Njega za mješovitu kožu

Njega za mješovitu kožu

Mješovita koža je česta uz kombinaciju suhih obraza i sjajne kože u T-zoni. Rutina za mješovitu kožu stoga je neophodna za uklanjanje nesavršenosti na licu i ponovno uspostavljanje ravnoteže kože koja može biti osjetljiva.

4 Rezultat "Njega za mješovitu kožu"

SAZNAJ VIŠE
SAZNAJ VIŠE

Mješovita koža: definicija

Mješovita koža odnosi se na  s različitim kvalitetama na različitim dijelovima lica zbog neuravnotežene proizvodnje sebuma. Ovo je najčešći tip kože, ali kako prepoznati mješovitu za odabir pravih proizvoda za njegu lica?

Karakterizira je nepravilna tekstura kože: masnija T-zona i ostatak lica koji varira između normalne kože i suhe kože, ovisno o osjetljivosti kože i godišnjeg doba.

Za razliku od masne kože, sjaj i nepravilnosti nalaze se na čelu, nosu i bradi , a ne na cijelom licu. Na tim su područjima pore vidljivije i proširenije te mogu uzrokovati izbijanje mitesera i malih bijelih prištića. To je zbog pretjeranog rada žlijezda lojnica koje proizvode previše sebuma u T-zoni.

Na ostatku lica koža je uglavnom normalna, ali je sklonija dehidraciji te zbog toga suhoći i gubitku sjaja. Hidrolipidni sloj u obrazima može imati manje lipida potrebnih za održavanje hidracije. Vanjski utjecaji mogu uzrokovati zatezanje i ljuštenje kože.

Koja je dobra rutina njege za mješovitu kožu?

Učestali rizik za mješovitu kožu je pokušaj rješavanja nepravilnosti agresivnim proizvodima za njegu lica. Ako previše isušuju, koža će nedostatak sebuma nadoknaditi prekomjernom proizvodnjom, što će samo pojačati neželjene učinke.

Nasuprot tome, kreme i balzami za suhu kožu mogu biti prebogati i komedogeni za čelo, nos i bradu. Zato je važno koristiti proizvode posebno namijenjene mješovitoj koži. Ona zahtijeva hidraciju, osjećaj ugode i učinak matiranja T-zone.

Preporučujemo i usvajanje dosljedne dnevne rutine za mješovitu kožu kako se spriječila bilo kakva nelagoda ili neravnoteža.

Kako čistiš svoju mješovitu kožu?

Najprije ukloni šminku i očisti lice svake večeri radi sprječavanja da ostaci šminke i prašina začepe pore. Preporučujemo da čišćenje ponoviš ujutro kako bi se uklonio višak sebuma koji se izlučio tijekom noći.

Imaš dvije mogućnosti:

  • Matirajuća Pjena za čišćenje za nježno uklanjanje šminke, pročišćavanje i regulaciju sebuma. Kremastu pjenu treba nanijeti laganim masirajućim pokretima vršcima prstiju, fokusirajući se na T-zonu. Zatim je temeljito isperi hladnom vodom radi zatvaranja pora.
  • Micelarni losion  za čišćenje i uklanjanje šminke sa svih tipova osjetljive kože.
  • Cleanance Micelarna voda za uklanjanje šminke i čišćenje masne ili mješovite kože sklone nepravilnostima. Nekoliko nježnih poteza vatom namočenom u proizvod smanjit će sjaj i nečistoće.

Kako uklanjaš nepravilnosti na licu?

Za još učinkovitije smanjenje nepravilnosti i vidljivosti pora, preporučujemo nanošenje Cleanance Women Korektivnog seruma uz dnevnu kremu. Ova njega poboljšava teksturu kože, ujednačava ten i optimizira blagodati matirajuće kreme koju nanosiš odmah nakon toga.

Koju kremu odabrati za mješovitu kožu?

Eau Thermale Avène formulirao je fluidne emulzije koje mogu riješiti uobičajene probleme dehidracije i viška sebuma za mješovitu kožu:

  • Hydrance Lagana hidrirajuća emulzija preporučuje se za dehidriranu kožu, posebno na obrazima. Nanesi je ujutro i/ili navečer za obnavljanje hidracije tijekom dana ili dok spavaš. Dostupna je i u UV verziji sa SPF 30 za zaštitu od štetnih sunčevih zraka svaki dan.
  • Tolérance HYDRA-10 fluid nudi svoja hidrirajuća svojstva i laganu teksturu u minimalističkoj formulaciji za žene i muškarce koji traže proizvod s visokom podnošljivošću kože.
  • Navečer, Cleanance Women Noćna krema za zaglađivanje ispravlja zaostale mrlje za glatku, blistavu kožu ujutro.

Na kraju, otkrij sve naše savjete za matiranje sjaja za mješovitu kožu s pomoću šminke.

Back to top