Sadržaj

Njega kože sklone aknama kod odraslih

Akne su nepredvidive: možda su te ostavile na miru u tinejdžerskim godinama, a zatim se prvi put pojavile u odrasloj dobi. Ali mogu se jednako lako ponovno pojaviti u tvojim tridesetima kao da nikada nisu ni nestale. Ukratko, akne kod odraslih jednako su zbunjujuće koliko i uobičajene, a pogađaju barem četvrtinu svih žena. Liječiti ih, prekriti i spriječiti da se stvari pogoršaju: kako se svakodnevno brineš za kožu odrasle osobe sklone aknama? Ovdje smo da sve objasnimo.

Specifične osobine kože odrasle osobe sklone aknama

Akne kod odraslih više su upalnog tipa (veliki crveni prištići sa ili bez bijelog vrha) i uglavnom se nalaze na bradi, čeljusti i gornjem dijelu vrata. Ako se akne ne liječe, te lezije koje mogu biti duboke vjerojatno će ostaviti ožiljke.

Još jedna razlika od tinejdžerskih akni je ta što s godinama koža postaje tanja i proizvodi manje sebuma. Najčešće je mješovita, tj. masna na T-zoni (čelo, nos, brada), a u ostalom dijelu suha. Također je osjetljivija i reaktivnija. Stoga je odabir proizvoda važan za dnevnu rutinu njege kože odrasle osobe sklone aknama. Pogotovo ako se liječiš i kod dermatologa. Važno je znati da neke terapije protiv akni mogu isušiti kožu.

Što sam više mijenjala proizvode kako bih pokušala isušiti svoje prištiće, to je moja koža postajala nadraženija sa sve crvenijim prištićima. Od kada upotrebljavam proizvode protiv ženskih akni i ne mijenjam ih, prištići mi nestaju iz dana u dan.

OCEANE, 29 GODINA

Njega odrasle kože sklone aknama

Evo nekoliko savjeta za dnevnu rutinu njege kože odrasle osobe sklone aknama.

 

1. Očisti kožu odrasle osobe sklone aknama

Postoji nekoliko opcija za nježno uklanjanje nečistoća i šminke. Na primjer, micelarna voda za kožu sklonu nepravilnostima može se nježno nanijeti vatom i nije ju potrebno ispirati. Ako ti je koža isušena određenim terapijama, odaberi nježnu kremu za čišćenje namijenjenu osjetljivoj koži sklonoj aknama: ona će ojačati i zaštititi kožnu barijeru. U svakom slučaju završi raspršivanjem termalne izvorske vode za ublažavanje lezija od akni.

2. Hidriraj kožu odrasle osobe sklone aknama

Za uklanjanje prištića, razmisli o serumu! Ovi koncentrati djelatnih sastojaka pravi su pojačivači učinkovitosti koji savršeno utječu na tvoje nesavršenosti. Smanjenje viška sebuma, sužavanje pora, zaglađivanje teksture kože pa čak i smanjenje zaostalih ožiljaka: neki proizvodi mogu učiniti sve! Nanesi serum vršcima prstiju i nemoj tu stati: budući da je važno i hidrirati kožu, završi s dnevnom kremom za zaštitu, hidriranje i ujednačavanje tena za kožu sklonu nepravilnostima, a navečer zaglađujućim proizvodom za njegu za pročišćavanje pora i smanjenje zaostalih ožiljaka.

 

Dobro i loše nanošenje

picto_apaisant-adoucissant_gris

Termalna izvorska voda, saveznik protiv akni kod odraslih žena 

Liječenje teških akni kod odraslih ima niz nuspojava. Javlja se crvenilo, koža se isušuje i postaje preosjetljiva. Ovo povećanje osjetljivosti utječe na kvalitetu života do te mjere da neki pacijenti radije odustaju od liječenja.

Avène termalna izvorska voda umirujući je saveznik za kožu sklonu aknama te će smanjiti crvenilo i nelagodu u jednom jednostavnom koraku, bez isušivanja kože. Sve to u jednom jednostavnom koraku? To su odlične vijesti!

PRIJATELJSKI (I STRUČNI) SAVJET

Sunce: drugi neprijatelj kože odrasle osobe sklone aknama

Umjereno izlaganje suncu dobro je za tvoje raspoloženje. Ali kada je intenzivno, vrlo je štetno za kožu. Za kožu odrasle osobe sklonu aknama, na primjer: ako ti se čini da prištići nestaju na suncu, treba znati da je to samo privremeno. Vratit će se još više čim sunčeve zrake oslabe i koža koja se pod djelovanjem sunca zadebljala vrati svoju uobičajenu debljinu. 

Ostala štetna djelovanja sunca: naglašava znakove starenja i ostavlja male smeđe mrlje na mjestu ožiljaka od akni. Svakodnevno odaberi dnevnu kremu sa zaštitom od sunca. Pri izlaganju intenzivnom suncu, nanesi zaštitu od sunca visokog faktora (SPF 50) i širokog spektra (UVB i UVA zaštita), posebice ako si na terapiji protiv akni. Neki od terapija ne smije se kombinirati sa suncem.

Uobičajene zablude: sunce i akne

Prave stvari koje treba učiniti za njegu kože odrasle osobe sklone aknama

Koža odrasle osobe sklona aknama ima značajke koje su manje ili više slične koži tinejdžera sklonoj aknama. Ali sve leži u tom „manje ili više“: neki proizvodi namijenjeni tinejdžerima mogu biti prikladni za odrasle, ali neki i ne. Za sigurnost da postupaš ispravno, odaberi proizvode formulirane posebno za akne kod odraslih!

Iz iste linije

Naša rješenja posebno osmišljena za odrasle žene

Eau Thermale Avène proizvodi za njegu kože osmišljeni su da te pomire sa svojom kožom

Cleanance Micelarna voda

Cleanance Micelarna voda

Uklanja šminku - Matira - Čisti

Cleanance Women Noćna krema za zaglađivanje

Cleanance Women Noćna krema za zaglađ...

Smanjuje nepravilnosti - Smanjuje zaostale tragove - Poboljšava teksturu kože

Avène termalna izvorska voda

Avène termalna izvorska voda

Umiruje - Obnavlja kožnu barijeru - Ublažava nelagodu

Back to top