O tipovima kože

Dehidrirana koža

Dehidrirana koža

Koža može biti sklona upali, može biti masna i sjajiti se, biti jako suha ili sklona crvenilu. Koji god tip kože da imate, od ključne je važnosti da odaberete prikladan proizvod za Vaš tip kože, u suprotnom će loša situacija postati još gora.

Bez obzira kojem tipu pripada, koža u nekim slučajevima može biti izrazito osjetljiva i snažno reagirati na podražaje... Ako je Vaša koža osjetljiva kroz nekoliko slijedećih redaka pronađite svoju "osjetljivost"!

Savjeti stručnjaka Eau thermale Avène

Dehidrirana koža

Suhoća ili dehidracija ?

Niste promijenili svoje navike, ali Vaša se koža doima manje podatnom i kao da nije Vaša?

Osjetljivija je, čini se grubljom, gotovo spremnom na pucanje? Nedostaje joj vode!
To zapravo nije u potpunosti iznenađujuće, jer je ovo vjerojatno najčešći i najrašireniji problem od svih. Svi mogu biti njime pogođeni, bilo da ste muškarac ili žena, stari 30 ili 60 godina, s porculanskom ili mediteranskom puti.
Iako je to jako čest problem, hidratacija lica je univerzalan savjet za ljepotu!
Onaj koji daje baršunasto glatku, podatnu kožu, sjajnu put i zdrav izgled kože.
Kakva sreća! Dok god znate što je najvažnije.

1 – U PITANJU NIJE SAMO VODA

Dehidracija nije samo pitanje vode! Mehanizam uključen u taj proces puno je suptilniji, te zapravo potječe od slabljenja zaštitnog sloja kože. Ovaj hidrolipidni (mješavina vode i masnoće) film djeluje kao neka vrsta mreže na površini kože i sprječava vodu da jednostavno ispari u dodiru sa zrakom. Kada ova struktura izgubi svoju organiziranost, slojevi ispod nje, koji obično održavaju stanice tijesno posloženima jednu uz drugu, također postaju manje učinkoviti... Jednom kada nastane pukotina, voda pohranjena u koži sklona je isparavanju. Rezultat: zatezanje, put bez sjaja i čak fine “linije” koje postaju vidljive u području oko oka, gdje je koža tanja.
Rješenje? Dvostruko je: nadoknadite manjak vode i obnovite ovu zaštitnu barijeru.

                                   
2 – ČUVAJTE SE KLIME, GRIJANJA, VJETRA

Voda je osnovni sastojak kože. Istovremeno, ove količina vode u koži nije stabilna i stalna te (jako) variraju pod utjecajem okoliša i životnog stila (hrana, kozmetika, često tuširanje, itd.). Sadržaj vlage u zraku ima važnu ulogu sam po sebi. On objašnjava zašto podatnost kože i hidratacija nisu jednake kada smo ljeti na ulici i kada smo zimi u pregrijanom uredu ili sjedimo u avionu na visini od nekoliko tisuća metara. Također i naleti vjetra, onečišćeni zrak i UV zrake koje odašilje sunce stalni su izvori agresije za kožu. Jednom kada je hidrolipidni film na površini kože dovoljno nestabilan, on propušta više vode nego što bi trebao što osjećajmo kao nelagodu i zatezanja kože.
I zato je važno zaštititi se od ovih klimatskih čimbenika i svakodnevno koristititi hidratantnu kremu—jedino sredstvo koje ima sposobnost obnove i ponovne izgradnje prirodne hidrolipidne barijere.

 
3 – OBRATITE PAŽNJU NA PRAVILAN IZBOR PROIZVODA
 
Proizvodi na tržištu možda svi izgledaju jednako, ali neke su formule bolje od drugih. Određeni sastojci i navike mogu napraviti značajnu razliku.

- Čuvajte se sapuna. On isušuje kožu i može dovesti do nadraženosti osjetljive kože. Umjesto toga odlučite se za oblike “bez sapuna” s  fiziološkom pH vrijednošću, obogaćene hranjivim sastojcima.

- Previše čišćenja rezultira i pretjeranim učinkom. Koža koju se previše čisti neće imati zdrav i lijep izgled. Upravo suprotno, previše čišćenja imat će obrnuti učinak i pojačati dehidraciju.

- Nemojte pretjerivati s odstranjivanjem površinskog mrtvog sloja kože. Počastite se jednim pilingom tjedno, uz uvjet da je blag, ali odbacite rukavice za masažu jer su pregrube i oštećuju kožu lica.

- Izbacite alkohol iz proizvoda za njegu kože. Alkohol veže vodu iz kože te stoga uzrokuje suhoću kože u područjima na koje se primjenjuje. Umjesto toga izaberite blage proizvode bez alkohola te njima uklonite šminku i očistite lice bez uzrokovanja oštećenja.

- (Dobra) hidratantna krema treba sadržavati i masne sastojke. Njihova je funkcija obnavljanje hidrolipidnog filma, zaštitnog sloja odgovornog za očuvanje cjelovitosti kože i osiguranje dobre hidratacije kože.

- Hidratantni serum imat će još i brže rezultate budući da sadrži posebne aktivne tvari koje prodiru dublje u gornje slojeve kože, njegova izrazito fluidna tekstura brzo se upija i savršeno odgovara svim tipovima kože. Stoga i brže i snažnije obnavlja cjelovitost hidrolipidne barijere te puni rezerve vode u koži. Može se koristiti tijekom cijele godine i odličan je tretman za revitalizaciju kože u skladu s njezinim potrebama (u rujnu kada je koža često žedna, ljeti ispod zaštite od sunca, itd.)

- U proljeće i ljeto, koža je češće izložena suncu. Tada se i Vaša hidratantna krema mora prilagoditi ovim godišnjim dobima te sadržavati zaštitu od sunca. UV zrake nam pružaju osjećaj ugode jer griju kožu, ali ukoliko ne koristimo kreme za zaštitu od sunca  one mogu biti vrlo štetne jer oštećuju zaštitni sloj kože i povećavaju dehidriranost kože.


 
4 – POŠTUJTE SVOJ TIP KOŽE!

 
Koža može biti sklona upali, može biti masna i sjajiti se, biti jako suha ili sklona crvenilu. Koji god tip kože da imate, od ključne je važnosti da odaberete prikladan proizvod za Vaš tip kože, u suprotnom će loša situacija postati još gora.
Na primjer, primjena proizvoda za masnu kožu na suhoj koži uzrokuje njezino još veće isušivanje. I obratno, proizvod za suhu kožu može još jače naglasiti prirodni sjaj masne kože. Različiti tipovi kože imaju različite potrebe... uz samo jednu iznimku: da je savršeno hidrirana. I u ovom slučaju, hidratantna krema lagane teksture odgovarat će najbolje mješovitoj koži, dok će bogata krema biti savršena za suhu kožu.
Dehidrirana koža
Dehidrirana koža

Česta pitanja

Video

Naša preporuka

Više o koži

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.