Kreme protiv svrbeža Kreme protiv svrbeža

Tražiš li kremu za ublažavanje svrbeža: svrbež noću, svrbež na leđima, svrbež na nogama itd.? Svakodnevno nanesi kremu protiv svrbeža za umirenje kože.

1 Rezultat "Kreme protiv svrbeža"

SAZNAJ VIŠE
SAZNAJ VIŠE

Kako se mogu prestati češati?

Kao što vjerojatno znaš, češanje nije održivo rješenje za svrbež. Olakšanje koje pruža je kratkotrajno i češanje može izložiti kožu klicama i superinfekciji, poznatoj i kao impetigo. Obično i pogoršava svrbež.
Ali kako zaustaviti tu želju?

Prvo, medicinska dijagnoza liječnika ili dermatologa pomoći će ti da utvrdiš uzrok svrbeža. Ako se radi o alergenu, možeš ga ukloniti iz svoje dnevne rutine. Ako se radi o bolesti, bit će ti propisana odgovarajuća terapija.

Osim mogućeg liječničkog recepta, određeni koraci i tretmani mogu uvelike pomoći u smirivanju svrbeža:

  • Stavi oblog natopljen termalnom izvorskom vodom u spreju oko deset minuta na upaljeno mjesto. Ako je potrebno, ponovno poprskaj tijekom vremena primjene.
  • Odaberi hipoalergene proizvode za čišćenje bez mirisa i sapuna.
  • Za tuširanje nemoj koristiti prevruću vodu i ograniči kupke jer isušuju kožu.
  • Njeguj kožu svaki dan, posebno održavajući je hidriranom emolijensima za obnovu lipida i emolijensima protiv svrbeža za suhu kožu

Ostali savjeti mogu se iskoristiti za umirenje osjećaja svrbeža ili izbjegavanje superinfekcije:

  • Izreži nokte radi izbjegavanja ogrebotina i bakterijske infekcije.
  • Koristi ohlađene hladne obloge za svrbež.
  • Nošenje pamučnih rukavica noću pomaže u izbjegavanju češanja tijekom spavanja kada noću osjećaš svrbež.
  • Odvoji vrijeme za opuštanje disanjem, jogom ili sofrologijom za smanjenje otegotnog čimbenika stresa.
  • Zaokupi um tijekom napadaja. Odvlačenje pažnje pomoći će ti da zaboraviš na svrbež – vrlo je korisno i učinkovito, posebice za djecu.
  • Izbjegavaj mirisne deterdžente.

Koju kremu protiv svrbeža odabrati?

Za suhu do vrlo suhu kožu sklonu svrbežu kao i kožu sklonu atopiji, Eau Thermale Avène razvio je XeraCalm A.D linju. Njeni proizvodi za čišćenje i svakodnevnu primjenu za dojenčad, djecu i odrasle s atopijskim ekcemom, senilnim, idiopatskim pruritusom ili pruritusom povezanim s trudnoćom ili ihtiozom.

Njen djelatni sastojak, dobiven iz mikrobiote Avène termalne izvorske vode, I-modulia®, pruža proizvodima djelovanje protiv iritacije i svrbeža te vraća ravnotežu mikrobiomu kože.

Za svakodnevnu njegu suhe kože sklone svrbežu preporučujemo XeraCalm A.D Kremu za relipidaciju. Ovaj emolijens djeluje na suhoću i obnavlja kožnu barijeru cijelog tijela.

Za vrlo suhu kožu sklonu svrbežu, umjesto toga odaberi XeraCalm A.D Balzam za relipidaciju radi nadoknađivanja za izraženiju suhoću kože.

Za intenzivan lokalizirani svrbež XeraCalm A.D Umirujući koncentrat vrhunski je SOS tretman. Odmah umiruje svrbež. Vrlo je pogodan i za područja koja ponovno počinju svrbiti kao što su nabori kože dojenčadi i odraslih (laktovi, koljena, kapci, laktovi), šake i ruke.

Kako koristiti kremu protiv svrbeža?

Kremu protiv svrbeža treba nanositi kao dnevnu njegu jednom ili dvaput dnevno. Preporučujemo da je koristiš, posebice nakon tuširanja, za umirenje kože iritirane tvrdom i kloriranom vodom.

Krema protiv svrbeža namijenjena je isključivo vanjskoj uporabi, na neozlijeđenoj koži. To znači da tvoja koža ne bi trebala imati nigdje ranu koja curi. Ako je tako, zamijeni kremu protiv svrbeža Cicalfate+ Obnavljajućim sprejom koji suši dok se iritacija ne osuši.

Za nanošenje kreme protiv svrbeža uzmi malu količinu na dlan. Zatim je dlanom nježno rasporedi po cijelom tijelu, bez trljanja kože, da ne bi došlo do dodatnog crvenila.

Za intenzivan svrbež ponovno nanesi XeraCalm A.D Umirujući koncentrat u bilo koje vrijeme. Možeš i izmjenjivati s oblozima natopljenim termalnom izvorskom vodom u spreju koji se stavljaju na upaljeno mjesto desetak minuta.

Konačno, ako simptomi potraju nakon pet dana svakodnevne njege, nemoj oklijevati posavjetovati se s liječnikom ili ljekarnikom.

Back to top