Avène termalna izvorska voda

Linija Avène termalna izvorska voda

Prirodno umirujuće i omekšavajuće djelovanje Avène termalne izvorske vode
potrebno je svim tipovima osjetljive kože.

ČESTA PITANJA

PITANJA / ODGOVORI
 • Avène termalna izvorska voda je prirodna mineralizirana voda s ljekovitim svojstvima koja je čine pogodnom za terapijske svrhe što je prepoznala i Francuska nacionalna medicinska akademija.

 • Avène termalna izvorska voda:
  • potiče iz velike dubine,
  • ima specifična fizička i kemijska svojstva,
  • ima farmakološki učinak.

 • Specifična klasifikacija postoji i temelji se na udjelu mineralnih tvari:
  • voda s vrlo niskim udjelom mineralnih tvari: manje od 50 mg/l,
  • voda s niskim udjelom mineralnih tvari: od 50 do 500 mg/l,
  • voda s prosječnim udjelom mineralnih tvari: od 500 do 1500 mg/l,
  • voda vrlo bogata mineralnim solima: više od1500 mg/l.
  Voda može biti gazirana i negazirana.

 • Avène termalna izvorska voda klasificirana je kao voda s niskim udjelom mineralnih tvari (nisko-mineralizirana voda), s kalcij bikarbonatom i magnezijem. Glavne su joj karakteristike:
  • visoka razina silikata,
  • niska razina natrija,
  • omjer kalcija i magnezija: 2:1 (u mg/l minerala),
  • mnoštvo elemenata u tragovima.

 • Avène termalna izvorska voda je:
  • prirodna voda bez dodanih sastojaka,
  • voda koja je bakteriološki čista,
  • voda koja se crpi izravno iz izvora i pakira u sterilnom okruženju,
  • voda koja je osobito mekana i prilagođena i najosjetljivijoj koži.

 • Svakodnevna njega kože:
  • nakon skidanja šminke,
  • nakon brijanja, depilacija i epilacija,
  • nakon sportskih aktivnosti,
  • za vrijeme putovanja,
  • u slučaju pelenskog osipa za umirivanje osjetljive kože djeteta.

  Dermatološka njega kože:
  • za umirivanje kože nakon dermatoloških tretmana (kemijskih pilinga, lasera, IPL, filera, botulinum toksina...),
  • nakon kirurških zahvata (npr. odstranjenje bradavica, madeža..),
  • umiruje crvenilo kože i smanjuje osječaj zategnutosi i peckanja,
  • umiruje nadraženu kožu (nakon iritacija, opeklina),
  • potpomaže zacijeljivanje kože.

 • Avène termalna izvorska voda ima umirujuće, omekšavajuće i antiiritacijsko djelovanje na kožu. Njezina djelotvornost dokazana i kliničkim studijama. Rezultati studija objavljeni su u međunarodnim znanstvenim publikacijama. Blagotvorna je za sve tipove osjetljive kože te prijeko potrebna nadraženoj koži.

 • Nakon više od 12 godina rada, istraživački timovi Pierre Fabre laboratorija spoznali su kako Avène termalna izvorska voda ne sadrži u svom sastavu jedino i samo minerale. Detaljno analizirajući sastav u svjetlu novih, iznimno preciznih istraživačkih tehnika, znanstvenici Pierre Fabre laboratorija otkrili su postojanje farmakološki aktivnih molekula u sastavu Avène termalne izvorske vode. Njihovo podrijetlo je jedinstvena i specifična mikroflora, dosad nikad opisana, a koja preživljava samo u vrlo dubokim, čistim i kristalno bistrim vodama izvora Avène. Ova mikroflora, nazvana Aquaphilus dolomiae, stvara farmakološki aktivne tvari koje dijelom objašnjavaju svojstva Avène termalne izvorske vode. Iz nje su, u svjetski priznatom Imunološkom zavodu Pierre Fabre, do sada razvijena 3 jedinstvena biotehnološka djelatna sastojka.

 • Avène termalna izvorska voda poznata je po svom umirujućem i antiiritacijskom djelovanju na kožu, djelomično objašnjenom jedinstvenim biološkim potpisom: Aquaphilus dolomiae. Ova mikroflora, jednom izolirana, a zatim pojačana biotehnologijom, izvor je prvog antiiritacijskog postbiotičkog djelatnog sastojka: I-modulia®. I-modulia® umiruje svrbež, smiruje atopijski dermatitis i ima mjerljive učinke na ekcem. Njezina učinkovitost je dokazana in vitro farmakološkim ispitivanjima na neurotransmiterima za osjet svrbeža i samoobrani kože, što ga čini iznimnim patentiranim djelatnim sastojkom. I-modulia®  je djelatni sastojak XeraCalm A.D linije proizvoda.

  Ljekovita svojstva Avène termalne izvorske vode znanstveno su dokazana kroz klinička istraživanja. Istraživajući njezin učinak na oporavak i obnovu kože, znanstvenici su iz mikrobiote Avène termalne izvorske vode izolirali drugi postbiotički djelatni sastojak: [C + -Restore]™. [C + -Restore]™ je jedinstveni postbiotički djelatni sastojak koji potiče opravak i obnovu kože i osnovni je djelatni sastojak Cicalfate + linije za obnovu iritirane, nadražene, oštećene kože i zacjeljivanje kože. [C + -Restore]™ ubrzava proces obnove epidermisa što rezultira zacjeljivanjem površinskih oštećenja kože. Cicalfate + proizvodi svoju učinkovitost zahvaljuju  kombinaciji [C + -Restore]™ djelatnog sastojka s antibakterijskim kompleksom bakar-cink i Avène termalnom izvorskom vodom, što pomaže u oporavku nadražene osjetljive kože u 48 sati.

