Sakrij pretragu Pretraga linija proizvoda / potreba
Umirenje svrbeža kože lica

Umirenje svrbeža kože lica

Vaša koža je vrlo suha i crveni se.
Crvenilo prati neugodan svrbež koji Vam stvara nelagodu.
Otkrijte odgovarajuću njegu koja će umiriti i obnoviti Vaše lice.

ČESTA PITANJA

PITANJA / ODGOVORI
  • Najčešće, ne. Međutim, ponekad djeca imaju intoleranciju na određenu vrstu hrane što pogoršava njihov ekcem.  Vaš liječnik će u određenim slučajevima izvršiti stoga i testiranje na alergene iz hrane. Nakon ispitivanja, preporuča se posebna dijeta.

  • Da bi se smanjio rizik od atopijskog dermatitisa u obiteljima sa rizikom, preporučuje se dojenje koliko god je moguće dugo. Također se preporučuje odgoditi uvođenje različitih namirnica (uglavnom jaja i ribe) do 6. mjeseca života.

  • Naravno. Kupanje ima mnoge prednosti: čisti, opušta i priprema kožu za emolijense. Ipak, budite oprezni: kupka ne bi smjela biti prevruća, već oko 30-32°C budući da vruća voda dodano isušuje kožu i tako može izazvati svrbež. Proizvodi za čišćenje ili kupke bi trebale biti blage i posebno namijenjene za kožu koja boluje od atopijskog dermatitisa.

  • Oni se često preporučuju djeci s atopičnom kožom. Hidroterapija uključuje tretmane (kupke, tuširanja, pijenje vode) termalnom vodom, po mogućnosti ograničeno izlaganje suncu i redovite liječničke preglede. Na taj način djeca i roditelji se mogu bolje upoznati s atopijskim dermatitisom i njegovim liječenjem.

  • Životinjske dlake (konjske, pseće, mačje) ili ptičje perje mogu izazivati respiratorne alergije. Ako dijete ima ljubimca kojeg voli, a nema nikakvih problema, može ga zadržati. S druge strane, u slučaju npr. učestalog kihanja ili upala oka, životinju bi trebalo udaljiti. Ako još nemate kućnog ljubimca, prije ne goli ga nabavite, trebalo bi razmotriti i rizik od alergija.

XeraCalm A.D

EAU THERMALE AVÈNE NJEGA I KREME ZA LICE KOD ATOPIJSKOG DERMATITISA

Klinička slika atopijskog dermatitisa
U nekih se javlja već u djetinjstvu, a u drugih se razvija u tek odrasloj dobi: atopijski dermatitis. Koža naglo postane isušena, gubi svu svoju vlagu, postaje gruba, ispucala i upaljena. I ono najgore: dolazi do napadaja jakog svrbeža koji oboljelima često jako otežavaju normalan svakodnevan život. Atopijski dermatitis javlja se fazama koje mogu biti različitih trajanja, kao i različitog intenziteta. Simptomi često nastaju naglo i odvijaju se u fazama na područjima poput leđa, ruku, prsa, trbuha, vrata, pregiba zglobova, očnih kapaka, vlasišta, stopala … i naravno, lica. Oboljeloj osobi tada je potrebno učinkovito liječenje atopijskog dermatitisa, koje umiruje kožu, intenzivno njeguje i trajno ublažava svrbež.

Atopijski dermatitis na rukama, licu i tijelu
Atopijskom dermatitisu posebno su skloni vrat i osjetljivo područje lica. Tu koža osjetljivo reagira na utjecaje iz okoliša, trenje i druge čimbenike. U skladu s time, atopijski dermatitis često je prisutan na licu. Kod atopijskog dermatitisa važno je reagirati odgovarajućom kremom za lice kako bismo ublažili simptome i njegovali suhe dijelove kože. Tek nakon što je svrbež ublažen popušta i refleks češanja, pa prekidamo krug rana koja svrbe i daljnjeg češanja.

