O tipovima kože

Netolerantna i alergijama sklona koža

Netolerancija i alergija

Kod netolerantne i alergijama sklone kože od osobite je važnosti uporaba nježnih i dobro podnošljivih proizvoda za higijenu i njegu.

Bez obzira kojem tipu pripada, koža u nekim slučajevima može biti izrazito osjetljiva i snažno reagirati na podražaje... Ako je Vaša koža osjetljiva kroz nekoliko slijedećih redaka pronađite svoju "osjetljivost"!

Savjeti stručnjaka Eau Thermale Avène

Netolerantna i alergijama sklona koža

Osjetljivost? Netolerancija? Ili alergija?

OSJETLJIVA KOŽA

Nježna koža, svijetle puti, suha, lagano pocrveni. Koža zateže, pecka, javlja se osjećaj vrućine. Sunce ne pogoduje osjetljivoj koži, ona na suncu brzo pocrveni. Hladnoća i vjetar također ne pogoduju osjetljivoj koži. Neki kozmetički proizvodi u svom sastavu sadrže agresivne sastojke koji dodatno pojačavaju osjetljivost kože, npr. proizvodi za čišćenje sa surfanktantima koji djeluju iritirajuće na osjetljivu kožu. Nakon uporabe takvih kozmetičkih proizvoda koža ne osjeća olakšanje, naprotiv dodatno je traumatizirana.

NETOLERANTNA (REAKTIVNA) KOŽA

Ponekad Vaša koža burno reagira proizvode za higijenu i njegu, ništa ne podnosi i postaje netolerantna. Kako bi izbjegli ovu reakciju morate koristiti proizvode koji sadrže najmanji moguć broj sastojaka, tj. svega nekoliko.
ALERGIJAMA SKLONA KOŽA (HIPERREAKTIVNA, PREOSJETLJIVA)

Alergija je imunološki odgovor organizma na alergen. Alergiju na koži možemo prepoznati po očitim kliničkim simptomima: pojava ekcema (upalne promjene na koži koje svrbe) popraćene crvenilom, ljuštenjem kože i mjehurićima (urtike).U slučaju alergijske reakcije na koži obratite se svom liječniku koji će otkriti uzrok nastale alergije.
 

Česta pitanja

Video

Naša preporuka

Više o koži

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.