Sylvie i njezino rješenje s tretmanima termalnom izvorskom vodom za kožu sklonu psorijazi
Koža svake osobe ima svoju priču

Koža svake osobe ima svoju priču

Sylvie i njezino rješenje s tretmanima termalnom izvorskom vodom za kožu sklonu psorijazi

Bilo kao oboljeli ili kao pratilac, iskoristili su dobrobiti Avène termalne izvorske vode i savjete stručnih timova u Avène hidroterapijskom centru – Otkrij njihova svjedočanstva. Otkrij s Sylvieno svjedočanstvo, koja već nekoliko godina posjećuje Avène hidroterapijski centar. Sylvieima psorijazu. Tijekom tretmana, ona se opušta.

Koliko dugo dolazite u Avène hidroterapijski centar kako biste umirili svoju kožu?

Prvi put sam bila kad sam imala trideset godina i imala psorijazu na laktovima, nogama i donjem dijelu leđa. Bili su to upaljeni plakovi, koža me stalno svrbila, nosila sam samo dugu odjeću. Bio sam jako opsjednuta time. Po savjetu dermatologa dolazila sam dvije godine zaredom. Termalna izvorska voda učinila je čuda za mene. Za tri do četiri dana koža mi više nije bila ista. A onda sam, zbog obiteljskih obaveza, čekala gotovo dvadeset godina da ponovno dođem. Ovog ljeta završavam svoj četvrti tretman i odlazim s planom da sljedeće godine odradim još jedan.

Kako se osjećate danas?

Dobro, psorijaza mi sada pogađa samo laktove i naučila sam kako to prihvatiti. Ali, ovdje se ne pitam svaki dan povlače li se plakovi ili ne, kažem si “vidjet ćeš za tri tjedna”. Neka tretmani rade svoje, a ja se u međuvremenu se opuštam. Osjećam se slobodnije i brinem o sebi. Volim se kupati u Avène termalnoj izvorskoj vodi, živim u trenutku, ponovno se centriram, osjećam se sretno. Uživam ovdje u svemu, jer ovdje je sve lijepo: centar, park, šetnica...

av_psoriasis-patient_care
av_psoriasis-patient_lifestyle

Što još radite osim tretmana i uživanja u prirodi?

Ovdje učim i upravljati svojom bolešću. Mislim da sam bila na skoro svim radionicama: šminkanje, higijena, hidracija i alternative češkanju, upravljanje stresom. Jedne godine sam čak probala i Tai Chi. Dakle, odlazim s puno savjeta i motivirana da ih provedem u praksi. Osjećam se bolje sama sa sobom i otvorenija sam prema drugima.

Jedno mjesto : šetnica koja vodi od centra do parka.

Jedan tretman: kupka s Avène termalnom izvorskom vodom.

Jedno otkriće: nova prijateljstva

 

av_psoriasis-patient2_lifestyle

Psorijaza:

što je?

Psorijaza je kronična upalna bolest, obilježena pojavom crvenih područja na koži prekrivenih srebrno-bijelim suhim ljuskama različite debljine, uz čest osjećaj nelagode, peckanje i svrbež. Može se pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi, tj. pogađa i djecu i odrasle, te podjednako žene i muškarce. Postoje različiti oblici psorijaze, a bolest se može različito manifestirati u različitim fazama života.

Back to top