Eau Thermale Avène - savjeti stručnjaka - mješovita koža

Mješovita koža

Mješovita koža je uobičajen tip kože i vrlo je čest razlog posjete dermatologu budući da je teško brinuti o njoj...

SAVJETI STRUČNJAKA

PITANJA / ODGOVORI
 • Kompaktni puderi savršeno odgovaraju za smanjenje sjaja T-zone a se nanositi i nekoliko puta tijekom dana ako je potrebno. Također, možete koristiti matirajući losion ili kremu prije nanošenja podloge kako biste regulirali sjaj kože tijekom čitavog dana.

 • Kao prvo, imajte na umu da Vam samo dermatolog može reći trebate li određene proizvode za liječenje akni i kako ćete ih upotrebljavati.
  U slučaju mještovite kože, specifičan tretman akni može se primjeniti (uključujući i medicinski propisane tretmane) samo na T-zoni. Preporučujemo korištenje dermokozmetičkih proizvoda za bolju toleranciju i lakšu prilagodbu kože.

 • Danas je znatno olakšano prikrivanje lezija korištenjem posebno prilagođenih nemasnih, neokluzivnih korektivnih pudera. Za mješovitu kožu, odgovarajući se puder treba kombinirati s hidratantnom kremom kako bi se spriječilo isušivanje kože. Hidratantna krema se nanosi nekoliko minuta prije pudera.

 • Uvijek se smatralo da proizvodi za zaštitu od sunca imaju gustu, "tešku"  teksturu koja nije za nanošenje na masna područja lica. Tijekom toplijih perioda godine, sunce uzrokuje brže izlučivanje masnoća u mješovitoj koži, stoga je važno koristiti zaštitu od sunca. Teksture proizvoda za zaštitu od sunca danas su prilagođene različitim tipovima kože. Sada je lako pronaći proizvode koji su istovremeno učinkoviti i odgovaraju određenom tipu kože. Dakle, preporučujemo korištenje proizvoda za zaštitu od sunca za mješovitu kožu.

Mješovita kožaKarakteristike mješovite kožeKarakteristike naše kože variraju s obzirom na dio tijela. Primjerice, koža očnih kapaka, dlanova ili pazuha nije slična ni po anatomiji niti funkciji. Ako pogledamo samo lice, nalazimo različite karakteristike na koži naših obraza, čela i brade.


Mješovita se koža ne smatra dermatološkim konceptom sama po sebi, kao suha koža ili hiperseborejična koža. Karakterizira ju masni izgled u središtu lica ili „T-zoni“ (čelo, nos i brada) te normalan do suhi izgled (ponekad čak i ljuskava koža) na ostatku lica.


Ne možemo promijeniti tip kože, ali kako bismo nadoknadili određenu neravnotežu, moramo upotrebljavati odgovarajuće proizvode. Ipak, tip kože može se promijeniti tijekom dulje vremenskog perioda: koža se može promijeniti iz mješovite u suhu na primjer, što se često događa nakon pedesete godine.

 


Kako njegovati mješovitu kožu?


Iako mješovita koža uključuje hiperseborejična područja, te čak područja sklona aknama, to ni na koji način ne opravdava generalni pristup njezi kože s upotrebom proizvoda namijenjenih za masnu kožu.

Osobe s ovim tipom kože trebaju brinuti o specifičnim reakcijama kože koje se često povezuju sa suhim dijelovima lica s mješovitom kožom.

Primjena nekog kozmetičkog proizvoda namijenjenog za masnu kožu na suhim dijelovima (ili obrnuto, primjena proizvoda namijenjenih za suhu kožu na masnim područjima) često ima negativne učinke te uzrokuje probleme na koži.  Zbog navedenog preporuka je korištenje proizvoda posebno prilagođenih za svaku zonu mješovite kože i to na slijedeći način:

 • T-zonu tretirajte na isti način kao masnu kožu. Cilj je smanjiti sjajni, masni izgled kože sa stvarnom učinkovitosti za hiperseboreju u kombinaciji s matirajućim učinkom.

 • Omogućite hidraciju i ugodnost na zategnutim dijelovima kože.

Abrazivne proizvode ne preporučujemo budući da su previše agresivni na suhim dijelovima lica i stimuliraju proizvodnju sebuma na masnim dijelovima. 

Pošaljite e-mail
 • Savjeti o higijeni i njezi kože
 • Posebne pogodnosti i ponude
 • Informacije o novim proizvodima

Svaka koža ima svoje potrebe.
otkrijte Eau Thermale Avène proizvode prilagođenu potrebama Vaše kože.

Započni dijagnostiku
 • Saznajte dijagnozu i preporuku za njegu Vaše kože
 • Kreirajte listu omiljenih i ocjenjenih proizvoda
 • Ostvarite pogodnosti
Prijavite se odmah

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Avène klubu