SASTOJAK

ULJE MLIJEČNOG ČIČKA

Njegove brojne dobrobiti za suhu kožu
Dobiveno iz biljke s mnogim vrlinama i odabrano zbog svoje hidrirajuće moći, učinili smo ulje mliječnog čička vodećim djelatnim sastojkom naših XERACALM NUTRITION proizvoda za suhu kožu.
Prije svega, ono intenzivno i dubinski hrani kožu. Također obnavlja i jača kožnu barijeru, čineći kožu otpornijom na vanjske utjecaje. Naposljetku, ulje mliječnog čička potiče sintezu ceramida (lipida prisutnih u koži) i tako pomaže u smanjenju suhoće kože. Izvanredno trostruko djelovanje koje ga čini odličnim saveznikom za suhu kožu, tijekom cijelog života.
Podrijetlo
Prirodno
Izvor
Francuska
Patent
Patentirani djelatni sastojak*

OPIS SASTOJKA

Ulje mliječnog čička u Avène termalnoj izvorskoj vodi

av_cleanance_page-gamme_2 472x472

Hranjivo i protiv isušivanja

Zahvaljujući bogatstvu esencijalnih masnih kiselina, a posebno omega 6, ulje mliječnog čička regenerira hidrolipidni film kože.
av_xeracalm-nutrition_moisturizing_lotion_5_3282770155181_hd_4x5 472x472

Učinak zaštitne barijere

Osim svojih prednosti za intenzivnu i dugotrajnu njegu, ulje mliječnog čička potiče sintezu ceramida 1 (EOS), lipida prirodno prisutnih u koži koji su važni u zaštiti učinka barijere i održavanju hidracije.
av_cleanance comedomed_chardon-marie_3282770202854 472x472

100% patentirano ulje na biljnoj bazi

Ekstrahiran jednostrukim hladnim prešanjem kako bi se što više očuvala svojstva biljke.
av_xeracalm-nutrition_champs-chardon-marie 472x472

Nizak utjecaj na okoliš

U pristupu kružnog i lokalnog gospodarstva, mliječni čičak se uzgaja u Francuskoj. Djelatni sastojak koji se koristi u XERACALM NUTRITION liniji proizvodi se po načelu ponovnog korištenja kako bi se ograničilo korištenje poljoprivrednog zemljišta. Osim toga, za uzgoj mliječnog čička potrebno je malo vode, samo jedno navodnjavanje na plantaži, a preša se nalazi u blizini usjeva.

SAZNAJ VIŠE

Što je obnovljeno sredstvo?

 

Načelo ponovnog korištenja

Načelo ponovnog korištenja, snažnog djelovanja u kružnom gospodarstvu, jest oporaviti nusproizvode ili neiskorištene materijale koji nastaju tijekom procesa proizvodnje kako bi se pretvorili u proizvode vrhunske kvalitete. Cilj ovog pristupa je smanjiti otpad povezan s proizvodnjom proizvoda.

Slučaj mliječnog čička

U Avène termalnoj izvorskoj vodi koristimo ahenije (osušene plodove biljke) za ekstrakciju ComedoclastinaTM (djelatnog sastojka Cleanance Comedomed Koncentrata koji se bori protiv viška sebuma i nepravilnosti). Uz pomoćni proizvod ove ekstrakcije dobivamo rafinirano ulje mliječnog čička koje se koristi u XERACALM NUTRITION liniji. Načelo ponovnog korištenja nam omogućuje dobivanje dva visokokvalitetna djelatna sastojka iz iste biljne sirovine uz ograničavanje proizvodnje otpada što je više moguće.

av_xeracalm-nutrition_moisturizing_lotion_9_3282770155181_hd_4x5 472x472

Ulje mliječnog čička + niacinamid = XERACALM NUTRITION

Tražeći najbolje sastojke za suhu kožu, naši su timovi razvili ovu ekskluzivnu kombinaciju za njegu i jačanje obrambenih mehanizama kože! Kombinirali su niacinamid, odabran zbog njegovih karakteristika i brzog djelovanja, s uljem mliječnog čička zbog njegovog trostrukog dugoročnog djelovanja. Oni su 2 glavna djelatna sastojka ove hranjive linije.

Otkrij XERACALM NUTRITION
 

PAR RIJEČI NAŠEG STRUČNJAKA

Ideja je bila stvoriti hranjivi ekskluzivni duo. Niacinamid osigurava brzo i sveobuhvatno djelovanje na jačanje funkcije barijere i poticanje sinteze ceramida 1. Ulje mliječnog čička kombinira dugotrajno djelovanje protiv isušivanja, zaštitu funkcije barijere i poticanje prirodnog metabolizma lipida u koži.

XULY LABARREREVoditelj istraživanja djelatnih sastojaka, Centar za istraživanje i razvoj Pierre Fabre

JEZIK KOŽE

Otkrij značenje stručnih pojmova

Ovo je glavna klasa lipida koji su prirodno prisutni u našoj koži. Njihova je uloga povezati stanice kože kako bi zaštitili sve slojeve kože. Ceramidi pomažu koži da se bolje odupre vanjskim utjecajima i održava njezinu hidraciju. S godinama naše tijelo počinje proizvoditi sve manje i manje ceramida i tada se počinju pojavljivati sitne bore ili osjećaj zatezanja i nelagode.

Ove dvije masne kiseline pridonose gipkosti i elastičnosti kože. Poznate su po svojim hranjivim, obnavljajućim i zaštitnim svojstvima. Prisutni u našoj prehrani, nalaze se i u ulju mliječnog čička.

Štit sastavljen od emulzije vode i masti koji prekriva površinu kože i tako čini lipidnu barijeru. Ova barijera štiti od bakterija i vanjskih agresija te pridonosi gipkosti kože.
 

OTKRIJ NAŠE SASTOJKE

Sastojci u našim proizvodima pažljivo su odabrani zbog njihove učinkovitosti.

Niacinamid

av_ingredient_niacinamide_1x1

Poznat i kao vitamin B3, djeluje na temeljni uzrok starenja kože i produljuje život stanica*.  Smanjuje bore i hiperpigmentacije te poboljšava elastičnost kože.

Avène termalna izvorska voda

AV_EAU-THERMALE_Representation-Eau_png 500x500

Zahvaljujući svom jedinstvenom mineralnom i biološkom potpisu, ima umirujuće i obnavljajuće djelovanje na kožu.

Vidi više

*Patent u postupku

Back to top