Beba je stigla!

Uz vas smo od prvog dana njezina života.

Bebina koža zahtijeva punu pažnju (i puno nježnosti)...

Bebina koža često se opisuje kao mekana i baršunasta, uspoređujemo je s breskvama ili marelicama, opisujemo kao glatku, podatnu i divnog mirisa, idealnu za dobrodošlicu poljupcima i milovanjima... Bebina koža mit je o besprijekornom i svilenkastom savršenstvu. Stvarnost je često prilično daleko od toga, jer ništa nije osjetljivije od kože vaše bebe. Još uvijek ranjiva, ne može u potpunosti izvršavati svoju ulogu obrane i prirodne zaštite. I zato je briga o djetetovoj koži odgovornost roditelja.

Specifičnosti bebine kože

Iako na prvi pogled koža beba podsjeća na kožu odraslih, na funkcionalnoj se razini vrlo razlikuje od nje. Različiti slojevi kože tanji su nego u odraslih stoga još ne djeluju kao učinkovita zaštitna barijera. Propustljivost kože je povećana u prvim mjesecima života stoga je osjetljivija na vanjske agresije i brže dehidrira. Ukoliko se proporcionalno uzmu u obzir težina i visina, tjelesna površina djeteta mlađeg od 2 godine 3,5 je puta veća od površine odrasle osobe.

Nezrele funkcije bebine kože

Koža novorođenčadi i dojenčadi malo je manje kisela od one odraslih. pH kože mališana malo je manji od 7, dok je kod odraslih 5,5. To može utjecati na propusnost kože i učiniti je sklonijom iritaciji. Funkcije lučenja znoja ili sebuma također su nezrele. Prvi još ne reguliraju optimalno tjelesnu temperaturu, a drugi ne stvaraju dovoljno lipida. Zbog toga je koža dojenčeta često suha, osjetljiva na toplinu i hladnoću i općenito vrlo slabo zaštićena od agresija iz vanjskog svijeta.

Izrazito svijetla bebina put

Bebina mliječno bijela koža takva je jer sadrži vrlo malo melanocita, stanica odgovornih za pigmentaciju. Proizvodnja melanina je vrlo niska tijekom prvih godina života. Bebina izrazito svijetla put stoga je posebno osjetljiva na ultraljubičaste zrake i gotovo nesposobna da se od njih zaštiti. Ta slabost može imati dramatične posljedice, jer sunčane opekline tijekom djetinjstva znatno povećavaju rizik od pojave melanoma (vrlo ozbiljnog karcinoma kože) u odrasloj dobi.

Bez brige od prvog dana

Bez potpuno razvijenih prirodnih zaštitnih mehanizama, bebina koža zahtijeva proizvode koji su u potpunosti prilagođeni njezinim nedostacima i posebnostima. Uz našu stručnost, u kombinaciji s nepopustljivošću u podnošljivosti i djelotvornosti, Dermatološki laboratoriji Avène uvijek su uz vas u brizi za osjetljivu kožu beba i djece (kao i odraslih). Zato smo i razvili naše umirujuće i nježne proizvode, sigurne formule, koje se mogu koristiti od prvog dana života.

Kako i koje proizvode odabrati za njegu bebine kože?

Za pranje

Bez sapuna i bez mirisa

Za pranje

Bez sapuna i bez mirisa

Za savršenu podnošljivost odaberite proizvode s minimalnim brojem sastojaka, bez sapuna i bez mirisa.

Za njegu kože

Bez mirisa i bez parabena

Za njegu kože

Bez mirisa i bez parabena

Neophodno je svakodnevno hidrirati bebinu kožu hipoalergenom njegom bez mirisa i parabena.

Za njegu pelenske regije

Umirenje i zaštita

Za njegu pelenske regije

Umirenje i zaštita

Prvih tjedana pelenu je potrebno promijeniti gotovo 10 puta dnevno, nakon tog perioda četiri do pet puta dnevno, i to je razlog zašto je odabir posebno prilagođenih proizvoda za njegu pelenske regije važan za zaštitu kože od crvenila, iritacije i pelenskog osipa.

Za trenutno umirenje

ZA LICE I TIJELO

Za trenutno umirenje

ZA LICE I TIJELO

Sprej Avene termalne izvorske vode u jednom koraku hidrira i umiruje bebino i lice i tijelo.

Zaštita od sunca

VRLO VISOKA ZAŠTITA: SPF 50+

Zaštita od sunca

VRLO VISOKA ZAŠTITA: SPF 50+

Bez obzira na boju kože, bebe imaju tanku i krhku kožu koju treba što je više moguće zaštititi od izlaganja suncu odjećom, kapom i suncobranom bez direktnog izlaganja suncu. Proizvodi za zaštitu od sunca SPF 50+ tu su da zaštite područja kojima prijeti izloženost.

Jeste li znali?

