Milena, dolazi u Avène hidroterapijski centar zbog atopijskog dermatitisa
Koža svake osobe ima svoju priču

Koža svake osobe ima svoju priču

Milena, dolazi u Avène hidroterapijski centar zbog atopijskog dermatitisa

Bilo kao oboljeli ili kao pratilac, iskoristili su dobrobiti Avène termalne izvorske vode i savjete stručnih timova u Avène hidroterapijskom centru – Otkrij njihova svjedočanstva.
Otkrij Erikino svjedočanstvo, dok nam govori o atopijskom dermatitisu svoje kćeri, Milene, i njihovom obiteljskom putovanju u Avène hidroterapijski centar.

Kako ste saznali za Avène hidroterapijski centar?

Od kćerinog pedijatra. Milena već šest mjeseci boluje od atopijskog dermatitisa. Na koži ima plakove u udubinama laktova i koljena, a ponekad se pojavljuju i na leđima ili trbuhu. Danas, s četiri i pol godine, kaže da je koža peče, pecka, svrbi. Koža joj je jako suha. Svrbež počinje čim se probudi i ponovno se javlja navečer i tijekom noći. Teško je živjeti s time svaki dan. Osjećamo se nemoćno u borbi s ovom bolešću.

Što ste otkrili u Avène hidroterapijskom centru? 

U Avène smo došli zbog dobrobiti Avène termalne izvorske vode i zbog radionica i edukacija Avène o atopijskom dermatitisu organiziranih i za djecu i za nas roditelje. Ovo smo stvarno trebali. Uz tretmane, Milenina koža manje je gruba, manje je svrbi. Moja kći posebno voli mjehuriće. A suprug i ja naizmjence idemo na radionice. Edukacije o zdravlju kože roditelja i djeteta također nam omogućuju interakciju s drugim obiteljima, da se osjećamo manje usamljenima. Dragocjeno je i vrijeme koje provodimo s njegovateljima.

AV_dematitis-atopic-child-girl-3_lifestyle

Kakav je na kraju bio učinak tretmana na Milenin atopijski dermatitis?

Na kraju tretmana termalnom izvorskom vodom, i dermatolozi i mi smo bili zadovoljni i vidjelo se jasno poboljšanje Milenine kože. Radionice su nam također bile korisne. Namijenjene su djeci, tako da je moja kći mogla shvatiti važnost svakodnevne njege. Također je naučila nekoliko alternativa češkanju. Ja sam naučila kako ispravno nanositi kremu. Ova tri tjedna potaknula su nas da se vratimo dobrim navikama, odlučni smo nastaviti sve naučeno kod kuće kako bismo sačuvali i produžili dobrobiti tretmana na Mileninoj koži. Veselimo se ponovnom dolasku sljedeće godine!

 

AV_dematitis-atopic-child_girl_care
AV_dematitis-atopic-child-girl_lifestyle

Mjesto : ploča za igru u parku Avène hidroterapijskog centra (Milenin brat)

Tretmani : Kupka Avène termalnom izvorskom vodom

Otkriće : prekrasni i vrlo raznoliki krajolici u regiji

ATOPIJSKI DERMATITIS

Kronično stanje

Atopijski dermatitis, poznat i kao atopijski ekcem, kronično je upalno stanje kože. Najčešći simptomi su crvene mrlje koje svrbe i suha koža. 

Back to top