Sadržaj

Kako izbjeći ožiljke od akni

av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Što uzrokuje ožiljke od akni?

Akne su skup kožnih lezija. Kada je koža napadnuta, ona reagira. Koža se koristi upalnim mehanizmom za obranu od mikroba i proces oporavka za obnovu oštećenog tkiva. 

Nažalost, u nekim slučajevima, nakon što nepravilnost nestane, upala ostaje u obliku traga. U drugim slučajevima, koža se ne može u potpunosti obnoviti i iza sebe ostavlja ožiljak. Dakle, akne je bolje spriječiti, nego liječiti.

Znamo da su akne osjetljiv problem i to za sve uzraste. Zbog toga je važno uhvatiti se u koštac s problemom što je prije moguće, s obzirom na rizik od pogoršanja nepravilnosti i dugotrajnih ožiljaka. Ništa nije bolje od savjeta stručnjaka koji otkriva rješenja za tvoju kožu!

Zašto je važno pravilno liječiti akne 

Koji je najbolji način da ne ostanu ožiljci? Izbjegavaj uzrok. Svi se možemo složiti da je to logično, ali ne treba se uzeti zdravo za gotovo. 

Kada su akne u pitanju, prioritet je liječiti same akne odgovarajućom njegom. Što je oblik akni teži i što kasnije počnemo s liječenjem, to je veći rizik od ožiljaka. Svaka vrsta akni ima posebno liječenje.   Nemoj se ustručavati razgovarati s dermatologom ili potražiti savjet od svog ljekarnika.

Koja je rutina njege kože najbolja za akne?

Minimalizam je trenutačno u modi... A to uključuje i način na koji postupaš prema svojoj koži. Nemoj upotrebljavati mnogo različitih proizvoda. Jednostavnost i učinkovitost idu ruku pod ruku: upotrebljavaj nježno sredstvo za čišćenje, nekomedogene kreme i proizvode za njegu namijenjene koži sklonoj aknama.

av_votre-peau_cicatrisation_routine_1x1 473x473

4 pravila

kako bi se izbjegli ožiljci od akni

1 - Ne diraj prištiće. Odupri se porivu istiskivanja prištića... To je najgore što možeš učiniti! Kada istiskuješ prištiće, povećavaš rizik od ružnih trajnih ožiljaka.
2 - Hidrirajte kožu prilagođenom hidrirajućom kremom. Ovaj korak potiče zacjeljivanje.

3 - Nemoj prerano grebanjem skidati vrh prištića. To može povećati upalu oko prištića što je djelomično odgovorno za ožiljke.
4 - Zaštiti svoju kožu od sunca proizvodom za zaštitu od sunca s vrlo visokom faktorom. Pretjerano izlaganje suncu može uzrokovati hiperpigmentaciju kože i uzrokovati vidljive ožiljke.

 

PRIJATELJSKI I STRUČNI SAVJETI
 

Upomoć! Istisnula sam prištić!
 

Podlegla si iskušenju da diraš, bušiš i istiskuješ prištiće. Sada ćeš morati biti dvostruko nježnija prema svojoj koži i pomoći joj da se sama obnovi.

Otvoreni prištić je poput ogrebotine na tvom licu, važno je izbjeći svaki rizik od infekcije.

Nakon pravilnog čišćenja područja blagim proizvodom, dva puta dnevno nanesi kremu koja pospješuje oporavak i ograničava rizik od ožiljaka. 

A sljedeći put, budi strpljiva! Bolje je imati prištić koji traje nekoliko dana, nego ožiljak za cijeli život, zar ne?

Back to top