Sakrij pretragu Pretraga linija proizvoda / potreba
Njega hiperreaktivne kože lica

Njega hiperreaktivne kože lica

Osjećate iznimnu osjetljivost, zategnutost i nelagodu kože?
Otkrijte proizvode koji će trenutno umiriti i zaštititi Vašu kožu.

ČESTA PITANJA

PITANJA / ODGOVORI
 • Glavna osobina osjetljive kože jest da reagira brže i jače od normalne kože, na iste čimbenike, pod istim uvjetima. Pojavljuje se osjećaj nelagode (zatezanje, trnci, svrbež...), kao i crvenilo a ponekad suhoća.

 • Mehanizmi osjetljivosti su složeni. Koža je organ koji ima nekoliko uloga i stoga različite vrste abnormalnosti mogu izazvati osjetljivost kože: oštećenja u rožnatom sloju ometaju funkciju barijere, hipervaskularizacija uzrokuje crvenilo...

 • Čak i kada je koža osjetljiva, moguće je smanjiti tu osjetljivost prestankom uporabe proizvoda za higijenu i njegu kože koje koža ne podnosi i zamijeniti ih s posebno formuliranim proizvodima namijenjenim osjetljivoj koži a koji se dobro podnose.

 • Naravno. Za čišćenje osjetljive kože, preporuča se koristiti dermatološki sapun (sindet) ili sredstva za čišćenje bez sapuna kako ne bi iritirali i dodatno isušivali kožu. Za njegu osjetljive kože koristite proizvode koji sadrže ograničen broj sastojaka kako bi se smanjio rizik od iritacija.

 • Često nastaje zabuna u razlikovanju osjetljive, netolerantne i alergiji sklone kože.
  Osobe koje smatraju da imaju kožu sklonu alergiji, često imaju izrazito osjetljivu kožu, čak i netolerantnu kožu, koja reagira na određene proizvode, topikane lijekove, dermokozmetička sredstva za higijenu i njegu kože.
  Alergija je uzrokovana imunološkim odgovorom. Simptomi uključuju crvene mrlje sa malim plikovima, jak svrbež te oticanje koje može biti ozbiljno.

 • Vaš liječnik će Vam pomoći i dati savjet u odabiru proizvoda za čišćenje i njegu koji su prilagođeni Vašem tipu kože.
  Potražite proizvode koji ne sadrže iritanse ili alergene i imaju visoku podnošljivost koja je potvrđena kliničkim ispitivanjima.

EAU THERMALE AVÈNE NJEGA I KREME ZA PREOSJETLJIVU KOŽU LICA

Odnedavno Vaša koža burno reagira na proizvode za higijenu i njegu, zateže, pecka i ništa ne podnosi. Vaša koža je postala preosjetljiva i netolerantna. Oštećen je njezin zaštitni hidrolipidni sloj i postaje sklona upalnim reakcijama. Netolerantna koža osjetljivija je na vanjske iritanse (hladnoća, vručina, vjetar, smog). Također, može postati osjetljiva na neke sastojke koji se nalaze u proizvodima za higijenu i njegu, najčešće konzervanse i mirise. Može postati i alergijama sklona.

Kako prepoznati netolerantnu kožu?
Netolerantnu kožu karakterizira je svakodnevni osjećaj neugode. Pojavljuje se nekoliko različitih znakova, najčešće više njih odjednom kao npr.  zatezanje kože, peckanje, bockanje, crvenilo, svrbež, žarenje.

Kako prepoznati alergijama sklonu kožu?
Alergija je imunološki odgovor organizma na alergen. Alergiju na koži možemo prepoznati po očitim kliničkim simptomima: pojava ekcema (upalne promjene na koži koje svrbe) popraćene crvenilom, ljuštenjem kože i mjehurićima (urtike).U slučaju alergijske reakcije na koži obratite se svom liječniku koji će otkriti uzrok nastale alergije.
 
Što učiniti?
Zaštititi i hidratizirati kožu, smanjiti osjetljivost i reaktivnost kože koristeći hipoalergene proizvode koji sadrže najmanji moguć broj sastojaka.

Koja je ispravna rutina?
Kod netolerantne i alergijama sklone kože od osobite je važnosti uporaba nježnih i dobro podnošljivih proizvoda za higijenu i njegu. 
U svoju rutinu uvedite slijedeća tri koraka:
1. Očistite kožu blagim proizvodima za čišćenje netolerantne kože koji se ne ispiru. Proizvod nanesite na lice prstima, nježnim kružnim pokretima. Višak otklonite papirnatom maramicom. Izbjegavate vatu i blazinice jer je netolerantna koža vrlo osjetljiva i na mehaničke podražaje.
2. Izbjegavajte korištenje vode iz slavine za čišćenje i ispiranje lica. Ova voda je najčešće tvrda voda čiji sastojci također iritiraju netolerantnu kožu. Koristite termalnu vodu, koja umiruje kožu i djeluje umirujuće i antiiritirajuće.
3. Nanesite zaštitnu i umirujuću kremu, koja sadrži sadrži samo osnovne sastojke potrebne za njegu kože, sterilne formule u sterilnom pakiranju!

 

Dermatološki laboratoriji Avène: stručnjaci za njegu lica!

Naši proizvodi za njegu lica, kao i svi naši proizvodi, bazirani su na Avène termalnoj izvorskoj vodi koja izvire iz mineralnog izvora Sainte Odile u blizini sela Avène na jugu Francuske. Sa svojim umirujućim, antiiritacijskim i omekšavajućim svojstvima, Avène termalna izvorska voda je prirodni djelatni sastojak koji se nalazi u srcu svih naših proizvoda.  Njezino jedinstveno djelovanje čini je idealnom za njegu osjetljive kože lica, a potvrđeno je u više od 300 znanstvenih ispitivanja.

Svi Eau Thermale Avène proizvodi rezultat su dugogodišnjih istraživanja. Avène termalna izvorska voda nastaje u jedinstvenom prirodnom okruženju i ulijeva čistoću, kvalitetu i dermatološku učinkovitost u naše proizvode, razvijene za potrebe svih tipova osjetljive kože.

Neprekidno ih ispitujemo prema najvišim dermatološkim standardima kvalitete i predano slijedimo farmaceutska načela. Zato se proizvodi Eau Thermale Avène i prodaju samo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.
Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.