Sakrij pretragu Pretraga linija proizvoda / potreba
XeraCalm A.D

Linija proizvoda XeraCalm A.D

Nakon 12 godina biotehnoloških istraživanja stvorena je prva linija njegujućih, višestruko djelotvornih proizvoda koji izravno djeluju na osjećaj svrbeža.

ČESTA PITANJA

PITANJA / ODGOVORI
 • Najčešće, ne. Međutim, ponekad djeca imaju intoleranciju na određenu vrstu hrane što pogoršava njihov ekcem.  Vaš liječnik će u određenim slučajevima izvršiti stoga i testiranje na alergene iz hrane. Nakon ispitivanja, preporuča se posebna dijeta.

 • Da bi se smanjio rizik od atopijskog dermatitisa u obiteljima sa rizikom, preporučuje se dojenje koliko god je moguće dugo. Također se preporučuje odgoditi uvođenje različitih namirnica (uglavnom jaja i ribe) do 6. mjeseca života.

 • Naravno. Kupanje ima mnoge prednosti: čisti, opušta i priprema kožu za emolijense. Ipak, budite oprezni: kupka ne bi smjela biti prevruća, već oko 30-32°C budući da vruća voda dodano isušuje kožu i tako može izazvati svrbež. Proizvodi za čišćenje ili kupke bi trebale biti blage i posebno namijenjene za kožu koja boluje od atopijskog dermatitisa.

 • Oni se često preporučuju djeci s atopičnom kožom. Hidroterapija uključuje tretmane (kupke, tuširanja, pijenje vode) termalnom vodom, po mogućnosti ograničeno izlaganje suncu i redovite liječničke preglede. Na taj način djeca i roditelji se mogu bolje upoznati s atopijskim dermatitisom i njegovim liječenjem.

 • Životinjske dlake (konjske, pseće, mačje) ili ptičje perje mogu izazivati respiratorne alergije. Ako dijete ima ljubimca kojeg voli, a nema nikakvih problema, može ga zadržati. S druge strane, u slučaju npr. učestalog kihanja ili upala oka, životinju bi trebalo udaljiti. Ako još nemate kućnog ljubimca, prije ne goli ga nabavite, trebalo bi razmotriti i rizik od alergija.

AVÈNE I JA

Sve teksture

Njega

PROIZVODI ZA NJEGU KOŽE VISOKIH PERFORMANSI KOJI UMIRUJU SUHU KOŽU SKLONU ATOPIJI    
 
Koža sklona atopiji je koža koja je ekstremno suha i uzrokuje značajan svrbež u odraslih, a još i više u djece. To nije samo pitanje hidracije: potrebno je obnoviti barijernu funkciju kože, kao i osjećaj udobnosti.

Naši proizvodi za njegu kože iz linije XeraCalm A.D, posebno dizajnirani za suhu kožu sklonu atopiji, pružaju sve što vam je potrebno za miran život i umirenu kožu.

 
 
NAŠI PROIZVODI ZA OBNOVU LIPIDA KOJI ZAUSTAVLJAJU ČEŠANJE I UMIRUJU ATOPIČNU KOŽU
XeraCalm A.D balzam za relipidaciju
 • Ublažava svrbež*
 • Njeguje vrlo suhu kožu
Trenutačno olakšanje! Kad se koristi svaki dan, balzam za relipidaciju čini čuda. Ovaj emolijens djeluje na suhoću, obnavlja kožnu barijeru i dubinski hrani kožu te pomaže vratiti osjećaj udobnosti.
U XeraCalm A.D balzamu za relipidaciju koncentrirani su iznimni sastojci odabrani zbog svoje učinkovitosti i sigurnosti.
To je zajamčeno najbolje rješenje za ublaženje svrbeža tijekom vremena i za obnovu ravnoteže mikrobioma kože!
 
XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje

Ovo relipidirajuće ulje za čišćenje čisti kožu i štiti je od suhoće uzrokovane vodom. Osmišljeno je za vrlo suhu kožu sklonu atopijskom ekcemu i svrbežu te se može koristiti kod buktanja ekcema.
XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje prikladno je za cijelu obitelj.


XeraCalm A.D umirujući koncentrat

Ovo je pravi proizvod za hitne situacije, kada se borite s intenzivnim, lokaliziranim svrbežom. Trenutačno smanjuje intenzitet svrbeža kao i lokaliziranu iznimnu suhoću kože na području lica, tijela i kapaka, na kojima je češanje najčešće. Budući da se jaki, lokalizirani svrbež može pojaviti bilo gdje i bilo kada, svidjet će vam se mali format proizvoda koji možete uvijek nositi sa sobom.
 
