O tipovima kože

Maskne - akne uzrokovane maskom

Maskne-akne uzrokovane maskom acne mehanica

Saznajte kako nastaju maskne i kako se brzo i učinkovito boriti protiv njihove pojave.

Maska ​​za lice postala je važna kao obrana od širenja COVID-19 bolesti uzrokovane SARS-CoV-2 virusom. No, nošenje maske može imati i neželjene nuspojave na našoj koži. Ako ste primijetili nekoliko prištića na određenim područjima (na nosu, obrazima i bradi), možda doživljavate ono što dermatolozi nazivaju "maskne", akne uzrokovane maskom tj nošenjem maske na licu. Baš kao što su maske postale naša svakodnevnica, to isto nažalost postaju i maskne.

Savjeti stručnjaka Eau Thermale Avène

Maskne - što je to i kako se liječi

Što su maskne i kako nastaju?

Ako ste primijetili nekoliko prištića na određenim područjima (na nosu, obrazima i bradi), možda doživljavate ono što dermatolozi nazivaju "maskne", akne uzrokovane maskom tj nošenjem maske na licu.

Baš kao što su maske postale naša svakodnevnica, nažalost, to isto postaju i maskne.
Medicinski naziv za maskne je acne mechanica - mehaničke akne. Maskne predstavljaju stanje kože uzrokovano dugotrajnim nošenjem zaštite za usta i nos, odnosno maski za lice. Maska na licu može izazvati iritaciju fizičkim trljanjem o kožu, što može oštetiti kožnu barijeru. Dodajte toplinu, vlagu od disanja, razgovora ili znojenja, manjak zraka i razvit će se savršeno okruženje za rast i razvoj mikroorganizama. Sitne pukotine koje nastaju zbog trenja između maske i lica olakšavaju ulazak nečistoća i bakterija u kožu. Pore se začepljuju znojem, masnoćom i šminkom, a na koži se stvaraju akne različitog oblika, od manje primjetnih prištića i mitesera do ozbiljnijih problema - cistične akne.

Ako patite od maskne, imajte na umu da neki proizvodi za njegu kože sklone nastanku akne mogu biti prilično agresivni, pogotovo ako uzmete u obzir pojavu i nadraženosti kože zbog nošenja maske.
Tijekom dana preskočite nanošenje preparata s retinolom, preparate s djelatnim sastojcima namijenjenim masnoj koži sklonoj nepravilnostima (benzoil peroksid, salicilna kiselina i druge AHA kiseline), ali i drugim potencijalno nadražujućim sastojcima. Maska zbog okluzije povećava učinkovitost aktivnih tvari što u nekim slučajevima može ostaviti negativne posljedice na licu.

Kombinacija "nadražena iritirana koža + akne" znači da je vašoj koži potrebna izuzetno nježna njega. Možda je primamljivo isprobati puno različitih proizvoda kako biste riješili maskne, ali sada nije vrijeme za eksperimentiranje. Jednostavna rutina, uz pomoć minimalističkih formula namijenjenih osjetljivoj koži. je jedini i pravi put.

Kako spriječiti pojavu maskne?

Prevencija je prvi korak prema uspjehu. Poštujte načela ispravnog nošenja maski i smanjite rizik pojave maskne na minimum, a ako se ipak pojave promijenite svoju rutinu.

Za pranje lica koristite nježno sredstvo za čišćenje bez sapuna koje neće isušiti vašu kožu i dodatno ugroziti kožnu barijeru. Cleanance gel za čišćenje nježno uklanja nečistoće s kože ne uklanjajući njezina prirodna ulja s površine. Raspršite maglicu Avène termalne izvorske vode na kožu, jer ona ima jedinstvena umirujuća svojstva i može se koristiti onoliko često koliko je potrebno.

Lagana hidrirajuća njega protiv nepravilnosti, kao što je Cleanance Comedomed koncentrat, pomaže u regulaciji pojačanog lučenja masnoća, sprječava začepljenje pora i ograničava ponovnu pojavu prištića i  snažan je početak u borbi protiv maskne. Nekomedogen je, s nježnom teksturom, koja neće začepiti pore i bespotrebno opteretiti lice.
Ako nemate masnu kožu, ali imate maskne, hidrirajte kožu kremom bez konzervansa i mirisa poput naše Tolerance Control kreme koja poštuje kožnu barijeru, umiruje kožu u samo 30 sekundi, omogućuje joj oporavak u 48 sati i smanjuje kožnu reaktivnost. Cleanance Comedomed tada možete koristiti kao „spot“ tretman na područjima zahvaćenim s maskne, dakle samo na prištiće, a ne na cijelo lice. Svakako izbjegavajte bogate hranjive kreme, masne proizvode i proizvode koji potiču lučenje sebuma.

Na kraju, nanesite obnavljajuću zaštitnu kremu koja će zaštititi kožu od trenja maske poput našeg SOS proizvoda Cicalfate+ obnavljajuće zaštitne kreme koja ima dvostruki učinak, učinak i obnove i zaštite kože. Kremu nanesite 15 minuta prije stavljanja maske tako ćete joj omogućiti da se upije i njezin višak nećete obrisati o masku.

Kako se riješiti maskne?

  • Nosite svojoj fizionomiji lica prikladnu masku - trebala bi biti dovoljno čvrsta da ne klizi oko vašeg lica uzrokujući trenje.
  • Nosite masku onda kad je to potrebno. Kada boravite na svježem zraku, ili niste u kontaktu s drugim ljudima, odložite masku i dajte svom licu da diše.
  • Razmnožavanje bakterija pod maskom ograničite redovitim mijenjanjem maski - i nekoliko puta dnevno. Papirnata maska će se navlažiti nakon samo 20 minuta nošenja, nakon toga biste je trebali baciti i uzeti novu. Ako je moguće, prije nego što stavite novu masku, dopustite licu da se kratko „provjetri“. Napravite pauzu i kad nosite masku (ako je to tehnički moguće). Dermatolozi preporučuju pauzu od 15 minuta svaka četiri sata.
  • Lice perite i prije i poslije stavljanja maske. Koristite i proizvode za čišćenje bez ispiranja ili micelarnu vodu, jer pretjerano pranje može dodatno isušiti i zapravo uzrokovati da koža proizvodi više masnoća, a time raste i mogućnost za pojavu maskne.
  • Ruke držite dalje od lica! Bez obzira što ih često perete i izbjegavajte dodirivanje lica i maske kako biste umanjili inficiranje površine lica s dodatnim bakterijama koje mogu uzrokovati izbijanje prištića.
  • Pripazite na količinu šminke. Smanjite broj slojeva i izbjegavajte teške podloge kako biste svojoj koži pružili najbolju šansu da "diše" - odlučite se za laganu korektivne tekuće pudere.
  • Stvorite barijeru. Dodajte sloj Cicalfate+ kreme 15 minuta prije stavljanja maske. Cicalfate+ sadrži bakarov i cinkov sulfat koji pomaže u ograničavanju rizika od širenja bakterija.
Kao i uvijek, ako ste zabrinuti, posavjetujte se i s dermatologom ili ljekarnikom.

Preporuka kod pojave maskne

Više o aknama

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.