Sakrij pretragu Pretraga linija proizvoda / potreba
XeraCalm A.D

Linija XeraCalm A.D

Nakon 12 godina biotehnoloških istraživanja stvorena je prva linija njegujućih, višestruko djelotvornih proizvoda koji izravno djeluju na osjećaj svrbeža.

ČESTA PITANJA

PITANJA / ODGOVORI
 • Najčešće, ne. Međutim, ponekad djeca imaju intoleranciju na određenu vrstu hrane što pogoršava njihov ekcem.  Vaš liječnik će u određenim slučajevima izvršiti stoga i testiranje na alergene iz hrane. Nakon ispitivanja, preporuča se posebna dijeta.

 • Da bi se smanjio rizik od atopijskog dermatitisa u obiteljima sa rizikom, preporučuje se dojenje koliko god je moguće dugo. Također se preporučuje odgoditi uvođenje različitih namirnica (uglavnom jaja i ribe) do 6. mjeseca života.

 • Naravno. Kupanje ima mnoge prednosti: čisti, opušta i priprema kožu za emolijense. Ipak, budite oprezni: kupka ne bi smjela biti prevruća, već oko 30-32°C budući da vruća voda dodano isušuje kožu i tako može izazvati svrbež. Proizvodi za čišćenje ili kupke bi trebale biti blage i posebno namijenjene za kožu koja boluje od atopijskog dermatitisa.

 • Oni se često preporučuju djeci s atopičnom kožom. Hidroterapija uključuje tretmane (kupke, tuširanja, pijenje vode) termalnom vodom, po mogućnosti ograničeno izlaganje suncu i redovite liječničke preglede. Na taj način djeca i roditelji se mogu bolje upoznati s atopijskim dermatitisom i njegovim liječenjem.

 • Životinjske dlake (konjske, pseće, mačje) ili ptičje perje mogu izazivati respiratorne alergije. Ako dijete ima ljubimca kojeg voli, a nema nikakvih problema, može ga zadržati. S druge strane, u slučaju npr. učestalog kihanja ili upala oka, životinju bi trebalo udaljiti. Ako još nemate kućnog ljubimca, prije ne goli ga nabavite, trebalo bi razmotriti i rizik od alergija.

AVÈNE I JA

Sve teksture

Njega

PROIZVODI ZA NJEGU KOŽE VISOKIH PERFORMANSI KOJI UMIRUJU SUHU KOŽU SKLONU ATOPIJI    
 
Koža sklona atopiji je koža koja je ekstremno suha i uzrokuje značajan svrbež u odraslih, a još i više u djece. To nije samo pitanje hidracije: potrebno je obnoviti barijernu funkciju kože, kao i osjećaj udobnosti.

Naši proizvodi za njegu kože iz linije XeraCalm A.D, posebno dizajnirani za suhu kožu sklonu atopiji, pružaju sve što vam je potrebno za miran život i umirenu kožu.

 
 
NAŠI PROIZVODI ZA OBNOVU LIPIDA KOJI ZAUSTAVLJAJU ČEŠANJE I UMIRUJU ATOPIČNU KOŽU
XeraCalm A.D balzam za relipidaciju
xeracalm-ad-balzam-za-relipidaciju.jpg
 • Ublažava svrbež*
 • Njeguje vrlo suhu kožu
Trenutačno olakšanje! Kad se koristi svaki dan, balzam za relipidaciju čini čuda. Ovaj emolijens djeluje na suhoću, obnavlja kožnu barijeru i dubinski hrani kožu te pomaže vratiti osjećaj udobnosti.
U XeraCalm A.D balzamu za relipidaciju koncentrirani su iznimni sastojci odabrani zbog svoje učinkovitosti i sigurnosti.
To je zajamčeno najbolje rješenje za ublaženje svrbeža tijekom vremena i za obnovu ravnoteže mikrobioma kože!
 
XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje
xeracalm_ad_relipidirajuce_ulje.jpg

Ovo relipidirajuće ulje za čišćenje čisti kožu i štiti je od suhoće uzrokovane vodom. Osmišljeno je za vrlo suhu kožu sklonu atopijskom ekcemu i svrbežu te se može koristiti kod buktanja ekcema.
XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje prikladno je za cijelu obitelj.


XeraCalm A.D umirujući koncentrat
xeracalm_ad_koncentrat.jpg

Ovo je pravi proizvod za hitne situacije, kada se borite s intenzivnim, lokaliziranim svrbežom. Trenutačno smanjuje intenzitet svrbeža kao i lokaliziranu iznimnu suhoću kože na području lica, tijela i kapaka, na kojima je češanje najčešće. Budući da se jaki, lokalizirani svrbež može pojaviti bilo gdje i bilo kada, svidjet će vam se mali format proizvoda koji možete uvijek nositi sa sobom.
 
