Njega osjetljivih područja

Njega osjetljivih područja

Njega osjetljivih područja

8 Rezultat "Njega osjetljivih područja"

SAZNAJ VIŠE
SAZNAJ VIŠE

Problemi bebine kože: kako ih prepoznati i liječiti

Pelenski osip

Pelenski osip očituje se kao neugodno crvenilo na bebinoj guzi. Ponekad se pojavljuju male točkice.

Ovaj dermatitis uzrokovan je urinom i izmetom, bilo zato što su predugo stajali u pelenama ili zbog njihove kiselosti. To se nekad događa i zbog proljeva ili rijetke stolice povezane s nicanjem zubića.

Za ublažavanje iritacije, Cicalfate+ Obnavljajuća zaštitna krema idealna je za obnovu, pročišćavanje i umirenje bebine kože. Ostavljanje bebine guze da diše bez pelene oko deset minuta nekoliko puta dnevno također će pomoći bebi da zacijeli i povrati meku dječju kožu. Možeš iskoristiti to vrijeme da je dodatno umiriš termalnom izvorskom vodom u spreju.

Ako je koža bebe sklona maceraciji, prestani nanositi kremu i umjesto toga upotrijebi Cicalfate+ Obnavljajući sprej koji suši.

Ekcem

Ekcem beba, poznat i kao atopijski dermatitis, upalno je stanje kože koje se javlja u okruženju sklonom alergijama: atopiji. Pogađa više od jedne od deset beba.

Simptomi su suha koža, s mrljama koje su crvene i svrbe te se pojavljuju pri izbijanju ekcema. Obrazi, ruke i šake područja su zahvaćena u prvim mjesecima bebinog života. Nakon jedne godine, ekcem se više koncentrira na kožne nabore malog djeteta.

Uzroci su često genetski, iako određeni prehrambeni i okolišni čimbenici mogu pogodovati njegovoj pojavi.

Ekcem beba zahtijeva savjetovanje s pedijatrom ili dermatologom kako bi se osiguralo pravilno liječenje. Rutina s njegom kože bez mirisa, temeljena na emolijentima nakon čišćenja kože, povećava učinkovitost propisane terapije.

Naši laboratoriji osmislili su lXeraCalm A.D linju za obnovu funkciju kožne barijere bebine kože i umirenje svrbeža. Kremu ili balzam treba nanositi jednom do dva puta dnevno kao preventivu za zaštitu i njegu kože, dok ulje za čišćenje ili Vrlo bogati sindet za čišćenje čisti kožu bebe tijekom kupanja. Kupanje treba biti u vodi temperature između 32 °C i 35 °C i ne smije trajati dulje od deset minuta. Potraži više savjeta za svakodnevnu higijenu bebe.

Intertrigo: što treba koristiti na bebinom vratu?

Tvoj mališan može imati intertrigo - crvenilo vidljivo u pregibima vrata, kao i na preponama, bedrima ili bilo kojem području gdje dvije površine kože dolaze u dodir. Ova iritacija na djetetovom vratu zapravo je uzrokovana trljanjem dva osjetljiva područja bebine kože. Može se pojačati u toploj i vlažnoj okolini.

Ovo bezopasno stanje kože kod novorođenčadi poznato je i kao dermatitis kožnih nabora i uglavnom pogađa bebe mlađe od godinu dana.

Nekoliko dobrih praksi za rješavanje ovog kožnog problema kod beba:

  • Ostavi taj dio tijela da što više slobodno diše.
  • Operi osjetljiva područja nježnim dječjim proizvodom za pranje bez mirisa radi sprječavanja infekcija i alergija.
  • Osuši bebu tapkanjem umjesto trljanjem ručnikom.
  • Umiri bebu termalnom izvorskom vodom u spreju
  • Pomozi u oporavku nadraženog vrata Cicalfate+ Obnavljajućom kremom.
  • Ne prekrivaj bebu s previše odjeće, posebice noću.
Back to top