U fokusu

Koža i rak

Koža i rak

Liječenje onkoloških bolesnika posljednjih je godina postiglo veliki napredak, no osim očekivanog djelovanja na stanice raka javlja se i negativna posljedica djelovanja na zdrave stanice organizma.
Koža i rak

ONKOLOŠKA TERAPIJA DANAS

Liječenje onkoloških bolesnika posljednjih je godina postiglo veliki napredak: uz "klasičnu" operaciju, zračenje i kemoterapiju, onkolozi sada imaju izuzetno učinkovite lijekove koji ciljano djeluju na umnožavanje stanica karcinoma, vaskularizaciju tumora i antitumorski imunitet. Nove inovativne terapije presudno utječu na prognozu bolesti i kvalitetu života bolesnika. Međutim, poboljšani učinak sa sobom donosi i određene nepoželjne nuspojave povezane s mehanizmom ovih molekula, u rasponu od laganih neugodnosti do velikih oštećenja koja čak dovode u pitanje nastavak liječenja karcinoma.

Koža i rak

NEŽELJENI UČINCI NA KOŽI

Osim očekivanog djelovanja na stanice raka javlja se i negativna posljedica djelovanja na zdrave stanice organizma. Na prvi pogled obično najvidljivije su one na koži i folikulima dlaka. Koža je često zahvaćena: jaka suhoća, nadraženost, upala, bol i pojava akni među često su uočenim nuspojavama.

Postoje rješenja koja pomažu ublažiti neugodne nuspojave na koži uzrokovane onkološkim lijekovima i, u nekim slučajevima, radioterapijom. Ova rješenja, jednostavna za primjenu, temelje se na dermokozmetici koja udovoljava najstrožim zahtjevima kvalitete. Koristeći se zajedno s preporukama o tome kako najbolje njegovati kožu, postali su bitan dodatak koji onkološkim bolesnicima omogućuje nastavak liječenja uz minimaliziranje nelagode na koži i očuvanje kvalitete života.

dr. Didier Guerrero dermatovenerolog

Koža i rak

Primjena Avène termalne izvorske vode kod onkoloških bolesnika

Iskoristite umirujuće, antiiriracijsko i omekšavajuće djelovanje Avène termalne izvorske vode u spreju, vašeg pouzdanog saveznika za osjetljivu kožu. Sprej držite u hladnjaku kako bi pojačali njegov umirujući učinak i trenutno umanjili osjećaj peckanja i/ili svrbež.

NAŠ SAVJET ZA PRIMJENU
Prije radioterapije, raspršite izravno na kožu, ostavite djelovati 2 do 3 minute, a zatim nježno tapkajući osušite.
 
Kod nadražene kože i iritacija, raspršite izravno na nadražena područja, ostavite djelovati 5 do 10 minuta, a zatim nježno tapkajući osušite prije nanošenja proizvoda za njegu kože.


U težim slučajevima **, na zahvaćena područja nanesite obloge namočene Avène termalnom izvorskom vodom, ostavite djelovati 10 do 15 minuta.

Kod iritacija sluznice usne šupljine, raspršite Avène termalnu izvorsku vodu na zahvaćeno područje onoliko često koliko je potrebno.
 
Tijekom terapije, koža onkoloških bolesnika je posebno osjetljiva, zato je dobro obratiti pažnju prilikom izbora proizvoda za higijenu i njegu te koristiti nježne i osjetljivoj koži prilagođene proizvode kako bi se izbjeglo pogoršanje stanja kože.
 
Smanjenje osjetljivosti kože primjenom Avène termalne izvorske vode*:
-30% 5 minuta nakon nanošenja.
-64% tijekom 1. tjedna, uz svakodnevnu primjenu.

* Dermatološka studija provedena na 6.368 ispitanika s osjetljivom kožom. Jednostavna, nepatološka osjetljiva koža s upalnom dermatozom ili nakon površinskog dermatološkog postupka. Evaluacija tijekom 7 dana, uz primjenu dva puta dnevno. Primjena spreja samostalno ili u kombinaciji s  lijekova i / ili drugim kozmetičkim proizvodima. 
** Suhoća ili iritacije kao nuspojava radioterapije, crvenilo i osip na koži, svrbež uzrokovan suhoćom kože.

Njega kože kod onkoloških bolesnika

Budimo im podrška!

Saznajte više o njezi kože!

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.