O tipovima kože

Mješovita koža

Mješovita koža

Mješovita koža je uobičajen tip kože i vrlo je čest razlog posjete dermatologu budući da je teško brinuti o njoj...

Bez obzira kojem tipu pripada, koža u nekim slučajevima može biti izrazito osjetljiva i snažno reagirati na podražaje... Ako je Vaša koža osjetljiva kroz nekoliko slijedećih redaka pronađite svoju "osjetljivost"!

Savjeti stručnjaka Eau thermale Avène

Mješovita koža

Karakteristike mješovite kože

Karakteristike naše kože variraju s obzirom na dio tijela. Primjerice, koža očnih kapaka, dlanova ili pazuha nije slična ni po anatomiji niti funkciji. Ako pogledamo samo lice, nalazimo različite karakteristike na koži naših obraza, čela i brade.

Mješovita se koža ne smatra dermatološkim konceptom sama po sebi, kao suha koža ili hiperseborejična koža. Karakterizira ju masni izgled u središtu lica ili „T-zoni“ (čelo, nos i brada) te normalan do suhi izgled (ponekad čak i ljuskava koža) na ostatku lica. 

Ne možemo promijeniti tip kože, ali kako bismo nadoknadili određenu neravnotežu, moramo upotrebljavati odgovarajuće proizvode. Ipak, tip kože može se promijeniti tijekom dulje vremenskog perioda: koža se može promijeniti iz mješovite u suhu na primjer, što se često događa nakon pedesete godine.
 
KAKO NJEGOVATI MJEŠOVITU KOŽU?

Iako mješovita koža uključuje hiperseborejična područja, te čak područja sklona aknama, to ni na koji način ne opravdava generalni pristup njezi kože s upotrebom proizvoda namijenjenih za masnu kožu.
 
Osobe s ovim tipom kože trebaju brinuti o specifičnim reakcijama kože koje se često povezuju sa suhim dijelovima lica s mješovitom kožom.

Primjena nekog kozmetičkog proizvoda namijenjenog za masnu kožu na suhim dijelovima (ili obrnuto, primjena proizvoda namijenjenih za suhu kožu na masnim područjima) često ima negativne učinke te uzrokuje probleme na koži.

Zbog navedenog preporuka je korištenje proizvoda posebno prilagođenih za svaku zonu mješovite kože i to na slijedeći način:
 
  • T-zonu tretirajte na isti način kao masnu kožu. Cilj je smanjiti sjajni, masni izgled kože sa stvarnom učinkovitosti za hiperseboreju u kombinaciji s matirajućim učinkom.
  • Omogućite hidraciju i ugodnost na zategnutim dijelovima kože.

Abrazivne proizvode ne preporučujemo budući da su previše agresivni na suhim dijelovima lica i stimuliraju proizvodnju sebuma na masnim dijelovima. 

Česta pitanja

Video

Naša preporuka

Više o koži

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.