Maskara Maskara

Zašto se odreći zadovoljstva nanošenja maskare zbog osjetljivih očiju? Uvijanje ili produživanje trepavica čak i kada imaš vrlo osjetljive oči moguće je zahvaljujući maskari visoke podnošljivosti. Uljepšaj svoje oči dermatološkom maskarom.

1 Rezultat "Maskara"

TVOJA KOŽA
TVOJA KOŽA

Brza i jednostavna večernja šminka? Otkrij naše savjete za šminkanje!

SAZNAJ VIŠE
SAZNAJ VIŠE

Koju maskaru odabrati za osjetljive oči?

Imaš oči koje svrbe, suze ili lako postaju crvene? Jesu li tvoji kapci nadraženi kožnim oboljenjem kao što je atopijski ekcem? Ili možda nosiš kontaktne leće? Trebaš li odustati od make-up proizvoda za uljepšavanje očiju kao što je maskara? Naravno da ne! Osjetljive ili nadražene oči također imaju pravo na proizvode za trepavice, pod uvjetom da odabereš hipoalergenu maskaru visoke podnošljivosti.  

Eau Thermale Avène formulirao je Couvrance Visokopodnošljivu maskaru  za preosjetljive oči i/ili osobe koje nose kontaktne leće. Ova maskara bez alergena i mirisa smanjuje rizik od alergijskih reakcija. Njena visoka podnošljivost dokazana je u brojnim ispitivanjima provedenim na koži sklonoj alergijama ili koži koja boluje od atopijskog ekcema. Dostupna u ljekarnama, ova maskara je prikladna i za tanke i lomljive trepavice, jer se lako uklanja bez trljanja, a istovremeno osigurava postojanost tijekom cijelog dana.

Couvrance Visokopodnošljiva maskara dostupna je u crnoj nijansi s pigmentima koji su manje alergeni od plave ili zelene.

Naš savjet: odaberi nanošenje u manje slojeva za prirodan učinak ako imaš plave trepavice ili svijetlu put. Suptilnija je i za kratke trepavice koje ponovno rastu. Odaberi nanošenje u više slojeva za intenzivniji rezultat.

Make-up za osjetljive oči: kako nanositi maskaru?

Idealna šminka za osjetljive oči sastoji se od dva koraka uljepšavanja: uvijanja trepavica hipoalergenom maskarom i redefiniranje obrva olovkom za obrve.

Najbolje je izbjegavati nanošenje sjenila, pogotovo kada su kapci zahvaćeni ekcemom. Pigmenti boje su slabo podnošljivi, a puder isušuje kožu. Slično tome, ograniči primjenu olovki u boji, preferirajući crne, smeđe ili sive nijanse koje sadrže manje pigmenta.

Za nanošenje Couvrance Visokopodnošljive maskare koristi obje strane četkice:

  • Maskaru nanesi na trepavice udubljenim dijelom: kreni od baze trepavica prema vrhovima praveći cik-cak pokrete. Ako ti oči lako suze, nanesi je samo na gornje trepavice.
  • Olakšaj si razdvajanje trepavica zakrivljenom stranom četkice.

Ako imaš tanke trepavice i želiš im dati više volumena, nanesi hipoalergenu maskaru na gornji i donji dio trepavica, a zatim upotrijebi vrh četkice za trepavice.

Još dva savjeta za izbjegavanje rizika od alergije: maskaru nemoj dijeliti ni s kim i čuvaj je najviše šest mjeseci nakon otvaranja.

Navečer nemoj zaboraviti skinuti šminku. Upotrijebi jedno od naših nježnih proizvoda za uklanjanje šminke prikladnih za osjetljive oči. Za umirenje očiju, posebno u slučaju iritacije, nakon skidanja šminke stavi dva obloga natopljena Avène termalnom izvorskom vodom s pomoću termalne izvorske vode u spreju.

Kako se može osigurati da hipoalergena maskara neće razmazati?

Hipoalergena Couvrance Visokopodnošljiva maskara pruža vrhunsku postojanost, provjerenu u vlažnim uvjetima i garanciju bez stvaranja grudica. Reci zbogom neželjenim mrljama ispod očiju! Za sigurnost tijekom cijelog dana!

Svakako nanosi maskaru tako da staviš zrcalo ispod brade ili da lagano podigneš glavu. Ova tehnika sprječava da oči gledaju prema gore i time se sprječava da maskara dospije na obrvu dok se ne osuši. Ako ipak trebaš ukloniti tragove maskare s kapaka, upotrijebite štapić s vatom namočen u tekući puder ili korektor – to je trik vizažista.

Back to top