U fokusu

Green Impact Index

Green Impact Index indeks zelenog utjecaja

Green Impact Index je alat za mjerenje koji objašnjava društvene i ekološke utjecaje naših proizvoda pomoću jednostavnog A, B, C ili D sustava bodovanja.
Postoji sve veća zabrinutost oko društvenog i ekološkog utjecaja proizvoda koje koristimo.

Sve više i više ljudi odlučno je poduzeti nešto kao odgovor na ekološku i društvenu krizu s kojom se suočava naš planet, donošenjem informiranih odluka o tome što ćete konzumirati. 

Razumijevanje utjecaja naših odluka veliki je korak prema odgovornom pristupu.
Do sada te informacije nisu bile dostupne u transparentnom, praktičnom formatu za dermokozmetičke proizvode. Zato je Pierre Fabre Grupa stvorila Green Impact Index i dala da širinu i pouzdanost njegovih kriterija ocijeni neovisno tijelo AFNOR Certification.  

Cilj Green Impact Indexa je informirati vas o društvenom i ekološkom utjecaju naših proizvoda. Također, nama će pomoći da kontinuirano poboljšavamo njihov eko-društveni dizajn.
Green Impact Index

Transparentan mjerni alat lako razumljiv svima

Green Impact Index sažima utjecaje kozmetičkog proizvoda na društvo i okoliš kroz jednostavnu ocjenu: A, B, C ili D. Stručnjaci u ovom području govore o eko-socijalnom dizajnu proizvoda. Green Impact Index stoga ne ocjenjuje učinkovitost proizvoda ili njegove učinke na zdravlje. Radi se o stupnju do kojeg poštuje prirodu i društvo u cjelini.

Mi, kao članica Pierre Fabre Grupe, smatramo da se za proizvod može razumno tvrditi da je eko-socijalno dizajniran ako ima ocjenu B, iako je krajnji cilj postići ocjenu A.

Poštuju okoliš?

OCJENA U OBLIKU SLOVA: A, B, C ILI D

Biorazgradivost i prirodnost formule, ugljični otisak, potrošnja vode, organski uzgoj, službeni certifikati, društveno odgovorno poslovanje... Najmanje 20 kriterija se detaljno proučava kako bi se dodijelila ekološka i društvena ocjena. Zatim se  izračunava ponderirani prosjek ove dvije ocjene kako bismo dobili ukupnu ocjenu u obliku slova: A, B, C ili D.  

Green Impact Index osmislio je Green Mission Pierre Fabre kao način procjene svih proizvoda Pierre Fabre Grupe, i dermokozmetike  i proizvoda za zdravlje obitelji.
 

Bolji proizvodi za naš planet!

ODLIČAN NAČIN ZA POTICANJE NAPRETKA

Green Impact Index je također odličan način za poticanje napretka. Njegovi kriteriji vode naše istraživače i inženjere u njihovoj potrazi za poboljšanjem ekološko-društvenog dizajna naših proizvoda. Ovi kriteriji također potiču naše robne marke na sudjelovanje u programima za biološku raznolikost, terapijsku edukaciju, inicijative pacijenata i borbu protiv socijalne nesigurnosti.

Pomaže nam i razviti proizvode koji još više poštuju naš planet
i kako bi svakome od nas omogućio informaciju o proizvodima koje koristimo.

Green Impact Index, lako razumljiv indeks

KAKO FUNKCIONIRA BODOVANJE

Sustav bodovanja osmišljen je tako da bude lako razumljiv, jednostavan i nedvosmislen. Svaka točka je jasno objašnjena.  

Ocjena za svaki proizvod dobiva se procjenom 14 ekoloških kriterija i 6 društvenih kriterija. Ocjena okoliša čini dvije trećine ukupne ocjene, dok društvena ocjena čini preostalu trećinu. Ukupna ocjena se u početku temelji na najviše 15, a preračunava se na temelju najviše ocjene 20 kako bi se dobio Green Impact Index proizvoda.

Više od pukog rezultata, Green Impact Index je alat koji potrošačima nudi priliku da donesu istinski informirane odluke u skladu sa svojim uvjerenjima i da koriste proizvode odgovornije.

Green Impact Index oznake

Metoda bodovanja koju je potvrdio i odobrio AFNOR Certification

12 godina rada i više od 3000 procjena životnog ciklusa proizvoda i pakiranja postavili su temelje za ovaj alat koji mjeri utjecaj naših proizvoda na društvo i okoliš. 

AFNOR Certification, međunarodno priznato neovisno certifikacijsko tijelo, potvrdilo je i odobrilo našu metodu bodovanja

Kako bismo bili sigurni da je svatko od nas u poziciji donositi informirane odluke, Pierre Fabre Grupa i robne marke grupe obvezale su se potrošačima pružiti detaljan uvid u ocjenu svakog proizvoda, bez ikakvog zadržavanja. Zaista vjerujemo da vaše povjerenje ovisi o tome koliko smo transparentni.

Može li se rezultat Green Impact Indexa promijeniti?

Kontinuirano poboljšanje ključni je aspekt našeg pristupa. Procjenom 20 ekoloških i društvenih kriterija Indeksa zelenog utjecaja dobivamo jasnu sliku područja u kojima se mogu poboljšati i usmjeravamo svoje napore u poboljšanje eko-socijalnog dizajna proizvoda s ocjenom C ili D.

Ovi napori mogu uključivati mijenjanje pakiranja, mijenjanje formule proizvoda, provjera proizvodnog procesa ili zemljopisnog podrijetla sastojaka, dobivanje službenih certifikata i tako dalje.
Naš kontinuirani pristup poboljšanju već je rezultirao promjenama na nekim našim proizvodima, koji su ocjene B na A nakon pažljive analize korištenjem Green Impact Index.

Naš dugoročni cilj je plasirati proizvode s ocjenom A ili B. Predani smo tome da najmanje 50% našeg kataloga proizvoda ispuni taj cilj do 2023. Green Mission Pierre Fabre i sve naše robne marke su 100% uključene i nadahnute da naši proizvodi imaju samo ocjenu A ili B.

 

Što se događa ako proizvod dobije ocjenu C ili D?

C ocjena, pa čak ni D ocjena, ne sprječava naše dermokozmetičke i proizvode za obiteljsku zdravstvenu njegu da jamče osnovni skup obveza. 
Na primjer, proizvode se u Francuskoj u našim vlastitim proizvodnim pogonima, od kojih većina ima ekološki certifikat (ISO 14001), njihove sirovine uglavnom potječu iz Francuske ili susjednih zemalja, a njihovi biljni djelatni sastojci potječu iz biljaka koje mi uzgajamo sami ili sakupljati koristeći odgovorne tehnike koje ne ugrožavaju dugoročnu opskrbu resursa.

Povrh toga, sve naše robne marke predane su barem jednom dugoročnom društvenom programu koji podupire bioraznolikost, terapeutsko obrazovanje, udruge pacijenata ili borbu protiv socijalne nesigurnosti u svim njezinim oblicima. Sve ove obveze potvrđene su standardom Ecocert 26000
Kao što smo već istaknuli, naš dugoročni cilj je plasirati proizvode s ocjenom A ili B. Ako se, unatoč svim našim naporima, pokaže da je nemoguće poboljšati proizvod s oznakom D, možemo odlučiti povući ga s tržišta (osim za lijekove koji imaju dokazanu terapijsku korist za bolesnike). 
 
© All rights reserved – PIERRE FABRE Group
Method developed by the PIERRE FABRE Group - Reproduction without permission of the PIERRE FABRE Group is prohibited.

Za one koji žele znati više

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.