Procjenjuje se da djeci trebaju oko 3 godine da uspostave svoje zaštitne mehanizme i 10 godina da njihova koža stekne svu svoju obrambenu sposobnost. U međuvremenu je iznimno važno za njegu njihove kože odabrati i koristiti proizvode koji su uistinu nježni po svom sastavu, poštuju krhku hidrolipidnu ravnotežu njihove kože, hidraju površinske slojeve kože, a istovremeno su i hipoalergeni, to jest formulirani kako bi se minimalizirao rizik od razvoja alergija.

Video: Naš izbor za najmlađe

Naši proizvodi, počevši od Avène termalne izvorske vode, TriXera NUTRITION linije, Cicalfate+ linije, XeraCalm A.D linije, pa sve do proizvoda za zaštitu od sunca SPF 50+, odabrani su za higijenu i njegu kože, i za bebe i za malu djecu, zbog svoje nježnosti i visoke podnošljivosti.

Ovi proizvodi predstavljaju rješenja koja savršeno odgovaraju potrebama njihove kože, od higijene do specifičnije njege. Ukratko, dovoljni su kako bi koži svog djeteta pružili svu pažnju i nježnost koju zaslužuje.


 

Otkrijte naše linije za njegu bebine kože

TRIXERA NUTRITION

SVAKODNEVNA NJEGA

Preporuka: TRIXERA NUTRITION Nutri-fluid gel za čišćenje i Nutri-fluid mlijeko

Hidrirajuće i hranjive formule prilagođene i dječjoj koži. Nemasne i neljepljive teksture za jednostavno nanošenje.

Za svakodnevnu njegu bebine kože, tu smo od prvih dana s TRIXERA NUTRITION proizvodima koji nježno čiste i njeguju kožu.


Otkrijte TRIXERA NUTRITION proizvode

XERACALM A.D

VRLO SUHA KOŽA KOJA SVRBI

Preporuka: XeraCalm A.D  relipidirajuće ulje za čišćenje i krema za relipidaciju

Prilagođene formule za umirenje bebine vrlo suhe kože i ublažavanje svrbeži.

Za njegu bebine vrlo suhe kože koja pokazuje sklonost atopijskom dermatitisu, tu smo od prvih dana s proizvodima visoke podnošljivosti koji nadoknađuju manjak lipida, i djeluju odmah na osjećaj svrbeža i pomažu u jačanju dječje kože.

Otkrijte prvu pomoć za intenzivni, lokalizirani svrbež izazvan suhoćom kože

Otkrijte XERACALM A.D proizvode

CICALFATE+

NADRAŽENA KOŽA I NJEGA PELENSKE REGIJE

Preporuka: Cicalfate+ obnavljajuća zaštitna krema i obnavljajući sprej koji suši

Trenutno umiruju nadraženost kože. Opravak epiderme u 48 sati.

Za bebinu kožu sklonu iritaciji i crvenilu, tu smo od prvih dana s Cicalfate + proizvodima. Oni potiču opravak površinskih slojeva kože i sprječavaju razmnožavanje bakterija.

Otkrijte CICALFATE+ kremu

Otkrijte CICALFATE+ sprej koji suši

INTENSE PROTECT 50+

ZAŠTITA OD SUNCA

Preporuka: INTENSE PROTECT 50+

Nova i iznimno sigurna formula za najvišu razinu zaštite.

Hidrirajuća, vrlo vodootporna tekstura, transparentna na koži. Ne peče za oči.

Za dječju, nježnu i vrlo tanku kožu, osjetljivu na UV zrake i plavo svjetlo, rješenje je Intense Protect 50+. Ovaj novi proizvod za zaštitu lica i tijela od sunca, s još nižom koncentracijom filtara za zaštitu od sunca, omogućava koži optimalnu podnošljivost dok istovremeno učinkovito i sigurno štiti dječju kožu koja je najranjivija na suncu.

Otkrijte idealnu zaštitu za najmlađe, ali i za cijelu obitelj

Upoznajte osnovni sastojak svih naših proizvoda

Dječja koža je osjetljivija i krhkija od naše. Barijerna funkcija kože još nije optimalna, propusnost je veća, pH manje kiseo ... Zbog toga je potrebna odgovarajuća njega, s formulama koje su visoko podnošljive.

Svi naši proizvodi bogati su Avène termalnom izvorskom vodom, vodom s jedinstvenim svojstvima. Očuvana u svom prirodnom obliku, od izvora do kože, Avène termalna izvorska voda umiruje i poboljšava stanje svih tipova kože, čako i one najosjetljivije, bebine kože.

Svaki raspršivač sadrži Avène termalnu izvorsku vodu netaknute kvalitete, očuvanih i nepromijenjenih svojstava koja se stječu tijekom 50 godina putovanja kroz podzemlje gorja Cevennes. Voda iz izvora, sustavom cijevi, putuje izravno do proizvodnog pogona, sterilne jedinice, u kojoj se puni u sterilnom okruženju. Ova tehnologija pakiranja, jedinstvena u svijetu, jamči izvornu čistoću i umirujuću učinkovitost Avène termalne izvorske vode. 

Avène termalna izvorska voda

Kako primjeniti?
Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.