AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Hydrotherapy baths and treatment_High-resolution_5  16x9

Očuvanje Kontrolirano upravljanje Avène termalnom izvorskom vodom

Avène termalna izvorska voda je pod strogim nadzorom. Svake godine naš Centar za istraživanje vode provodi brojne provjere kako bi zajamčio kvalitetu. Istodobno, njezina uporaba strogo je kontrolirana.

Svjesni važnosti ekosustava i tla za kvalitetu Avène termalne izvorske vode, razvijamo mnoge aktivnosti na okolnom području. Svaki od entiteta područja posvećen je održivim metodama upravljanja, kako bi zaštitio ovaj jedinstveni prirodni resurs.

 

 

Iznimna priroda

av_instit_environnement_avene2©studiochevojon_472x580

Podrijetlo Avène termalne vode

Avène termalna izvorska voda nalazi se u stijenama, poznatim kao "Dolomiti", koje su nastale prije 530 milijuna godina. Ove stijene tvore strmo propusno ležište duboko oko 500 metara. To je ono što omogućuje termalnoj izvorskoj vodi da cirkulira u dubinama većim od 800 metara ispod zemlje. Oko njega su stijene sastavljene od škriljaca i pješčenjaka niske propusnosti.

Avène impluvium je površina koja skuplja kišnicu koja će kasnije formirati Avène termalnu izvorsku vodu. Voda se infiltrira izravno u Dolomite ili rijekama otječe u područja niske propusnosti.

Izviranje Avène termalne izvorske vode

Nakon infiltracije na površinu impluviuma, kišnica polako odlazi u dubinu stijena.

Dok kruži Dolomitima, postupno se obogaćuje elementima iz stijena. Grije se do oko 60°C.

Na kraju svog puta, koji traje 50 do 200 godina, termalna izvorska voda prirodno izvire, lagano se ohladi, a zatim izvire na izvoru Sainte-Odile, koji se nalazi u Bains d'Avène. Danas, tri spreminka prikupljaju Avène termalnu izvorsku vodu za napajanje hidroterapijskog centra i proizvodne jedinice.

av_instit-biodiversity-orb-hdrvb-square 473x473
  • <span class="ezstring-field">AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Water Laboratory_High-resolution_4 367x452</span>
  • <span class="ezstring-field">AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter1-2018_Drilling_Low-resolution_1 367x452</span>
  • <span class="ezstring-field">AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Drilling_Low-resolution_3 367x452</span>

Mi ne želimo samo jednostavno uzeti termalnu izvorsku vodu i koristiti je. Želimo se i brinuti o njoj.

Sandrine Bessou-TouyaVoditeljica Centra za istraživanje vode i direktorica primijenjenog istraživanja i razvoja Dermo-Cosmetics - Personal Care.

Učiti više kako bi ga bolje zaštitili

Održavanje stalnih uvjeta osigurava da Avène termalna izvorska voda zadrži svoje posebne kvalitete. Nakon što je lokacija kupljena 1975. godine, promatrali smo i analizirali Avène termalnu izvorsku vodu kako bismo je bolje razumjeli i sačuvali.

Čak i danas nastavljamo ovaj posao praćenja i znanstvenog istraživanja u interesu vode, oboljelih i naših potrošača, čija koža zahtijeva najbolje.

Rad Centra za istraživanje vode

Hidroterapijski centar Avène jedini je u Francuskoj koji ima koristi od znanstvenog praćenja Centra za istraživanje vode.

  • Preko 1000 kontrolnih uzoraka godišnje.
  • 40000 godišnjih analiza.
  • 10 točaka analiziranih na Avène impluvium.
  • Suradnja s vanjskim stručnjacima: CNPF (Centre National de la Propriété Forestière, Nacionalni centar za šumsko vlasništvo), BRGM (Bureau de Recherches Géologiques et Minières, Ured za geološka i rudarska istraživanja).
av_instit-water-labo-science-hdrvb-square 1x1

U proizvodnji želimo biti uzor u upravljanju okolišem.

Séverine Roullet-FurnemontVoditelj DOP-a i održivog razvoja Pierre Fabre Grupe

Učinkovito korištenje Avène termalne izvorske vode

Obilje Avène termalne izvorske vode čini njezino skladištenje ili obradu nepotrebnim. Time se osigurava potpuno poštivanje njezinih svojstava. Kako bismo održali ovu kvalitetu i njezinu dostupnost, prikupljamo samo vodu koja nam je potrebna. Dakle, ostajemo znatno ispod dopuštenog protoka. Sva voda koja nije izvađena ili korištena nastavlja svojim prirodnim tokom, spajajući se s vodom rijeke Orb.

AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Surrounding_Low-resolution_3 1x1
Back to top