01/02/2013 - U fokusu

KAKO SAM SE RIJEŠILA AKNI

Imam 30 godina i više od 15 godina sam vodila borbu s aknama dok mi dermatologica nije preporučila Triacneal

Problem:
Imam 30 godina i više od 15 godina vodim borbu s aknama na licu i leđima. Probala sam velik broj  krema protiv masne kože i protiv akni no rezultat je bio ili nikakav ili kratkog vijeka. Najviše me je uz akne smetalo to što mi je koža čas masna, čas suha, što se crveni, ljuska na bradi i opčenito što je siva i beživotna.  Kako je vrijeme prolazilo primijetila sam da mi nakon večih akni ostaju i ožiljci koji poslije potamne, što me dodatno činilo nesretnom. Mislila sam, proći će kad prođe pubertet , no sad znam da akne nisu problem „rezerviran“ samo za to životno doba.  

Rješenje:
Nakon desetljeća neuspješne borbe s aknama, kad sam konačno shvatila da sama ne nalazim rješenje, posjetila sam dermatologa. Tijekom posjete i pregleda dobila sam detaljno objašnjenje kako i zašto nastaju akne te upute i terapiju koju trebam koristiti. Liječnica mi je preporučila Avene Triacneal emulziju. Posebno me upozorila da osim na njegu kože moram obratiti pažnju i na sredstva za pranje lica i tuširanje, da moram redovito dolaziti na čišćenje lica te da moram biti strpljiva i ustrajati u korištenju proizvoda.

Rezultati:
Triacneal emulziju koristim jednom dnevno navečer. Prva tri tjedna nisam primijetila očekivano poboljšanje. Nakon dva mjeseca rezultati na koži lica i na leđima su postajali sve bolji i bolji. Broj novonastalih akni se smanjivao, a one „stare“ nisu više bile upaljene. Osjećala sam kao da mi je koža konačno "prodisala"! Svakim je danom postajala sve mekša i izgledala svježije. Triacneal koristim više od pet mjeseci i sada primjećujem da su i ožiljci i mrljice od akni počele biti manje vidljive.
Uz Triacneal emulziju koristim i Avene Cleanance gel za pranje lica i za leđa, koji mi jedini ne isušuje lice. Koristim ga 2 puta dnevno, cijena je 80 kn, a traje mi više od 4 mjeseca. Kao podlogu za šminku koristim Cleanance emulziju a dobar mi je i  Hydrance legere, isto Avene. Koža mi više nije siva, beživotna i ne ljušti se na bradi.
Kako volim biti našminkana i šminkam se svaki dan, kad kupujem pudere uvijek pazim da na njima piše da su „oil free“ (za masnu kožu) i da su nekomedogeni tj. ne začepljuju pore i neće uzrokovati stvaranje bubuljica, prištića i akni. Pudere uvijek kupujem u ljekarni jer vjerujem da su kvalitetniji. Obavezno ljeti, u mom „anti- akne neseseru“ nalazi se Cleanance emulzija za zaštitu od sunca jer mi je liječnica objasnila da sunce potiče stvaranje akni, a koje onda buknu kad ljeto prođe (u što mi se i događalo). Uz sve navedeno redovito sam odlazila na čišćenja lica i leđa, koja su sada manje bolna i lakše oh podnosim.  Nastavit ću i dalje, ali sad je već dovoljno jednom u dva mjeseca.
I za kraj, svi vi koji ovo čitate vjerojatno imate problema s aknama ili želite nekome s aknama pomoći. Iako akne nisu kraj svijeta, na svojoj koži sam osjetila kako njihova pojava može biti vrlo frustrirajuća!  Puno ljudi misli da su akne  prolazni pubertetski problem, no s aknama možete dočekati i tridesete! Posjetite dermatologa dok je problem malen i nemojte čekati kao ja! Puno sreće želim i vama!

Ivana T. iz Zagreba.

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.