O tipovima kože

COMEDOCLASTIN

Comedoclastin TM djeluje protiv akni

Sastojak s patentiranom učinkovitošću kod masne i aknama sklone kože.

Jednu od vodećih biljaka europske biljne medicine, poznatu po kulinarskim i terapeutskim primjenama, mliječni čičak (sikavica, Silybum marianum), Avène dermatološki laboratoriji su odabrali kako bi istražili njezino djelovanje protiv stvaranja viška sebuma i nesavršenosti na koži. Ovo istraživanje rezultiralo je patentiranim djelatnim sastojkom: Comedoclastin TM.

Podrijetlo Francuska

8 godina istraživanja i razvoja

Nakon 8 godina istraživanja i razvoja, potrebnih kako bi izolirali najdjelotvorniju frakciju biljke, Avène dermatološki laboratoriji izolirali su ComedoclastinTM iz sjemenki sikavice (Sylibum marianium). 

Botanička stručnost Pierre Fabre laboratorija, čiji su dio i Avène dermatološki laboratoriji, omogućila je izolaciju djelatnih molekula i njihovu stabilizaciju kako bi se dobio jedinstveni koncentrat, ulje bogato djelatnim sastojcima ekstrahiranim iz hladno prešanih sjemenki u našoj tvornici Gaillac s certifikatom ISO9100 koji jamči sljedivost, sigurnost i kontrolu proizvodnog procesa.

Uzgajan u Francuskoj, ekstrakt mliječnog čička nastao je kao rezultat Pierre Fabre botaničke ekspertize, čiji je cilj odabrati biljke koje sadrže djelatne tvari specifičnih svojstava korisnih za farmaceutske proizvode. Taj odlikovani pristup podržava odgovoran razvoj biljnih djelatnih sastojaka, od faze istraživanja, preko ispitivanja biljaka do kultivacije i branja. 

 

Jedinstveno djelovanje na prištiće kod akni

Stvaranje prištića kod akni proces je koji se sastoji od više koraka. Prije nego što prištić postane vidljiv na površini kože, lojni folikul, iz kojeg nastaje, proći će nekoliko faza - nekih od njih će postati oku nevidljivi mikrokomedoni, koji su prethodnici vidljivih prištića. Stanice u stijenci lojnog folikula tada se množe, pridonoseći stvaranju čepa koji će zatvoriti protok sebuma to jest loja prema površini kože. Također, sebum će postati gušći, kompaktniji.

Usredotočujući se na ovu ključnu fazu u nastanku akni, Avène dermatološki laboratoriji otkrili su da je za učinkovito djelovanje i trajno smanjenje prištića važno učinkovito djelovati i na vidljivu i na nevidljivu fazu.

Kako bi spriječio nevidljive mikrokomedone da se razviju u jasno vidljive prištiće, ComedoclastinTM provodi 3 važna djelovanja:

1. Regulira proizvodnju sebuma, pri čemu djeluje i na količinu i na njegovu kvalitetu.
2. Djeluje komedolitički, pomaže usporiti i suzbiti rast komedona, pri čemu i ograničava množenje stanica koje zadebljavaju stijenku kanala lojnog folikula i time ga sužavaju.
3. Mikrokomedoni se vraćaju u stanje zdravih lojnih folikula - "comedo - reverse" faza.

 
Pojačali smo prisutnost našeg glavnog sastojka ComedoclastinaTM u liniji Cleanance proizvoda za njegu masne kože sklone nepravilnostima kako bi smanjili prekomjernu proizvodnju sebuma od strane lojnih žlijezda, osobito u 3 osnovna proizvoda:

1. U koncentraciji od 25% u Cleanance Comedomed koncentratu protiv nepravilnosti, koji smanjuje prištiće i mitesere te ograničava njihovo ponovno pojavljivanje kako bi se zaustavio začarani krug pojave prištića.

2. U kombinaciji s ostalim sastojcima u Cleanance Gelu za čišćenje koji uklanja višak sebuma i nečistoće za savršeno čistu i matiranu kožu.

ComedoclastinTM u Cleanance proizvodima

Klinički ispitana učinkovitost

Cleanance Comedomed koncentrat protiv nepravilnosti ima dokazanu učinkovitost:
  • Smanjenje prištića u 7 dana 1
  • -90% bez ponovnog pogoršanja2
  • +54% ponovno stečenog samopouzdanja 3

1 Kliničko ispitivanje pod dermatološkom kontrolom; 51 ispitanika s blagim do umjerenim nepravilnostima; značajno smanjenje nepravilnosti već nakon 7 dana primjene. Primjena dva puta dnevno tijekom 56 dana.
2 Kliničko ispitivanje pod dermatološkom kontrolom; 48 ispitanika s blagim do umjerenim nepravilnostima; 90% bolesnika bez relapsa (ponovne pojave akne i pogoršanja stanja) tijekom 6 mjeseci (prema GEA ljestvici, Global Acne Severity Scala, relapsom se smatra rezultat na ljestvici koji je > ili = 3 i koji zahtijeva uvođenje liječenja - oralno ili lokalno). Primjena Cleanance Comedomed koncentrata dva puta dnevno tijekom 6 mjeseci.
3 Usporedno ispitivanje provedeno na 36 ispitanika pod dermatološkom kontrolom tijekom 56 dana. Netretirana kontrolna skupina (N = 18) i skupina tretirana Cleanance Comedomed koncentratom (N = 18), dva puta dnevno.

Više o aknama

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.