  Dermatološki laboratoriji Avène razvili su nedavno i treći postbiotik iz mikrobiote Avène termalne izvorske vode: D-Sensinose™. D-Sensinose™ je također jedinstveni postbiotički djelatnik sastojak koji kontrolira i smanjuje hiperreaktivnost kože, djelujući na osjetilne neurone, i modulirajući prijenos osjetilne poruke. Svoju snagu u njezi preosjetljive kože izražava kao osnovni djelatni sastojak Tolerance CONTROL linije. D-Sensinose™ trenutno smiruje preosjetljivu kožu i trajno kontrolira njezinu reaktivnost. Koža se smiruje za 30 sekundi, a zaštitna barijera obnavlja se za 48 sati.

   

AVÈNE I JA

Njega

Eau Thermale Avène: termalna izvorska voda.

Što je zapravo termalna izvorska voda ?
Voda koja izlazi iz vaše slavine kod kuće čista je, bez okusa i pitke kvalitete. Unatoč svemu, to nije termalna izvorska voda. Ali koja je razlika? Termalna voda je prešla dug put dok se nije pojavila na površini zemlje. Ona teče kroz duboke slojeve stijena i ne samo da se tako na neprimjetan način čisti, već i ispire vrijedne minerale i elemente u tragovima iz stijene. Ovi sastojci i posebna čistoća razlikuju vodu iz slavine od termalne izvorske mineralizirane vode.


Zašto je Avène termalna izvorska voda posebna ?
U srcu zemlje planina i izvora, na rubu gorja
Cévennes u francuskom Središnjem masivu, nalazi se selo Avène na 350 metara (1148 stopa) nadmorske visine. Ovdje iz mineralnog izvora Sainte Odile izvire Avène termalna izvorska voda koja nakon 50 godina putovanja kroz podzemlje izvire bistra i bakteriološki čista te putem sustava cijevi direktno spojenih s izvorom dalje "putuje" u punionicu, gdje se u sterilnim uvjetima puni u sprejeve. Sa svojim umirujućim, antiiritacijskim i omekšavajućim svojstvima, Avène termalna izvorska voda je prirodni djelatni sastojak koji se nalazi u srcu svih naših proizvoda.  Njezino jedinstveno djelovanje čini je idealnom za njegu osjetljive kože lica, a potvrđeno je u više od 150 kliničkih istraživanja.

avene-termalna-izvorska-voda-dar-prirode.jpg
Eau Thermale Avène, dar prirode


Kako i kada se koristi Avène termalna izvorska voda ?  
Avène termalna izvorska voda ima gotovo beskonačane mogućnosti korištenja za svakodnevnu njegu. Kad god želite osvježiti kožu i svoja osjetila ili umiriti nadražena područja kože, sprej Avène termalne izvorske vode vaš je idealan pratitelj:
 
1. Crvenilo lica se umiruje i ublažava.
2. Umiruje svrbež uzrokovan suhoćom kože.
3. Kod opeklina hladi i umiruje, u idealnim uvjetima za obnovu.
4. Kod uboda insekata hladi, umiruje i ublažava otok.
5. Umiruje nakon brijanja - i za muškarce i za žene.
6. Za ispiranje manjih rana i ogrebotina.
7. Umiruje oči nadražene alergijom.
8. Osigurava trenutačno osvježenje ljeti, na plaži ili u uredu - val svježine postaje još učinkovitiji kada se sprej termalne izvorske vode čuva u hladnjaku.
9. Osvježava tijekom sportskih aktivnosti i nakon sporta.
10. Sprječava isušivanje kože u klimatiziranim okruženjima, poput ureda ili aviona.
11. Umiruje kožu nakon svakodnevnog čišćenja i idealna je priprema za nanošenje proizvoda za njegu.
12. Fina maglica sprej s Avène termalnom izvorskom vodom čini šminku prirodnijom i besprijekornom.


Načelo: Od zdravlja do ljepote  
Eau Thermale Avène osnovao je 1990. francuski ljekarnik Pierre Fabre (1926. - 2013.). Njegova vizija: stvoriti dermokozmetički brend za osobe s osjetljivom kožom. Njegovo načelo: Od zdravlja do ljepote. Danas je Pierre Fabre grupacija, čiji je sastavni dio i Eau Thermale Avène, druga najveća neovisna farmaceutska tvrtka u Francuskoj, koja zapošljava oko 13.500 ljudi u preko 130 zemalja.

pierre_fabre.jpg
Pierre Fabre

Avène termalna izvorska voda u spreju je broj 1 u Europi*


22-logo_n1_dumarche-enpharma_gb-eta.png
*Based on internal analysis by PIERRE FABRE Group using sales volume and value data from the following source: IQVIA CH Customized Insights - thermal water market (class 82A7) in pharmacy in Europe * (in Germany, Austria, Spain, France, Greece, Italy, Poland, Portugal, Slovakia, Switzerland, Czech Republic, Bulgaria) - for Year 2022 reflecting estimates of real-world activity. Copyright IQVIA. All rights reserved.


 
Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.