U fokusu

Plava svjetlost

Plava svjetlost

Saznajte sve o visokoenergetskoj plavoj svjetlosti! Kako spriječiti oštećenja kože, a iskoristiti sve prednosti sunca?
Zaštita kože od plavog svjetla sunčevog spektra

Plava svjetlost, što je to?

Poznata nam je plava svjetlost koju odašilju umjetni izvori opremljeni LED ili kompaktnim fluorescentnim svjetiljkama kao što su ekrani računala, zasloni tableta i pametnih telefona... ali plava svjetlost je svjetlost koju uglavnom odašilje sunce.

Jačina sunčeve svjetlosti može biti 1000 puta veća od svjetlosti koju odašilje zaslon vašeg računala i morali biste provesti 64 puna dana ispred svog računala za izlaganje koje bi bilo jednako izlaganju od jednog sata na suncu.

Sve više istraživanja ukazuje koliko plava svjetlost može biti štetna i za oči i za kožu. Stoga, osim od ultraljubičaste svjetlosti, potrebno je zaštititi i oči i kožu i od plave svjetlosti . Naša misija je zaštita kože.

Valna duljina plavog dijela spektra sunčevih zraka

Razumijevanje plave svjetlosti i njezinih učinaka

"Plavoljubičasti" dio vidljivog spektra sunčevih zraka  sadrži najviše energije, pa otuda i naziv HEV za "visokoenergetska vidljiva" plava svjetlost.
Kreće se u rasponu od 380 nm do 500 nm, nešto duže od dometa UVA zraka, ali preklapajući se s njima.

Za razliku od nevidljivog UVB i UVA zračenja, nakon što padne mrak, prijetnja od plave svjetlosti ne prestaje kad sunce zađe. Kao što smo spomenuli, HEV plava svjetlost je također dio spektra umjetnog svjetla, nastalog kao rezultat modernog života i visoke tehnologije, zbog čega smo izloženi plavoj svjetlosti koja se odašilje iz zaslona različitih elektroničkih uređaja.

Zaštita kože od plavog svjetla sunčevog spektra

Plava svjetlost i starenje kože

Plava svjetlost ima utjecaj na naše stanice i uzrokuje čak 25% oštećenja. Izlaganje plavoj svjetlosti iz dana u dan ubrzava starenje kože te potiče pojavu bora. Također, plava svjetlost ima utjecaj na gen za pigmentaciju i potiče aktivnost melanocita.
  Ona pogoršava određene dermatoze povezane s melaninom, kao što je melazma (maska ​​trudnoće) ili post-upalna hiperpigmentacija i potiče pojavu mrlja na koži. Plava svjetlost stoga potencijalno može imati razornije učinke od UVA, osobito na tamnoj koži.

Zaštita kože od plavog svjetla sunčevog spektra

Doista, plava svjetlost može još dublje prodirati u slojeve kože, dosežući sve do hipodermisa. Sa svojom intenzivnom energijom – po kojoj je dobilo ime – plava svjetlost ima utjecaj na stanice kože i njihove sastavnice -  lipide, proteine, DNK. 

Znanstvena istraživanja su također pokazala da visokoenergetska vidljiva plava svjetlost dovodi do stvaranja reaktivnih metabolita kisika i posljedično oksidativnog stresa koji uzrokuje oštećenje stanica i prijevremeno starenje kože.

 

IZNIMNO OTKRIĆE!
PRVA ZAŠTITA OD SUNCA
ULTRA ŠIROKOG SPEKTRA
KOJA ŠTITI OD:

- UVB - UVA zraka, plavog svjetla do 450 nm.

Eau Thermale Avène Vrlo visoka zaštita Fluid SPF 50+

Nova formula

Nova formula je odgovor na našu dvostruku predanost: poštivanje kože i okoliša.
Novi TriAsorB™ filter u potpunosti je

 
u skladu s "Conscious Care" pristupom (korisno, razumno i etično) koji ima za cilj osmišljavanje formula koje poštuju kožu i okoliš.
Zaštita kože od plavog svjetla sunčevog spektra

Najbolja prevencija protiv fotostarenja

Nastao kao rezultat istraživanja Pierre Fabre laboratorija, naš novi filter TriAsorB™ predstavlja revoluciju u fotozaštiti, jer osigurava ultra širok spektar zaštite štiteći od UVB zraka +  UVA kratkih + UVA dugih zraka + zaštitu i izvan UV dijela spektra, sve do 450 nm, pokrivajući tako i dio valnih duljina sunčeva spektra koji se odnosi na plavu svjetlost.

