Sadržaj

Spriječite i ublažite kožni osip

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Kako prepoznati iritiranu kožu

20 % populacije rođeno je s osjetljivom kožom, no svi smo izloženi povremenom kožnom osipu. Svakodnevni udarci, trljanje, primjena proizvoda koje koža ne podnosi, klima, infekcije... Ovi vanjski utjecaji mijenjaju kožnu barijeru i uzrokuju upalu kože. Vidljiva je: crvenilo, suhoća, pucanje... I možeš je i osjetiti: peckanje, zatezanje, bol i ponekad svrbež... Ali ne mora biti tako. Pomozi svojoj koži da se sama umiri uz pravilnu njegu!

Neki kožni osipi su privremeni i brzo ćete ih zaboraviti. Drugi se znaju vraćati. Kad pomisliš da je kožatvoj prvi kontakt s vanjskim svijetom, lako je zamisliti utjecaj koji kronični osipi mogu imati na tvoj život. Tu je naravno fizička nelagoda, ali i emocionalna, psihološka i društvena nelagoda... Zbog toga je važno nešto poduzeti!

IRITACIJA: VODIČ

Nije lako dati općenite savjete kada su u pitanju kožni osipi. Osipi imaju različite uzroke i mogu se nalaziti na različitim dijelovima tijela: licu, kapcima, kutovima usana, šakama, bedrima, rukama... Čak i u najintimnijim područjima, kao što je slučaj s vaginalnim osipom.  Liječenje ovisi o kožnom osipu, ali postoje neke osnove kojih se možete pridržavati kako biste umirili kožu. Možemo početi?

Kako umiriti iritiranu kožu

  • Neka tvoja koža odmori: prestani upotrebljavati sve sumnjive proizvode.
  • Očisti iritirano područje mlakom vodom i proizvodom s pH vrijednošću koja odgovara pH vrijednosti kože.
  • Primijeni odgovarajuću njegu na iritirano područje kako bi se tvoja koža oporavila.
  • Imaš li sumnje ili nedoumice? Posavjetuj se sa liječnikom ili ljekarnikom.
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_conseils_traitement_1x1 473x473

Sve što trebaš znati o osipu na licu

Crvenilo, mrlje, pucanje kože... Ako postoji jedan dio tijela na kojem ne bismo htjeli imati osip, onda je to lice, jer ono je prvo što vidimo u ogledalu. Kako spriječiti i ublažiti osip na licu Ujutro i navečer slijedi nježni ritual za osjetljivu kožu.

• Očisti kožu blagim sredstvom za čišćenje bez sapuna s pH vrijednošću koja odgovara pH vrijednosti kože.
• Poprskaj iritiranu kožu termalnom izvorskom vodom u spreju da je umiriš i omekšaš. Naš sprej je posebno popularan za ublažavanje opeklina od britvice i sunčanih opeklina!

• Nanesi neutralnu hidrirajuću kremu protiv iritacije.
• Ograniči upotrebu šminke dok se kožni osip ne smiri.

PRIJATELJSKI I STRUČNI SAVJETI

Najvažnije od svega, ne češi se!
 

Kada je koža nadražena, ponekad peče ili svrbi i teško je ne prepustiti se želji za češanjem. Međutim, važno je oduprijeti se porivu. Češanje može dovesti do stvaranja sitnih plakova koji su otvorena vrata za bakterije i druge nepoželjne tvari koje odgađaju oporavak tvoje kože. Najbolje je pronaći svoj mir, redovito hidrirati kožu i primijeniti njegu koja potiče obnovu kože.

Kako još možeš umiriti kožu? Uspostavi ventilaciju u prostoru (pomoću ventilatora ili komada kartona, itd.) i/ili stavite oblog od leda.

Dobre navike za dobro zacjeljivanje

Dobre navike za dobro zacjeljivanje

Bilo da se radi o padu s bicikla, opeklinama od roštilja ili posjekotini tijekom rada u vrtu, bez obzira na godine, teško je izbjeći svakodnevne nezgode! Imamo sve što trebaš znati da obnoviš svoju kožu i izbjegneš ružne ožiljke.

Svi naši savjeti za dobro zacjeljivanje ožiljaka
Back to top