Samo bitni sastojci
Naša Eau Thermale Avène njega

Naša Eau Thermale Avène njega

Samo bitni sastojci

Nježne formule potrebne za podmirivanje potreba najosjetljivije kože. Stručnjaci za formulaciju Eau Thermale Avène proizvoda za njegu kože neprestano rade na razvoju formula s odgovarajućim, ali istovremeno i minimalnim brojem sastojaka. Odgovore na najčešća pitanja dala je Catherine Bidan, voditeljicom Eau Thermale Avène laboratorija za formulacije.

av_formulation-expert-cbidan1 577x577

Koje su posebnosti Eau Thermale Avène dermokozmetičkih proizvoda?

Naši dermokozmetički proizvodi sadrže sastojak koji je ekskluzivan samo za nas: Avène termalnu izvorsku vodu, djelatni sastojak s umirujućim djelovanjem, jedinstven po svom mineralnom i biološkom sastavu. Štoviše, naše formule su toliko jednostavne da ih dobro podnose   i najosjetljiviji tipovi kože: brinemo se da naše INCI liste budu što kraće, ciljamo samo na ono što je bitno. Bez svjetlucanja, bez ukrasa.

Također nudimo prirodne formule i formule koje umanjuju naš utjecaj na okoliš: 90% naših proizvoda za ispiranje (na primjer gel za tuširanje) je biorazgradivo* i koristimo ekološki netoksične filtere za zaštitu od sunca**. Svaki naš proizvod za njegu kože, osmišljen je da bude učinkovit, ugodne teksture, prikladan za opetovanu primjenu tijekom dana, a prije svega mora ga dobro podnijeti i najosjetljivija koža.

 >*OECD 301B test, isključujući proizvode specifične za zemlju **Ispitivanja je proveo Oceanološki opservatorij Banyuls-sur-Mer na reprezentativnim vrstama koralja, fitoplanktona i zooplanktona. 

Koliko su Eau Thermale Avène dermokozmetički proizvodi sigurni?

Svaki sastojak u našem portfelju sirovina podliježe odobrenju našeg toksikološkog odjela. Nakon što dobijemo suglasnost, dodajemo sastojke u naše formule koje se zatim također ispituju. Zatim provodimo testove podnošljivosti alternativnim metodama i kliničkim testovima. Tek tada odlučujemo hoćemo li proizvod odobriti ili ne. Bez sumnje, protokol, preciznost, zahtjevi i etika povezani su s našom farmaceutskom kulturom.

Bez svjetlucanja, bez ukrasa. O kojem god da se proizvodu radi, on je osmišljen je da bude siguran, učinkovit, dobro podnošljiv i ugodne teksture.

PF_RESEARCH_VIGOULET_HD_2016 -12- 577x611

Zašto je tako malo sastojaka u formulama Eau Thermale Avène dermokozmetičkih proizvoda?

Budući da ograničavanjem njihovog broja minimaliziramo rizik da koža reagira na jedan od njih, ovo je ključna točka. Ali to nije jedini način da se izbjegne moguća reakcija, jer je i izbor sastojaka ključan. Uz obojemožemo se nadati poboljšanju podnošljivosti.

Naše formule također sadrže smanjen broj sastojaka, jer je naš pristup rigorozniji od propisanog. Predviđamo rizike smanjenjem specifičnih konzervansa, nastojeći zamijeniti sastojke koji su kontroverzni, poput silikona, silicijevog dioksida, akrilata i ostalih, a istovremeno osiguravamo istu podnošljivost, učinkovitost i teksturu. Izazov s minimalističkim formulama. Radi se o kreativnosti. 

 

av_formulation-expert-cbidan2 577x577

Kako čitati INCI listu na dermokozmetičkom proizvodu?

Prvi spomenuti sastojci su oni koji imaju najveću koncentraciju u formuli. Ako je vaša koža osjetljiva, birajte proizvode sa što manjim brojem sastojaka i izbjegavajte one koje sadrže boje, eterična ulja i alkohol. 

Proizvodi za njegu kože proizvedeni Sterile Cosmetics tehnologijom formulirani bez konzervansa ili parfema i proizvedeni su u sterilnom okruženju.

Što je zapravo Sterile Cosmetics?

To je proizvodni standard koji dopušta uklanjanje bilo koje vrste konzervansa (navedenih ili nenavedenih) iz proizvoda. Ovi proizvodi formulirani su bez konzervansa, mirisa i proizvedeni su u sterilnom okruženju. Prednost im je savršeno hermetički zatvoreno pakiranje koje osigurava njihovu očuvanost i štiti ih od bilo kakvog rizika od kontaminacije nakon otvaranja. Sterile Cosmetics proizvodi stoga sadrže samo one djelatne sastojke koji su neophodni za njihovu učinkovitost. To može biti i čak samo 6 sastojaka, odabranih zbog svoje savršene usklađenosti i dobre podnošljivosti i za najzahtjevniju kožu sklonu nepredvidivim kožnim reakcijama. Uistinu velika inovacija!

Back to top