JEDINSTVENA KOMBINACIJA DJELATNIH TVARI U SREDIŠTU JE NAŠE LINIJE

Djelatna tvar osmišljena po mjeri atopične kože: I-modulia®
Bilo je potrebno 12 godina istraživanja da bismo razvili prvu jedinstvenu, višestruko djelotvornu postbiotičku djelatnu tvar podrijetlom iz termalne izvorske vode Avène: I-modulia®. 


Formulirana na temelju ove patentirane djelatne tvari, XeraCalm A.D je vrlo inovativna, vrlo učinkovita i vrlo sigurna linija proizvoda primjerena za lice i tijelo dojenčadi, djece i odraslih. Ova jedinstvena djelatna tvar djeluje izravno na faktore uključene u atopijski ekcem, a osobito svrbež*. Ne sadrži konzervanse, a svi 100% sastojaka je korisno i bitno za njegu kože.
 

Da bi se koristili samo oni sastojci koji su korisni za kožu te izbjegla upotreba bilo kakvih konzervansa, u našim laboratorijima osmišljen je proces koji je prvi svoje vrste u cijelom svijetu: Sterile Cosmetics®. Ova ekskluzivna tehnologija omogućuje da proizvod ostane sterilan i zaštićen od vanjske kontaminacije tijekom cijele svoje uporabe. XeraCalm A.D stoga pruža koži sklonoj atopijskom ekcemu poštovanje i visoku sigurnost koja joj je potrebna.
 

KAKO PRAVILNO NANIJETI EMOLIJENS ZA RELIPIDACIJU:
 • Jednom ili dvaput dnevno čistim rukama ili češće ako vas koža svrbi.
 • Nakon svakog tuširanja, za obnovu zaštitnog hidrolipidnog sloja i prevenciju svrbeža. Proizvod je najbolje nanijeti na blago vlažnu kožu.
 • Koristite obje ruke za glatko razmazivanje. Razmažite proizvod po rukama, a zatim nježno potaknite njegovo prodiranje u kožu malim, sporim, kružnim pokretima.
 • Nanesite tanak sloj. Predebeli slojevi mogu uzrokovati nadraženost i osjećaj bockanja.
ČESTA PITANJA

Kako da znam kada koristiti balzam ili kremu za relipidaciju, a kada umirujući koncentrat?
Balzam i krema za relipidaciju mogu se koristiti svaki dan kako bi se ograničili i spriječili suhoća i svrbež* kože. Uz to, umirujući koncentrat može se primjenjivati lokalno za trenutačno ublaženje jakog svrbeža*. To je SOS proizvod koji treba imati pri ruci! Bez obzira koristite li balzam ili kremu, birajte teksturu koja odgovara vašem tipu kože ili godišnjem dobu: balzam ako vam je koža jako suha, a kremu kad je manje suha.

Kako ublažiti ekcem lica?
Kožu možete brzo umiriti i pružiti joj olakšanje s pomoću komprese po kojoj ste raspršili termalnu izvorsku vodu Avène: raspršite vodu po rupčićima i ostavite ih 10 minuta na licu. Ako vas svrbi*, redovito nanosite XeraCalm A.D umirujući koncentrat, uključujući i na kapke, po potrebi. U slučaju nadraženosti, također koristite Cicalfate obnavljajuću zaštitnu kremu jednom ili dvaput dnevno. Za prevenciju, hidrirajte i zaštitite kožu XeraCalm A.D balzamom ili kremom za relipidaciju barem jednom dnevno.

Kako mogu odgoditi buktanje ekcema u svog djeteta?
Jednostavne, ali važne svakodnevne radnje smanjuju suhoću kože i obnavljaju barijernu funkciju kože. Razmak između buktanja ekcema postaje sve veći i veći. Nekoliko savjeta:
prednost ima nježna higijena s pomoću XeraCalm A.D relipidirajućeg ulja za čišćenje i tople vode (između 32° i 34°C) za tuširanje ili kupku u trajanju od najviše 10 minuta. Hidrirajte i zaštitite kožu djeteta balzamom ili kremom za relipidaciju barem jednom dnevno, čak i kada vam koža izgleda dobro.


1Analogna samoprocjena na temelju ljestvice, u koju je bilo uključeno 68 ispitanika s atopijskim dermatitisom i/ili lokaliziranim suhim zonama praćenima svrbežom. Procjena osjećaja svrbeža odmah nakon nanošenja umirujućeg koncentrata.
2Procjena indeksa hidracije jedan sat nakon jednokratne primjene - 20 ispitanika. 3L-PO-SCORAD procjena 49 ispitanika s atopijom s lokaliziranim suhim zonama i svrbežom nakon nanošenja umirujućeg koncentrata četiri puta dnevno tijekom tri dana.

*Zbog suhoće kože
 
Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.