Hranjive kreme Hranjive kreme

Suhu kožu lica potrebno je intenzivno hraniti. Hranjiva krema za lice pružit će prave hranjive tvari i osjećaj ugode za dugotrajnu borbu protiv suhoće kože.

4 Rezultat "Hranjive kreme"

SAZNAJ VIŠE
SAZNAJ VIŠE

Hidracija ili hranjiva njega: koje su razlike?

Hidrirajuće kreme opskrbljuju kožu vodom. Ta hidracija daje epidermisu gipkost, a tenu blistavost. Koža postaje dehidrirana kada nema dovoljno vode u koži zbog narušene kožne barijere i manjkavog hidrolipidnog sloja. Taj će se nedostatak vjerojatnije pojaviti, između ostalog, kao posljedica promjena temperature ili onečišćenja. Izaziva nelagodu, zatezanje pa čak i crvenilo.

Hranjive kreme osiguravaju lipide potrebne za strukturu i zaštitu kožne barijere od vanjskih utjecaja. Posebno se preporučuju za njegu suhe kože i vrlo suhe kože koja ne luči dovoljno sebuma za stvaranje zaštitnog sloja epidermisa. Taj je tip kože stoga osjetljiviji na vjetar, onečišćenje, hladnoću itd. Općenito pati od kronične napetosti i nelagode.

Stoga se koristi hranjive kreme koje koži daju hranjive tvari koje joj nedostaju. Koža ponovno postaje meka, podatna, zaštićena i ugodna.

Kako hraniti kožu lica?

Hranjivim kremama i uravnoteženom prehranom svom licu možeš osigurati potrebnu prehranu.

Poželjno je jesti hranu bogatu „dobrim“ masnoćama (masnu ribu, bademe, orašaste plodove, jaja) i koja posebice sadrži omega 3. Voće i povrće također su dobrodošli zbog blagotvornog sadržaja vitamina.

Osim toga, usvoji  koja se sastoji od tri koraka: čišćenje,  i nanošenje hranjive kreme. Ako imaš suhu i osjetljivu kožu, odaberi izuzetno bogate proizvode za čišćenje, kao što je naše Mlijeko za čišćenje. Ako osjećaš svrbež, XeraCalm A.D. Vrlo bogati sindet smirit će ga zahvaljujući sastojcima protiv svrbeža.

Hranjive kreme za lice treba nanositi barem jednom dnevno. Daj prednost večernjoj primjeni radi poticanja obnove stanica tijekom sna. Ujutro će zaštititi kožu od vanjskih utjecaja i pružiti ugodu tijekom dana.

Kako odabrati hranjivu kremu za lice?

Koju kremu odabrati za suhu i osjetljivu kožu?

Eau Thermale Avène nudi tri linije hranjivih krema za lice koje zadovoljavaju specifične potrebe suhe i osjetljive kože:

Koja tekstura za koje doba dana?

Za intenzivnije hranjenje prilagodi teksturu svoje njege dobu dana. Ujutro odaberi laganu teksturu koja se lako upija, a navečer bogatiju, izuzetno hranjivu kremu za lice. Primjerice, odaberi:

Koja hranjiva krema za lice je pravilna za pojedino godišnje doba?

Ne zaboravi prilagoditi svoju rutinu uljepšavanja, i godišnjem dobu, a time i svoju hranjivu kremu za lice. Osiguraj dodatno hranjenje zimi za borbu protiv hladnoće s Cold Cream Kremom koja je bogata i štiti tijekom lošeg vremena.

Ljeti je zaštita od sunca obvezna radi sprječavanja isušivanja kože i zaštite od UV zraka – za suhu kožu odaberi kremastu teksturu.

Back to top