za svoj tip kože. Osim toga, antioksidativna svojstva nekih krema za zaštitu od sunca imaju umirujuća svojstva protiv stresa uzrokovanog UV zrakama i zagađenjem te mogu igrati ulogu u stabilizaciji formula krema za zaštitu od sunca povećavajući istodobno njihovu učinkovitost.

 

Iz iste linije

NAŠA RJEŠENJA ZA ZAŠTITU NAŠE BUDUĆNOSTI

Eau Thermale Avène proizvodi za njegu kože formulirani za zaštitu kože i poštivanje oceana

B-Protect SPF 50+

B-Protect SPF 50+

Poboljšava - Štiti - Ujednačava

Back to top