Sakrij pretragu Pretraga linija proizvoda / potreba
Vrlo visoka zaštita od UV zraka

Vrlo visoka zaštita od UV zraka

Imate vrlo osjetljivu kožu i uvijek dobijete opekline tijekom izlaganja suncu.
Otkrijte proizvode za zaštitu od UV zraka prilagođene Vašem fototipu kože.

ČESTA PITANJA

PITANJA / ODGOVORI
 • SPF akronim je za engleski termin Sun Protection Factor ili faktor za zaštitu od sunca i odnosi se samo na UVB zračenje. Riječ je o vremenu koje možete provesti izloženi sunčevim zrakama bez straha od opeklina. Primjerice, ako bez zaštite Vaša koža pocrveni (izgori) već za 10 minuta, krema za sunčanje sa SPF faktorom 20 omugućit će Vam zaštitu pri sunčanju 200 minuta (SPF 20 x 10 minuta = 200 minuta, 3 sata i 20 minuta). Oznaka SPF odnosi se samo na zaštitu od UVB zraka, pa ako na proizvodu nema dodatne oznake za UVA zrake, znajte da vjerojatno štiti i od UVA zraka, međutim u manjem omjeru ili jednostavno ta razina nije izračunata.
  Kvalitetan i siguran proizvod za zaštitu od sunca mora imati ujednačenu UVA i UVB zaštitu od sunca.

 • Glavnu ulogu u nastanku kožnih oštećenja imaju UVA i UVB zrake. UVA (dugovalne) zrake izazivaju tamnjenje kože bez opeklina. Prodiru dublje u kožu i odgovorne su za njezino ubrzano starenje. Treba znati da prolaze čak i kroz prozorsko staklo, naoblaku ili pola metra dubine vode, a prisutne su i u solarijima. UVB zrake izazivaju opekline na koži, ubrzavaju starenje, a smatraju se odgovornim i za nastanak zločudnih tumora kože. Kliničko iskustvo pokazalo je da imaju nepovoljniji učinak na kožu od UVA zraka zbog veće energije. UVC zrake ne dopiru do površine zemlje i tako nisu opasne za zdravlje. Upravo radi preventive i bolje informiranosti o štetnosti UV zraka, uveden je pojam UV indeks kao mjera količine UV zraka koja odgovara njihovu djelovanju na kožu, a izražava se brojčano od jedan do deset. Što je UV indeks veći, savjetuje se što manje boraviti na otvorenome.
  Ipak, uz poštivanje savjeta za boravak na suncu i pravilan izbor proizvoda i razine zaštite, koji odgovaraju upravo Vašem tipu i zdravstvenom stanju kože, kao i situaciji u kojoj se nalazite, još si možete priuštiti kvalitetan i zdrav boravak pod suncem, kako biste od njega dobili najviše što možete.
  Postoje proizvodi koji omogućuju pravilnu zaštitu, uz postizanje preplanula tena.

 • Plava svjetlost je dio vidljivog spektra sunčevih zraka koji sadrži najviše energije, pa otuda i naziv HEV za "visokoenergetska vidljiva" plava svjetlost.
  Kreće se u rasponu od 380 nm do 500 nm, nešto duže od dometa UVA zraka, ali preklapajući se s njima.

  Za razliku od nevidljivog UVB i UVA zračenja, nakon što padne mrak, prijetnja od plave svjetlosti ne prestaje kad sunce zađe. Kao što smo spomenuli, HEV plava svjetlost je također dio spektra umjetnog svjetla, nastalog kao rezultat modernog života i visoke tehnologije, zbog čega smo izloženi plavoj svjetlosti koja se odašilje iz zaslona različitih elektroničkih uređaja. Jačina sunčeve svjetlosti može biti 1000 puta veća od svjetlosti koju odašilje zaslon vašeg računala i morali biste provesti 64 puna dana ispred svog računala za izlaganje koje bi bilo jednako izlaganju od jednog sata na suncu.

  Sve više istraživanja ukazuje koliko plava svjetlost može biti štetna i za oči i za kožu. Stoga, osim od ultraljubičaste svjetlosti, potrebno je zaštititi i oči i kožu i od plave svjetlosti.

