Umiri i najosjetljiviju kožu
Avène hidroterapijski centar

Avène hidroterapijski centar

Umiri i najosjetljiviju kožu

Posvećen dermatologiji i opremljen najmodernijom medicinskom opremom, Avène hidroterapijski centar lječilište je u kojem se uz pomoć znanstvene i inovativne hidroterapije liječe kožne bolesti.

U zdravom okruženju i zaštićenom prostoru, Avène hidroterapijski centar omogućuje ti da iskusiš moćnu i jedinstvenu vodu sa znanstveno dokazanim svojstvima.

Razlozi za dolazak na tretmane termalnom vodom u Avène hidroterapijski centar

U Avène hidroterapijski centar dolaze iz cijelog svijeta oboljeli koji pate od kožnih bolesti poput atopijskog dermatitisa i ekcema, psorijaze, ihtioze, kroničnog svrbeža i pruritusa, neugodnih ožiljaka, posljedica opeklina, problema sluznicom usne šupljine, stanja vlasišta ili čak nakon onkološke terapije. Ovaj popis nije konačan, jer se, nakon konzultacije obiteljskog liječnika i liječnika našeg centra, i druga stanja mogu također zbrinuti. 

AV_instit-bath-hydrotherapy-center-avene-hd

Personalizirani tretmani

Početku izrade personaliziranog programa tretmana prethodi pregled dermatologa. Za svakog bolesnika izrađuje se njegov program koji se provodi uz medicinski nadzor (boravak može trajati 1, 2 ili 3 tjedna).

Osnovni tretmani uključuju kupke i hidromasažne kupke (za bebe, djecu i odrasle), tuširanje i prskanje cijelog tijela u kombinaciji s pijenjem vode. Ovisno o potrebama tvoje kože, mogući su i dodatni tretmani, a to mogu biti lokalizirana tuširanja i prskanja kao npr. tjemena, oblozi termalne izvorske vode, podvodne masaže, gingivalni tuševi i oralna tuširanja kao i posebni tretmani koji obuhvaćaju omatanje tijela oblozima tj. nanošenje emolijensa pod okluzijom, tretmani lica te hidrohelioterapija tj. kombinacija učinka Avène termalne izvorske vode i ultraljubičastog svjetla.

AV_instit-local-pulverization-hydrotherapy-center-hd

Prilagođena podrška

Tretmani u Avène hidroterapijskom centru često su trenutak mira u kojem se možeš ponovno povezati sa sobom. To je i način da ponovno otkriješ sebe, pomirite se sa sobom i s drugima...

Osim tretmana, timovi oboljelima od dermatoloških bolesti i njihovim pratiteljima organiziraju radionice I edukacije o zdravlju kože. Naša misija je pomoći oboljelima da svakodnevno žive sa svojom patologijom, omogućiti im da steknu dobre preventivne navike za produljenje blagotvornih učinaka hidroterapijskog tretmana, sprječavanje pogoršanja stanja i smanjenje anksioznosti i stresa. Ove su radionice također prilika za razmjenu iskustva svih onih koji žive s problemima kože.

AV_workshop-make-up-Avene-hydrotherapy-center

Naše radionice:

higijena i hidracija, alternative češkanju, opuštanje i medicinska korektivna šminka.

Naše edukacije:

termalizam u Avène hidroterapijskom centru, dermatologija, dijeta i prehrana.

Redovito se nude nove radionice ili teme edukacija.

Avène hidroterapijski centar: kraljevstvo za djecu

Poznato je da kronična dječja dermatološka stanja poput atopijskog dermatitisa i ekcema imaju značajan utjecaj ne samo na svakodnevni život djeteta, već također utječu i na njihove obitelji.

Naši tretmani termalnom izvorskom vodom mogu se promatrati kao prilika da se kao roditelj ponovno povežeš sa svojim djetetom, u novom, jedinstvenom i umirujućem okruženju. U Avène hidroterapijskom centru svaki četvrti gost je dijete, a termalne kupke moguće su čak i za malu djecu od 3 mjeseca! Budući da je svako stanje jedinstveno, tvojem će djetetu biti isplaniran personaliziran program njege, koji će preporučiti liječnik u centru. Zahvaljujući posebnim radionicama, pratit ćeš svoje dijete i iskoristiti ovaj boravak u našem centru kako biste zajedno učili kako se svaki dan bolje nositi sa stanjem kože.
 

AV_instit-hydrotherapy-treatment-compress-kid-hd

Aquacert ® certificirani hidroterapijski centar

Od 2010. Avène hidroterapijski centar ima certifikat “Aquacert HACCP termalisme®”. Aquacert® certifikat potvrđuje zdravstvenu ispravnost termalne izvorske vode koja se koristi za tretmane. 

av_certification-aquacert-avene-center

Vidljivi i dugotrajni rezultati

Personalizirani program tretmana za vidljiva poboljšanja do kraja tretmana, s ciljem učinkovitosti i smanjenja svih neželjenih učinaka na koži. 

Značajno poboljšanje od početka do kraja rješenja kože1

U Avène hidroterapijskom centru proveli smo studiju tijekom osam sezona liječenja na temelju podataka više od 10.000 oboljelih od atopijskog dermatitisa ili psorijaze.

¹. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2011 Feb; 25 Suppl 1:30-4.

Atopijski dermatitis – 42%

smanjenje SCORAD indeksa (SCORing Atopic Dermatitis), procjena atopijskog dermatitisa nakon 3 tjedna liječenja

av_treatment-result-da-d0d18 1:1
av_treatment-result-psoriasis-d0d18  473*473

Psorijaza – 54%

smanjenje PASI (indeks površine i težine psorijaze) i opsega psorijaze nakon 3 tjedna liječenja

Dokazana kratkoročna i srednjoročna učinkovitost 2

U kontekstu nasljedne ihtioze, istraživanje je provedeno na 44 bolesnika.

². Br J Dermatology 2011;165(6):1087-94

Nasljedna ihtioza – 31%

smanjenje dugoročnog rezultata ihtioze (6 mjeseci)

av_treatment-result-ictyosis-d0d18  473*473

Smanjenje nuspojava liječenja na koži nakon tretmana termalnom izvorskom vodom 3

³. Eur J Onc Care. 2017;e12735.

AV_instit-postcancer-hydrotherapy-massage-hd 473*473

Tretmani nakon onkološke terapije

Nedavno je istraživanje provedeno na 70 žena u remisiji raka dojke nakon onkološkog liječenja.

Smanjenje suhoće i svrbeža (NCI CTAE specifična ljestvica) i limfedema (EORTC BR23 specifična ljestvica) nakon 3 tjedna

SUHOĆA: -100%
PRURITUS: -61%
LIMFEDEM: -43%:

Back to top