Françoise, nakon onkološkog liječenja na tretmanima u Avène hidroterapijskom centru
Koža svake osobe ima svoju priču

Koža svake osobe ima svoju priču

Françoise, nakon onkološkog liječenja na tretmanima u Avène hidroterapijskom centru

Bilo kao oboljeli ili kao pratilac, iskoristili su dobrobiti Avène termalne izvorske vode i savjete stručnih timova u Avène hidroterapijskom centru Otkrij Françoiseinu priču. Tretmani termalnom izvorskom vodom za nju su bili trenuci predaha.

Kako ste otkrili Avène hidroterapijski centar? 

Sve je počelo okruglim stolom o tretmanima termanlom vodom koje je organizirala La Maison Rose u Bordeauxu, kuća posvećena ženama oboljelima od raka, tijekom i nakon liječenje Kada sam čula svjedočanstva o tretmanima koji su bili fizički i psihički iscjeljujući, rekla sam sebi da će mi to trebati po završetku mog liječenja. Opis Avène krajolika i pijemontske strane dodatno me uvjerio da trebam doći. A za nekoga tko voli šetati, nisam se razočarala.

Kako vam se čine tretmani termalnom izvorskom vodom u Avène hidroterapijskom centru?

Kao trenutci predaha. Došla sam ne znajući kako će kod mene funkcionirati tretmani termalnom vodom nakon onkološke terapije, jer nemam većih problema s kožom. Nakon kemoterapije i operacije dojke posebno me muči osjetljivo vlasište te osjećaj težine u ruci i trnci u ruci na operiranoj strani. Otkrila sam potpuno personalizirane tretmane termalnom vodom koje mi je propisao liječnik. Tuševi termalne vode masirali su zahvaćena područja, kupke su me opustile i učinile da se osjećam dobro. Također sam išla na masaže i trening u teretani s fizioterapeutom. A što se tiče osjetljivosti mog vlasišta, kupila sam i poseban proizvod za njegu koji ću ponijeti kući. Nakon tjedan dana, uistinu sam i osjetila i vidjela poboljšanje.

AV_post-cancer-treatment-patient_lifestyle 1638x722

A kako se osjećate, danas, tri tjedna nakon tretmana?

Mogu se potpuno isključiti. Mogu komunicirati s drugim ljudima koji su tu također na tretmanima nakon onkološke terapije. To mi je jako važno. Vlasište mi je manje suho i ruka mi je puno manje trne, laganija je. Nadam se da će se ovi učinci nastaviti i kod kuće, jer znam i čujem od drugih da učinci tretmana mogu trajati. Ali vraćam se sljedeće godine ponovno, to je sigurno. Već sam kontaktirala vlasnika jedne vikendice za rezervaciju smještaja.

AV_post-cancer-treatment-patient_care 473x473
AV_instit-village-drone-view-hd 472x472

 

Jedno omiljeno mjesto: pješačka staza koja vodi od hidroterapijskog centra do sela Avène

Jedno rješenje za kožu: fizioterapeutska masaža

Jedno otkriće: restoran Auberge de Madale 35 km od sela Avène (ILI mnogi mali lokalni i organski proizvođači u regiji)

 

Još malo informacija

Zašto tretmani termalnom vodom mogu biti korisni nakon onkološkog liječenja?

Osim samog kirurškog zahvata, pa čak i rekonstrukcije dojke, koja može ostaviti ružne ili bolne ožiljke, onkološka terapija(radioterapija, konvencionalna kemoterapija i/ili nove ciljane terapije) mogu imati nuspojave na koži: suhu kožu, ranice, radiodermatitis itd. Tretmani termalnom vodom tada mogu biti korisni za vraćanje udobnosti i zdravlja koži.

Back to top