JEDINSTVENA KOMBINACIJA DJELATNIH TVARI U SREDIŠTU JE NAŠE LINIJE
imodulia.jpg

Djelatna tvar osmišljena po mjeri atopične kože: I-modulia®
Bilo je potrebno 12 godina istraživanja da bismo razvili prvu jedinstvenu, višestruko djelotvornu postbiotičku djelatnu tvar podrijetlom iz termalne izvorske vode Avène: I-modulia®. 


sterilna_kozmetika_hermeticno_pakiranje.jpg
Formulirana na temelju ove patentirane djelatne tvari, XeraCalm A.D je vrlo inovativna, vrlo učinkovita i vrlo sigurna linija proizvoda primjerena za lice i tijelo dojenčadi, djece i odraslih. Ova jedinstvena djelatna tvar djeluje izravno na faktore uključene u atopijski ekcem, a osobito svrbež*. Ne sadrži konzervanse, a svi 100% sastojaka je korisno i bitno za njegu kože.
 

Da bi se koristili samo oni sastojci koji su korisni za kožu te izbjegla upotreba bilo kakvih konzervansa, u našim laboratorijima osmišljen je proces koji je prvi svoje vrste u cijelom svijetu: Sterile Cosmetics®. Ova ekskluzivna tehnologija omogućuje da proizvod ostane sterilan i zaštićen od vanjske kontaminacije tijekom cijele svoje uporabe. XeraCalm A.D stoga pruža koži sklonoj atopijskom ekcemu poštovanje i visoku sigurnost koja joj je potrebna.
 

KAKO PRAVILNO NANIJETI EMOLIJENS ZA RELIPIDACIJU:
 • Jednom ili dvaput dnevno čistim rukama ili češće ako vas koža svrbi.
 • Nakon svakog tuširanja, za obnovu zaštitnog hidrolipidnog sloja i prevenciju svrbeža. Proizvod je najbolje nanijeti na blago vlažnu kožu.
 • Koristite obje ruke za glatko razmazivanje. Razmažite proizvod po rukama, a zatim nježno potaknite njegovo prodiranje u kožu malim, sporim, kružnim pokretima.
 • Nanesite tanak sloj. Predebeli slojevi mogu uzrokovati nadraženost i osjećaj bockanja.
ČESTA PITANJA

Kako da znam kada koristiti balzam ili kremu za relipidaciju, a kada umirujući koncentrat?
Balzam i krema za relipidaciju mogu se koristiti svaki dan kako bi se ograničili i spriječili suhoća i svrbež* kože. Uz to, umirujući koncentrat može se primjenjivati lokalno za trenutačno ublaženje jakog svrbeža*. To je SOS proizvod koji treba imati pri ruci! Bez obzira koristite li balzam ili kremu, birajte teksturu koja odgovara vašem tipu kože ili godišnjem dobu: balzam ako vam je koža jako suha, a kremu kad je manje suha.

Kako ublažiti ekcem lica?
Kožu možete brzo umiriti i pružiti joj olakšanje s pomoću komprese po kojoj ste raspršili termalnu izvorsku vodu Avène: raspršite vodu po rupčićima i ostavite ih 10 minuta na licu. Ako vas svrbi*, redovito nanosite XeraCalm A.D umirujući koncentrat, uključujući i na kapke, po potrebi. U slučaju nadraženosti, također koristite Cicalfate obnavljajuću zaštitnu kremu jednom ili dvaput dnevno. Za prevenciju, hidrirajte i zaštitite kožu XeraCalm A.D balzamom ili kremom za relipidaciju barem jednom dnevno.

Kako mogu odgoditi buktanje ekcema u svog djeteta?
Jednostavne, ali važne svakodnevne radnje smanjuju suhoću kože i obnavljaju barijernu funkciju kože. Razmak između buktanja ekcema postaje sve veći i veći. Nekoliko savjeta:
prednost ima nježna higijena s pomoću XeraCalm A.D relipidirajućeg ulja za čišćenje i tople vode (između 32° i 34°C) za tuširanje ili kupku u trajanju od najviše 10 minuta. Hidrirajte i zaštitite kožu djeteta balzamom ili kremom za relipidaciju barem jednom dnevno, čak i kada vam koža izgleda dobro.


1Analogna samoprocjena na temelju ljestvice, u koju je bilo uključeno 68 ispitanika s atopijskim dermatitisom i/ili lokaliziranim suhim zonama praćenima svrbežom. Procjena osjećaja svrbeža odmah nakon nanošenja umirujućeg koncentrata.
2Procjena indeksa hidracije jedan sat nakon jednokratne primjene - 20 ispitanika. 3L-PO-SCORAD procjena 49 ispitanika s atopijom s lokaliziranim suhim zonama i svrbežom nakon nanošenja umirujućeg koncentrata četiri puta dnevno tijekom tri dana.

*Zbog suhoće kože
 
Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.