O tipovima kože

Zaštita kože od sunca

Zaštita kože od sunca

Sunce je izvor života nužan za razvoj biljaka, životinja i ljudi, ali njegovo zračenje može biti i štetno, osobito za kožu. Zbog toga je od izuzetne važnosti koristiti sredstva za zaštitu od sunca.

Bez obzira kojem tipu pripada, koža u nekim slučajevima može biti izrazito osjetljiva i snažno reagirati na podražaje... Ako je Vaša koža osjetljiva kroz nekoliko slijedećih redaka pronađite svoju "osjetljivost"!

Savjeti stručnjaka Eau thermale Avène

Eau Thermale Avène - savjeti stručnjaka

Sigurni pod suncem!

SUNCE: PRIJATELJ ILI NEPRIJATELJ?

Sunce je nama najbliža zvijezda. Ono je izvor života nužan za razvoj biljaka, životinja i ljudi, ali njegovo zračenje može biti i štetno, osobito za kožu. Zbog toga je od izuzetne važnosti koristiti sredstva za zaštitu od sunca.

UVA i UVB zrake
  • UVA zrake prodiru duboko u kožu i uzrokuju oštećenje njezinih elastičnih vlakana. Odgovorne su za svjetlošću izazvano starenje kože, tj. prerano starenje kože. Sudjeluju i u procesu nastanka nekih vrsta zloćudnih promjena na koži.
  • UVB zrake kratkoročno su odgovorne za opekline, a dugoročno za prerano starenje kože i nastanak nekih vrsta raka kože. Djelovanjem na slabljenje imunološkog sustava potiču izbijanje herpesa.

Odgovor kože
Koža reagira na sunce na više načina. Posljedice mogu biti kratkoročne i dugoročne. Pretjerano izlaganje suncu i nedostatna fotozaštita može izazvati različita oboljenja.

Kratkoročne posljedice:

- Tamnjenje je prirodna obrambena reakcija kože koja stvara melanin (smeđi pigment) kako bi se zaštitila od ultraljubičastih zraka koje emitira sunce. Pretjerana preplanulost svjedoči prvenstveno o tome da je koža bila pretjerano izlagana UV zračenju. 
- Opekline od sunca nastaju kao posljedica pretjeranog izlaganja UVB zrakama. Opekline od sunca prvog stupnja sastoje se samo od crvenila, jasno ograničenog na područja koja su bila izložena. Kod opekline drugog stupnja, dolazi do stvaranja mjehurića. Mučnina, glavobolja, groznica i dehidriranost znaju upotpuniti sliku.

Dugoročne posljedice:

- Fotodermatoze: Često takve promjene zovemo alergije na sunce. Karakterističan je osip koji zahvaća podlaktice i dekolte i izaziva vrlo neugodan svrbež.
- Sunčane pjege: Radi se o smeđim mrljama, koje se pojavljuju na suncu izloženim područjima (lice i ruke).
- Prerano starenje kože: Uočava se na licu, vratu, potiljku, kao i na stražnjem dijelu ruku i podlakticama.
- Rizik od nastanka zloćudnih promjena na koži: Dokazano je da ako se štitimo od UV zraka od djetinjstva i tijekom cijelog života, opasnost od zloćudnih promjena na koži svodi se na najmanju moguću mjeru.


Redovito pratite izgled i pojavnost madeža na svom tijelu i svaku promjenu prijavite svom liječniku.
 

Česta pitanja

Video

Naša preporuka

Više o koži

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.