Sadržaj

Kako živjeti s aknama u svakodnevnom životu

Akne postavljaju mnoga pitanja u svakodnevnom životu. Kako da ih se riješim? Je li bolje da se ne šminkam? Trebam li promijeniti način prehrane? Ili (i ovo je vrlo aktualno) potiču li pokrivala za lice izbijanje prištića? Ovdje su naši stručni odgovori na tvoja legitimna pitanja.

Sve što treba i ne treba raditi u slučaju akni

Sve što treba i ne treba raditi u slučaju akni

Za rješavanje akni svatko ima svoj mali savjet ili bakin lijek. Ali čuvaj se svih tih lažnih „dobrih ideja“. Da, čišćenje kože je neophodno, ali nemoj brkati „čišćenje“ s „ljuštenjem“. Da, istiskivanje prištića je primamljivo, ali samo ćeš pogoršati upalu. Ovo su najbolje navike koje treba usvojiti i one koje treba izbjegavati.

Dobre i loše navike

Živim s aknama već 12 godina... Očito, da bih sakrila svoj jad, šminkam se i srećom sam pronašla to rješenje jer sam svakodnevno u kontaktu s klijentima. Ne usudim se pojaviti s prištićima... čak i kad bi mi to ujutro uštedjelo vrijeme!

Klara, 26 godina

Akne: moguće je svakodnevno se šminkati

Ako se oslanjaš na šminku da ti pomogne prikriti neke od tvojih nedostataka, imamo dobre vijesti: to je sasvim moguće. Čak je i dobra ideja. Sve dok poštuješ dva elementa: odabir pravih proizvoda (nekomedogenih) i usvajanje ispravnih navika (poput pažljivog uklanjanja šminke svake večeri). Ovdje smo da ti sve objasnimo.

Šminka za kožu sklonu aknama

Prilagodi svoju prehranu

Prilagodi svoju prehranu

Evolucija tvojih akni ovisi i o tome što jedeš. Ovdje opet postoji mnogo unaprijed oblikovanih ideja o ovoj temi. Izaziva li nezdrava hrana prištiće? U načelu, previše masnoće nije čimbenik koji pogoršava akne. S druge strane, nezdravi šećeri s visokim glikemijskim indeksom sudjelovali bi u pojavi i postojanosti akni. Dakle, bombone i slatkiše treba izbjegavati! S druge strane, peciva i čips (koji sadrže skrivene šećere) treba jesti umjereno.

Savjeti o načinu života s aknama
Pokreni se za borbu protiv akni!

Pokreni se za borbu protiv akni!

Nema tajne. Ako se želimo osjećati bolje, važno je steći duševni mir. U ovom slučaju vježba može postati tvoj najbolji prijatelj! Pokretanje tijela pomaže u otklanjanju umora, čišćenju i detoksikaciji kože i tijela te ti pružaju trenutačnu blistavost. I ne zaboravi piti vodu: koža se hidrirana i regenerirana iznutra.

Savjeti o načinu života s aknama

PRIJATELJSKI I STRUČNI SAVJET

Vjerojatno je očito da je ljeti sunce zaslužno za lijepu kožu i smanjuje znakove akni. Međutim, ova pojava ne traje dugo jer se nakon završetka odmora akne ponovno pojavljuju. Ovo je poznato kao rebound efekt ili povratni učinak. Za zaštitu od toga, uvijek se zaštitite od sunca SPF indeksom 50.

Utjecaj sunca na kožu sklonu aknama

Akne u vrijeme pandemije COVID-19

Akne u vrijeme pandemije COVID-19

Jesu li ti poznate maske? Ovo je neologizam koji se upotrebljava za opisivanje akni povezanih s nošenjem maske. Ta maska na neki način može „gušiti“ kožu, čineći je podložnijom prištićima. Naš savjet: nastavi s rutinom njege kože, ujutro i navečer. I svakako svaki dan nosite čistu masku, jer se može zasititi kozmetičkim proizvodima i kremama, zbog čega će izazivati više iritacija i bit će sklona nastanku komedona. Što se tiče koju vrstu maske treba nositi, nema čvrstog pravila. Za otkrivanje koja je najbolja za tebe, isprobaj svaku masku nekoliko dana...

Nošenje maski i akne

Naši odgovori na tvoja pitanja

Odvojiti istinito od lažnog: zbog toga smo ovdje.

Da. Znoj, kada je predugo u kontaktu s kožom, potiče razvoj bakterija koje mogu uzrokovati prištiće ili mitesere. Zbog toga nakon treninga odmah idi pod tuš i ne zaboravi očistiti lice odgovarajućim proizvodom za njegu kože.

Ovo nije istina. Čak i ako je potrebna nježnost. Radije odaberi gel nego pjenu jer bolje hvata dlačice i olakšava brijanje. Na taj način izbjegni porezotine ili grebanje prištića. Prijeđi brijačem u smjeru dlačice, nježno i bez pritiska. I naravno, nemoj upotrebljavati balzam poslije brijanja na bazi alkohola!

Istina. Rizik od razvoja akni je 1,4 puta veći kada nam je san poremećen i kada se probudimo umorni. To je često znak fizičkog i/ili psihičkog stresa. Stoga je neophodno dobro se naspavati. A to prije svega znači smanjiti ili čak izbaciti ekrane navečer...

Naša rješenja za njegu kože sklone aknama

Naši Cleanance proizvodi za njegu kože osmišljeni su kako bi te pomirili s tvojom kožom
AV_CLEANANCE_Brand-website_CLEANANCE-COMEDOMED-anti-blemish-concentrate_30ml_Packshot_Product-page_600x725_3282770202854-png

Cleanance Comedomed koncentrat protiv nepravilnosti

Malo čudo za moju kožu. Puno mi pomaže da smanjim svoje nesavršenosti. U dva mjeseca, stvarno je pomogao! Jedva čekam vidjeti rezultate za nekoliko mjeseci i nadam se da će to zahvaljujući njemu zauvijek nestati.

Magdica, 26 godina

Cleanance Comedomed koncentrat protiv nepravilnosti
Back to top