Integriran u patentirani Eau Thermale Avène sustav filtera za zaštitu od sunca, TriAsorB™ pojačava razinu zaštite kože od fotostarenja povezanog s plavom svjetlosti i tako nudi najviši standard zaštite od dubokih i vidljivih oštećenja kože.

Zašto TriAsorB™ učinkovito štiti?

Kako bi zaštitili kožu od utjecaja plave svjetlosti, znanstvenici naših laboratorija razvili su ovaj novi TriAsorB™ filter inspirirani prirodnom fotozaštitnom moći melanina. Melanin, koji ovisi o fototipu svakog pojedinca, odgovoran je za prirodno pružanje fotozaštite prilagođene koži.
Melanin je taj koji svakodnevno štiti našu kožu od sunčevih zraka i sunčanih opeklina, ali i od dugotrajnih učinaka kao što su fotostarenja i rak kože. Melanin nas štiti i od plave svjetlosti. No kod nekontroliranog i prekomjernog izlaganja sunčevim zrakama, melanin nas ne može u potpunosti zaštititi.
 
Triasorb

Novi TriAsorB™ filter je organska molekula raspršena u formuli. Ova tehnika disperzije osigurava neškodljivost filtera, a 4 godine rada i 30 toksikoloških studija posvećeno je dokazivanju sigurnosti TriAsorB™ filtera.

Ultra siguran, TriAsorB™ filter ne penetrira u kožu, već ostaje na površini kože. Zahvaljujući TriAsorB™ filteru, postigli smo i smanjenja udjela filtera u proizvodu za zaštitu od sunca za približno 10% uz zadržavanje vrlo visokog nivoa zaštite.

SKIN PROTECT OCEAN RESPECT

Laboratoriji Eau Thermale Avène nastavljaju svoj ekološki odgovoran pristup i svoju predanost ograničavanju utjecaja krema, fluida, mlijeka i ulja za zaštitu od sunca na oceane. 

Novi TriAsorB™ filter prošao brojne testove u eksperimentalnim uvjetima i oni su dokazali da nije toksičan za 3 ključne vrste morske biološke raznolikosti: jednu vrstu koralja, jedanu vrstu fitoplanktona i jednu vrstu zooplanktona*.


*Testove proveo Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer, partner Europskog centra za morske biološke resurse, na 3 ključne vrste morske biološke raznolikosti - jednoj vrsti koralja, jednoj vrsti fitoplanktona i jednoj vrsti zooplanktona - u koncentracijama reprezentativnim za kreme za zaštitu od sunca pronađene u okolišu. TriAsorB™ je testiran korištenjem istih metodologija i istih istraživača kao u sljedećim publikacijama: Stien, D. et al. A unique approach to monitor stress in coral exposed to emerging pollutants. Scientific Reports 10, 9601 (2020). Thorel, E. et al. Effect of 10 UV Filters on the Brine Shrimp Artemia salina and the Marine Microalga Tetraselmis sp. Toxics 8, 29 (2020). ***

Novi proizvodi za zaštitu od sunca s TriAsorB™ filterom

U čemu je novost?

Prilagođene formule koje zadovoljavaju specifične potrebe suhe do vrlo suhe kože, normalne do mješovite kože, masne kože sklone nepravilnostima.

Formule s najvišim standardom fotozaštite za prevenciju prijevremenog starenja kože uzrokovanog suncem i djelatnim sastojcima odabranim za uravnoteženje i poštovanje svake vrste epiderme

Do 72% manje pigmentnih mrlja izazvanih plavom svjetlosti*
 


*In vivo klinička studija;16 ispitanika; Vrlo visoka zaštita - Tonirani fluid SPF 50+. Rrezultat dobiven 24 sata nakon izlaganja plavom svjetlu. Prosječno uočeno -40% na svim referencana u rasponu.

ZA LICE

ZA LICE I TIJELO, ZA CIJELU OBITELJ

Eau Thermale Avène Intense Protect SPF 50+

Vrlo visoka zaštita
Intense Protect SPF 50+

Ultra širok spektar zaštite od UVB-UVA zraka i HEV (visokoenergetske vidljive) plave svjetlosti.

Za novorođenčad od 6 mjeseci, djecu, trudnice, kao postoperativno zaštita kože, zaštita svježih ožiljaka i tetovaža.

Intense Protect 50+ prilagođen je najekstremnijim uvjetima sunčeve svjetlosti i najosjetljivijim tipovima kože.

Više o zaštiti od sunca

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.