Sadržaj

Predanost bez utjecaja

 

Predanost bez utjecaja* Eau Thermale Avène proizvoda

Odabrati Eau Thermale Avène proizvode za njegu i zaštitu od sunca znači zaštititi svoju kožu poštujući prirodu. Uz trideset godina inovacija i znanja, Dermatološki laboratoriji Avène stvaraju proizvode prilagođene koži koji su formulirani da ih podnose najosjetljiviji tipovi kože i koji ne zagađuju oceane. Od 2013. godine razvijamo svoje proizvode za zaštitu od sunca s ciljem smanjenja njihovog utjecaja na okoliš. Naši su proizvodi formulirani s minimalnim filtrima za zaštitu od sunca i bez silikona za optimalnu biorazgradivost* i manji utjecaj, uvijek ispunjavajući tri kriterija koja definira Eau Thermale Avène povelja formulacije Skin Protect: sigurnost [...] za oceane, učinkovitost i podnošljivost.

*bez utjecaja na koralje, fitoplankton, zooplankton 

av_solaires_engagement_corail_1x1_v1 473X473

Prva studija o koraljima

2019. godine, Eau Thermale Avène je toksičnost svojih krema za zaštitu od sunca (Tinosorb S, Tinosorb M, Parsol 1789, Uvasorb HEB) dao na provjeru opservatoriju Opservatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer. Ova prva studija pokazala je sigurnost Avène filtera za zaštitu od sunca na koralju Pocillopora Damicornis. Ova je vrsta posebno rasprostranjena i čini dio Velikog koraljnog grebena*.   Poznato je da su koraljni grebeni posebno ugroženi kremama za zaštitu od sunca i njihovim učinkom izbjeljivanja. Ali koralj je samo jedna karika u lancu, nije predstavnik morske bioraznolikosti u cjelini. 

*Istraživanje provedeno s koncentracijama reprezentativnim za one koje se nalaze u okolišu.

 

Druga studija o fitoplanktonu i zooplanktonu

Kako bi razumjeli utjecaj naših krema na cijeli morski ekosustav, Eau Thermale Avène odlučio je nastaviti s istraživanjima i provjeriti utjecaj svojih filtera na planktonske organizme koji su na dnu hranidbenog lanca i koji igraju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže morskog života i ciklusa elemenata koji omogućuju život na zemlji.  

Ova revolucionarna studija* pokazala je da naše kreme za zaštitu od sunca nemaju utjecaja ni na fitoplankton ni na zooplankton. 

*Studija provedena na dva reprezentativna modela planktona s koncentracijama reprezentativnim za one koje se nalaze u okolišu. 

 

av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 473X473

 

Eau Thermale Avène partnerstvo s Pur Projetom

Od 2016. Eau Thermale Avène surađuje s udrugom Pur Projet, organizacijom koje pomaže tvrtkama u integriranju klimatskih pitanja u središte svog lanca vrijednosti kao dio održivog partnerstva za obnovu i zaštitu morskih ekosustava u Indoneziji.

Ovaj projekt utemeljen u zajednici ima za cilj oživjeti oštećene koraljne grebene, očuvati šume mangrova i poboljšati ekološke navike lokalnih zajednica, uključujući recikliranje plastičnog otpada. Između 2016. i 2018. naše je partnerstvo postavilo 42 strukture i ponovno zasadilo 6120 koralja 16 različitih vrsta te je zasadilo 2000 stabala mangrova. Cilj partnerstva za 2021. je ponovno zasaditi 10 000 koralja, 6 000 stabala mangrova te prikupiti i reciklirati 81 tonu otpada. 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-1_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-2_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-3_4x5_v1</span>

Eau Thermale Avène lokalne akcije za očuvanje oceana

Svugdje u svijetu, od Turske i Grčke do Brazila, Čilea i Argentine, Eau Thermale Avène izuzetno drži do svojih vrijednosti zaštite okoliša i povećava broj svojih inicijativa uz pomoć lokalnih udruga za podizanje svijesti o ovom velikom problemu: čišćenje plaža, educiranje stanovništva i povećanje bioraznolikosti.   Od 2020. u Mo'orei, u srcu Tihog oceana, Eau Thermale Avène udružio je snage s timovima Coral Gardeners kako bi proširili svoju akciju obnove koralja na međunarodnoj razini i doprinijeli očuvanju ovog ekosustava. Od 2017. organizacija je ponovno zasadila više od 14 000 fragmenata u različitim dijelovima lagune Mo'orea. Tamo su grebeni ne samo utočište za lokalnu faunu i floru već i za lokalno stanovništvo. 

 

 

av_solaires_pur-projet_logo_1x1 473x473
Back to top