Svi oblici atopijskog dermatitisa
Oblici atopijskog dermatitisa mogu imati tri različita stupnja težine. Ako je na koži lica prisutno prolazno crvenilo, osjećaj ekstremne suhoće, blagi svrbež i ljuske, radi se o blagom atopijskom dermatitisu. Ako je koža jako crvena, a svrbež stalan, pojave se papule i crvena, zadebljana područja, tada govorimo o umjereno teškom atopijskom dermatitisu. U slučaju jako nadraženih, vrlo crvenih ekcema iz kojih curi tekućina te nastaju kraste, a koža lica je prekrivena krvavim tragovima češanja, govorimo o teškom atopijskom dermatitisu.
 

KREMA ZA LICE KOD ATOPIJSKOG DERMATITISA: XERACALM A.D
Glavni uzrok suhe kože i atopijskog dermatitisa je poremećena i oštećena kožna barijera. Koža lica ne može sačuvati vlagu te postaje sve krhkija i suša, dok ne ispuca. Stoga je jako važno koristiti relipidirajuće kreme za lice koje podupiru kožnu barijeru i omogućuju joj obnovu. 

XeraCalm A.D linija za njegu razvijena je posebno za potrebe suhe i atopične kože. I-modulia®, glavna djelatna tvar proizvoda XeraCalm A.D, djeluje na tri načina: protiv neugodnog svrbeža, protiv eventualnih upala i protiv bakterijskih superinfekcija. CER-OMEGA, koji je također sadržan u proizvodu, obnavlja kožnu barijeru. Avène termalna voda umiruje kožu izloženu stresu i ublažuje iritacije. Za atopijski dermatitis lica vrijedi pravilo „manje je više“. Zbog toga naša XeraCalm A.D linija ne sadrži nikakve konzervanse ni parfeme. Također ne sadrži ni silikone ni alkohol, što ju čini primjerenom čak i za osjetljivu kožu dojenčadi i male djece. To je u skladu s potrebama vrlo suhe i dehidrirane kože. Smiruje svrbež već pri tuširanju ili kupanju te priprema kožu za daljnju njegu. 
XeraCalm A.D relipidirajuća krema umiruje kožu, ublažava iritacije i intenzivno njeguje suhu i atopijskom dermatitisu sklonu kožu. 
XeraCalm A.D relipidirajući balzam je intenzivna njega za vrlo suhu, ispucalu i atopijskom dermatitisu sklonu kožu, obnavlja kožnu barijeru i hrani iscrpljenu kožu. 
XEraCalm A.D relipidirajući koncentrat predstavlja prvu pomoć  kad se pojavi iznimno intenzivan lokalizirani svrbež na suhim područjima kože lica i na kapcima.
 

Dermatološki laboratoriji Avène: stručnjaci za njegu lica!

Naši proizvodi za njegu lica, kao i svi naši proizvodi, bazirani su na Avène termalnoj izvorskoj vodi koja izvire iz mineralnog izvora Sainte Odile u blizini sela Avène na jugu Francuske. Sa svojim umirujućim, antiiritacijskim i omekšavajućim svojstvima, Avène termalna izvorska voda je prirodni djelatni sastojak koji se nalazi u srcu svih naših proizvoda.  Njezino jedinstveno djelovanje čini je idealnom za njegu osjetljive kože lica, a potvrđeno je u više od 300 znanstvenih ispitivanja.

Svi Eau Thermale Avène proizvodi rezultat su dugogodišnjih istraživanja. Avène termalna izvorska voda nastaje u jedinstvenom prirodnom okruženju i ulijeva čistoću, kvalitetu i dermatološku učinkovitost u naše proizvode, razvijene za potrebe svih tipova osjetljive kože.

Neprekidno ih ispitujemo prema najvišim dermatološkim standardima kvalitete i predano slijedimo farmaceutska načela. Zato se proizvodi Eau Thermale Avène i prodaju samo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.
Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.