 • Ne. Vi ste zaštićeni od štetnih učinaka UVA i UVB zraka, ali proces tamnjenja nije onemogućen. Uporabom proizvoda za zaštitu od sunca nakon nekoliko dana izlaganja suncu, dobiti ćete lijep, preplanuli ten bez izlaganja svoje kože opasnostima od negativnog utjecaja UV zraka.

 • Oblaci zaustavljaju samo mali do sunčevih zraka. Oni mogu propustiti i do 95% UV zraka! Ispod kišobrana ili suncobrana pod utjecajem ste otprilike 50% sunčevih zraka. Svjetlost i UV zrake mogu doprijeti do kože indirektno zbog refleksije od različitih površina, npr. od površine mora 20 % a od površine pijeska 15% do 25%. Zato, budite oprezni!

 • Ne, nemojte nikada zaboraviti da preplanuli ten nije zaštita od opeklina. Osim toga, preplanulost ne štiti od dugoročnog negativnog djelovanja UV zraka.

 • Herpes virus ostaje latentan u živčanim tkivima. Pod utjecajem npr. stresa, emocija, za vrijeme menstrualnog ciklusa ili izloženosti suncu, ponovo se aktivira. Kako bi izbjegli pojavu herpesa na usnicama, zaštitite usnice sa proizvodom koji ima vrlo visoki zaštitni faktor.

 • 1. Najbolja zaštita je odjeća. Za sve, posebno za djecu: majica, kapa, sunčane naočale (NF standard)
  2. Djeca do treće godine ne bi trebala biti izložena suncu.
  3. Mala djeca bi trebala biti dobro zaštićena.
  4. Opekline od sunca su uvijek opasne, posebice za djecu.
  5. Izbjegavajte izlaganje suncu između 11 i 16 sati.
  6. Izlaganje suncu mora biti postupno.
  7. Pijesak, snijeg ili voda mogu reflektirati više od polovice sunčevih zraka na vašu kožu. Oblaci ne pružaju zaštitu od sunca.
  8. Proizvod za zaštitu od sunca treba nanijeti svaka 2 sata i nakon plivanja, bez obzira na visinu naznačenu na prouzvodu za zaštitni faktor.
  9. Izaberite proizvod za zaštitu od sunca prema Vašem tipu kože.
  10. Uporaba proizvoda za zaštitu od sunca ne znači da se možete duže izlagati suncu.
  11. Na visokoj nadmorskoj visini i u tropskim područjima potrebno je koristiti vrlo visoki zaštitni faktor.
  12. Pijte redovito vodu, pazite na najmlađe i ne zaboravite na starije.


Kako prije izlaganja suncu nanijeti dovoljnu količinu proizvoda zaštitu od sunca na kožu?

Tuba
1 prst proizvoda na lice i vrat.
2 prsta proizvoda na svaki dio tijela (dijelovi od 2 do 11).

Bezzračna tuba s pumpicom dozatorom
6 potisaka na lice i vrat.

Sprej
12 potisaka na svaki dio tijela (dijelovi od 2 do 11).

Kompakt 50
Nanijeti barem 1 g proizvoda na lice.

Balzam za usne 50+
Nanijeti na usne 9 puta.

Često zaboravimo na neke dijelove tijela kad nanosimo sredstva za zaštitu od sunca, kao na primjer uši, sljepoočnice, potiljak, gornji dio šaka, itd. Ne zaboravite na ove dijelove!

Stik za osjetljiva područja 50+
Nanijeti 8 puta na svako područje koje treba zaštititi (uši, nos, ožiljci, itd.).

 

Pripazite, jer primjena manje količine nego što je preporučeno znači i da će razina zaštite biti bitno manja.
 Eau Thermale Avène zaštita od sunca je broj 1 u Europi*

22-logo_n1_dumarche-enpharma_gb-solaires.jpg

Avene zaštita od sunca je broj 1 u ljekarnama u Europi
Alt Text: 
Avene zaštita od sunca je broj 1 u ljekarnama u Europi
Title Text: 
Avene zaštita od sunca je broj 1 u ljekarnama u Europi


 
Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.