Njega za obnovu lipida Njega za obnovu lipida

Imaš li ti ili tvoje dijete suhu ili čak vrlo suhu kožu, koja ponekad zateže, pa čak i svrbi? Obnovi funkciju kožne barijere kremom ili balzamom za obnovu lipida kako bi se koži pružila potreban osjećaj ugode.

1 Rezultat "Njega za obnovu lipida"

TVOJA KOŽA
TVOJA KOŽA

Ima li tvoja beba ekcem? Priušti joj nježnu masažu balzamom za relipidaciju tj za obnovu lipida.

SAZNAJ VIŠE
SAZNAJ VIŠE

Balzam za relipidaciju: saveznik vrlo suhe kože sklone atopiji

Po definiciji, proizvod za njegu kože koji obnavlja lipide vraća odgovarajuću razinu lipida u koži. Koristi se za jačanje kožne barijere i održavanje dobre razine hidracije za suhu kožu i vrlo suhu kožu. Ovi proizvodi za obnovu lipida ublažavaju i svrbež specifičan za atopijski ekcem, senilni, idiopatski pruritus ili pruritus povezan s trudnoćom, ihtiozu ili svrbež izazvan radioterapijom ili kemoterapijom itd.

Za obnavljanje lipida u iritiranoj koži najbolje je koristiti bogatu teksturu, u obliku kreme, masti ili obnavljajućeg balzama. Za tijelo preporučamo Eau Thermale Avène kremu ili balzam za obnovu lipida koji su fluidniji i lakše se razmazuju na velikim površinama. Mast ima masniju teksturu koja je idealna za vrlo lokalizirana područja.

Obnavljajuća krema ili balzam: što odabrati?

Tekstura proizvoda za obnovu lipida trebala bi odgovarati razini suhoće kože i/ili godišnjem dobu.

Za jaku suhoću ili zimi, bogata, ali fluidna tekstura XeraCalm A.D Balzama za relipidaciju bit će ugodnija i hranjivija dok se lako nanosi na cijelo tijelo.

XeraCalm A.D Krema za relipidaciju prikladna je za umjereno suhu kožu kojoj je, kao i pri primjeni balzama, potrebno djelovanje protiv svrbeža.

Ova linija Eau Thermale Avène proizvoda protiv iritacije i svrbeža ponovno uravnotežuje mikrobiom kože i čini da svrbež nestaje nakon pet dana.

Ako je tvoja koža jako suha, ali ne svrbi, XeraCalm NUTRITION Hidrirajući balzam također će ti pomoći da obnoviš kožnu barijeru zahvaljujući svojoj iznimno hranjivoj formulaciji. Tekstura mu je i dalje fluidna kako bi nanošenje po cijelom tijelu bilo ugodno i praktično. Cold Cream linija također će umiriti određena područja vrlo suhe kože na tijelu, licu, rukama i usnama tijekom zime.

Kako koristiti obnavljajući balzam?

Avène obnavljajuće balzame treba koristiti na koži koja je oprana iznimno nježnim, iznimno bogatim proizvodom za čišćenje kao što je XeraCalm A.D Relipidirajuće ulje za čišćenje ili Vrlo bogati sindet za čišćenje iz iste linije.

Prvo stavi balzam na dlan prije nego što ga razmažeš po tijelu. Koristi cijelu površinu ruke za najnježnije moguće nanošenje. Nanesi ga širokim potezima bez trljanja kože kako se ne bi iritirala i ponovno počela svrbiti.

Kreme i balzame za obnovu lipida potrebno je nanositi barem jednom dnevno kako bi se smanjila suha koža, a u skladu s preporukama liječnika ili dermatologa.

Prije nanošenja balzama za obnovu lipida, za dodatno umirenje, posebno prije odlaska na spavanje, možeš započeti tretman prskanjem naše termalne izvorske vode u spreju.

Za intenzivan lokalizirani svrbež, XeraCalm A.D Umirujući koncentrat pruža trenutačni umirujući učinak. Može se koristiti onoliko često koliko je potrebno.

Na kraju još jedan savjet za dugotrajnije umirenje: oblog namočen u Avène termalnu izvorsku vodu stavi na zahvaćeno područje desetak minuta.

Back to top