Balzami protiv svrbeža Balzami protiv svrbeža

Svrbež kože, buđenje zbog noćnog svrbeža, neukrotiva želja za češanjem! Hitno moraš smiriti taj svrbež. Koristi naše proizvode za njegu protiv svrbeža da bi se koži pružilo brzo i trajno olakšanje.

2 Rezultat "Balzami protiv svrbeža"

SAZNAJ VIŠE
SAZNAJ VIŠE

Uzroci svrbeža

Svrbež na nogama i ostatku tijela može biti uzrokovan brojnim stanjima, stoga je najbolje konzultirati se s liječnikom ili dermatologom ako postane uporan, intenzivan ili se proširi.

Najčešći uzroci svrbeža su:

 • Stanja kože kao što su atopijski ekcem, psorijaza, urtikarija. Simptomi su lokalizirano crvenilo, male točkice ili perutanje i svrbež, poznato i kao pruritus.
 • Suha koža koja je uobičajenija po suhom vremenu.
 • Nuspojave specifičnih terapija, posebice liječenja raka.
 • Alergijske reakcije na kozmetičke proizvode, određene deterdžente, lijekove itd.
 • Neka stanja, poput zatajenja bubrega, hepatitisa i herpesa, primjerice, uzrokuju svrbež po cijelom tijelu bez kožnih lezija.
 • Trudnoća koja uzrokuje rastezanje kože.

Kako ublažiti svrbež?

Svrbež kože s osipima poput crvenila, prištića ili mjehurića može utjecati na kvalitetu života i osjećaj ugode osobe koja od njega pati. Stoga će ti uspješno i trajno smirivanje svrbeža pomoći da se opustiš u svakodnevnom životu.

Prije svega, važno je utvrditi uzrok svrbeža: je li to zbog unutarnjeg stanja ili vanjskih čimbenika? Što bi mogao biti odgovoran alergeni agens? Konzultacija s liječnikom ili dermatologom može biti od velike pomoći u ovoj fazi, kao određivanje odgovarajuće terapije, posebice ako se radi o bolesti.

Nekoliko savjeta za postupno zaustavljanje svrbeža ili pruritusa:

 • Svrbež ublaži kremom ili balzamom protiv iritacija.
 • Svakodnevno nanesi emolijentni proizvod za njegu prilagođen tvom atopičnom tipu kože ili preosjetljivoj koži .
 • Operi kožu blagim proizvodima za čišćenje bez sapuna.
 • Umiri kožu sprejevima ili oblozima Avène termalne izvorske vode.
 • Skrati nokte i redovito peri ruke kako bi se izbjegao rizik od bakterijske infekcije, posebice kod djece.
 • Izbjegavaj kontakt s alergenom koji je odgovoran za alergije, ako se o tome radi.
 • H2: Prestani se češati primjenom balzama protiv svrbeža

Eau Thermale Avène razvio je l XeraCalm A.D proizvode za njegu protiv svrbeža i obnovu lipida koji nadopunjuju i pojačavaju djelovanje protiv svrbeža.

Svakodnevna hidrirajuća i emolijentna rutina njege kože proizvodima XeraCalm A.D može učiniti da suha koža koja svrbi nestane za samo pet dana u slučaju vrlo suhe i atopične kože.

Prvi korak je tuširanje u ne prevrućoj vodi kako koža ne bi postala još više suha. Koristi vrlo bogati sindet za čišćenje ili ulje za čišćenje kao što je XeraCalm A.D Vrlo bogati sindet za čišćenje i Relipidirajuće ulje za čišćenje iz iste linije.

Zatim stavi malu količinu XeraCalm A.D Balzama za relipidaciju na dlan. Nježno razmaži balzam protiv svrbeža po cijelom tijelu, velikim pokretima i cijelom površinom ruku kako bi se izbjegla preosjetljivost iritirane kože i radi veće brzine.

Na područja sklona intenzivnom svrbežu možeš nanijeti i XeraCalm A.D Umirujući koncentrat za brz učinak protiv svrbeža. Ako su određena područja tijela posebno upaljena termalna izvorska voda u spreju može se upotrijebiti i kao natopljeni oblog i staviti na vruće područje oko deset minuta.

Ova umirujuća rutina njege kože posebno se preporučuje navečer prije spavanja kako bi se spriječio noćni svrbež.

Napomena: Ako je osip vlažan, zamijeni balzam protiv svrbeža Cicalfate+ Obnavljajućim sprejom koji suši. Koristi ovaj proizvod svakodnevno dok se lezija ponovno ne osuši.

Back to top